call 072 - 844 52 85

Steeds minder Nederlanders nemen een uitvaartverzekering

Uit recent onderzoek van het Algemeen Dagblad blijkt dat steeds minder mensen in Nederland een uitvaartverzekering afsluit. Sinds het ingevoerde provisieverbod daalt het aantal Nederlanders met een uitvaartverzekering. Mensen zien vooral op tegen de advieskosten die in rekening worden gebracht door verzekeraars en tussenpersonen. De vanzelfsprekendheid van vroeger is niet meer. Hoe groot is de daling en is een uitvaartverzekering echt nodig?

Daling van 30 procent

Uit het Algemeen Dagblad onderzoek blijkt dat er een daling is van maar liefst 30 procent. Onder de rijkere groep Nederlanders heeft ongeveer 79 procent een uitvaartverzekering, maar bij mensen met een lager inkomen is dit slechts 54 procent. En juist deze groep mensen heeft een uitvaartverzekering soms hard nodig. Zij zijn vaak niet in staat om een uitvaart uit eigen zak te financieren.

Online een uitvaartverzekering afsluiten

Voor een kleine uitvaart ben je al snel zo’n € 5.000,- tot € 6.000,- kwijt aan begrafeniskosten  of crematiekosten. Mensen met een voorkeur voor een ‘grote of luxe’ begrafenis of crematie zijn al snel € 10.000,- kwijt aan een uitvaart. Met een uitvaartverzekering zijn deze kosten eenvoudig af te dekken. De kosten voor advies zijn bovendien fors te beperken door een verzekering online te sluiten. Dit kan rechtstreeks bij een uitvaartverzekeraar of via onze site.minder nederlanders nemen uitvaartverzekering

De zin van een uitvaartverzekering

Juist mensen met een lager inkomen lopen een groot risico om hun nabestaanden achter te laten met een financiële schuld. Dit is natuurlijk een uiterst onaangenaam idee en daarom is het verstandig om toch een uitvaartpolis af te sluiten. Voor enkele euro’s per maand is het al mogelijk om jezelf of je partner en/of kind te verzekeren. Hiermee voorkom je dat nabestaanden achterblijven met een uitvaartnota die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Zorg daarom dat je een uitvaartpolis of begrafenisverzekering afsluit via de vergelijkingstool op onze site.

Steeds minder Nederlanders nemen een uitvaartverzekering
5 (100%) 10 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629