menu

Uitvaartverzekering vergelijken

Hier kunt u onafhankelijk uw uitvaartverzekering vergelijken. Vergelijk op prijs en verzekerd bedrag en kies direct de beste uit. Sluit de polis daarna veilig af bij de verzekeraar.

Premie 25-jarige €6,68

Verzekerd bedrag €9.500

Vrij te besteden €7.000 en € 2.500 Monuta uitvaartverzorger

Bekijken >

Premie 25-jarige €8,03

Verzekerd bedrag €9.500

Dienstenpakket t.w.v. €7.200 en €2.300 vrij te besteden

Bekijken >


Waarom een uitvaartverzekering vergelijken?

De premies tussen verzekeraars verschillen enorm. Ook als de dekking gelijk is. Per maand scheelt dit soms maar een paar euro, maar over de hele looptijd van de verzekering scheelt dit soms wel duizenden euro’s. Wij doen hier jaarlijks onderzoek naar. Hier leest u het meest recente onderzoek in de Telegraaf.

Wist u dat…..
Bijna 75% van de Nederlanders een uitvaartverzekering heeft?


Stappen uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering vergelijken kan aan de hand van deze 5 stappen. Daarmee komt u stap voor stap bij uw beste uitvaartverzekering.

Stap 1: Onderzoek de verschillende dekkingen

Lees u goed in welke dekking bij u past. Wilt u dat er geld uitgekeerd wordt (kapitaal dekking), wilt een diensten pakket waarmee uw uitvaart geregeld wordt (natura dekking) of juist een combinatie van deze twee (combinatie dekking)? Iedere dekking heeft voor- en nadelen. Lees er meer over.

Stap 2: Bepaal het verzekerd bedrag

Een uitvaart kost gemiddeld tussen de 7.000 en 11.000 euro. Dit is afhankelijk van uw wensen. Via de uitvaart kosten tool berekent u zelf hoeveel uw uitvaart ongeveer kost.

Stap 3: Vergelijk premies

Zodra u de gewenste dekking heeft bepaald en weet welk bedrag u wilt verzekeren, kunt u de premies met elkaar vergelijken. U ontdekt dan snel welke verzekeraar voor u de goedkoopste is.

Goed om te weten is dat de kosten van een uitvaart ieder jaar stijgen. Door premie indexatie toe te passen zorgt u ervoor dat het verzekerd bedrag ieder jaar meestijgt. In ruil hiervoor betaalt u dan ook meer premie.

Stap 4: Bepaal de looptijd van uw uitvaartpolis

U bepaalt zelf hoeveel jaar u premie betaalt, dat heet de looptijd van de polis. Dit geeft u aan bij het afsluiten van de polis. Meestal is dit tot uw 65e, 85e of tot overlijden. Ook kunt u de premie in één keer betalen. Zodra de looptijd voorbij is, bent u wel gewoon verzekerd. U betaalt alleen geen premie meer.

Stap 5: Vergelijk uitvaartverzekeringen op voorwaarden

Iedere verzekeraar hanteert andere voorwaarden. Hierin staat precies wat er wel en niet gedekt is. Denk hierbij aan kinderen die gratis meeverzekerd zijn, hoe de indexatie werkt en wat de regels zijn rondom euthanasie.


Premie vergelijking uitvaartverzekering (juni 2023)

Hieronder vindt u een voorbeeld vergelijking van de maandpremies per leeftijd. Deze zijn berekend met twee verzekerde bedragen bij verzekeraar Monuta.*

LeeftijdVerzekerd bedrag € 7.000Verzekerd bedrag € 10.000
20 jaar€ 5,48€ 7,85
30 jaar€ 7,16€ 10,38
40 jaar€ 9,99€ 14,64
50 jaar€ 14,26€ 21,07
60 jaar€ 20,83€ 30,96

*Deze berekening is gemaakt op 05-01-2023. Het betreft een maandpremie bij een verzekerd bedrag bij de uitvaartverzekering van Monuta van 7.000 euro of 10.000 euro. De uitkering vindt plaats bij overlijden en de premie is exclusief poliskosten.


Wist u dat…..
Een uitvaart tussen de 7.000 en 11.000 euro kost?


Hoe wordt de premie berekend?

Er zijn meerdere factoren die de hoogte van de premie bepalen. De belangrijkste zijn:

 1. Uw uitvaart wensen
 2. Het verzekerd bedrag
 3. Uw leeftijd
 4. De dekking
 5. Hoe lang u premie betaalt
 6. Uw gezondheid
 7. De voorwaarden
 8. Wel of geen premie indexatie
 9. Kinderen meeverzekeren

Uitvaartverzekering vergelijken op oudere leeftijd

Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten kan veelal tot uw 75e. Daarna is het risico voor de verzekeraar te groot dat u binnen korte tijd overlijdt. U zult daarom vanaf die leeftijd geweigerd worden. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om een koopsompolis af te sluiten. Daarmee stort u in een keer het hele bedrag in de polis. Dat wil zeggen dat u per maand geen premie betaalt, maar u bent alsnog verzekerd voor uw uitvaart.


Uitvaartverzekeringen vergelijken bij ziekte

Bij het afsluiten van een uitvaartpolis vult u een gezondheidsverklaring in. Bent u (chronisch) ziek, dan kan een verzekeraar u weigeren of een hogere premie opleggen. Vul de verklaring altijd naar waarheid in. Doet u dit niet en komt de verzekeraar daar achter? Dan kan de verzekeraar bepalen niets uit te keren.


Welke uitvaartverzekeraars kunt u vergelijken?

Bij ons kunt u de volgende uitvaartverzekeringen vergelijken:


Over onze uitvaart vergelijker

Wij werken onze uitvaart vergelijker regelmatig bij en tonen de laatste premies. De premies berekenen wij met zogenaamde “ijkgegevens”. Deze gegevens staan onder de vergelijking. Heeft u een vraag of opmerking over de vergelijker? Dan horen wij dat graag van u.

Is het vergelijken van uitvaartverzekeringen gratis?

Ja, een uitvaartverzekering vergelijken is altijd gratis. Wij ontvangen pas een vergoeding van de verzekeraar zodra u een verzekering heeft afgesloten. Het maakt daarbij niet uit welke verzekeraar u kiest of welk verzekerd bedrag. Wij tonen dezelfde premies als een verzekeraar.


Heeft u een vraag?
Wij helpen u hier graag mee. Stuur uw vraag naar info@uitvaartverzekeringwijzer.net en een van onze experts zal u zo snel mogelijk helpen. Let op: wij geven geen advies en kunnen geen polissen inzien.

Femke Koning
Verzekeringsexpert

Bronnen

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

 • Websites van verzekeraars
 • Telegraaf (onderzoek)
 • Wikipedia (chronisch zieken pagina)

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01