call 072 - 844 52 85 menu

Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering vergelijken? Dat kan hier snel en eenvoudig. Door te vergelijken zorgt u er ten eerste voor dat u niet teveel premie betaalt. Daarnaast neemt de verzekeraar veel werk uit handen bij het regelen van de uitvaart. En dat is erg prettig. Wist u trouwens dat ruim 75% van de Nederlanders een uitvaartverzekering heeft? Niet vreemd als u weet dat een uitvaart tussen de 7.000 en 10.000 euro kost. Een fors bedrag waar u uw dierbare liever niet mee confronteert. Hieronder kunt u uitvaartverzekeringen vergelijken.

Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 7.500,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 7,60 p/m Bekijken
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 7.500,-
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 10,11 p/m Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 7.500,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 11,09 p/m Bekijken
Vergelijk PC uitvaart
Verzekerd bedrag
€ 7.500,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 11,09 p/m Bekijken
Vergelijk EABN
Verzekerd bedrag
€ 7.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,76 p/m Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1993
Verzekerd bedrag: € 7.500,-

Laatst gecontroleerd: 28 november 2022

Waarom is een uitvaartverzekering vergelijken zo belangrijk?

De premies tussen uitvaartverzekeringen verschillen enorm. Ook als de dekking exact gelijk is. Per maand scheelt dit soms maar een paar euro, maar over de hele looptijd van de verzekering scheelt dit soms wel duizenden euro’s. En dat is toch zonde van uw geld! Wij doen hier jaarlijks onderzoek naar, om dit zoveel mogelijk bekend te maken. Hier leest u ons onderzoek in het Algemeen Dagblad. Door het vergelijken van uitvaartverzekeringen weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

Wist u dat…..
Bijna 75% van de Nederlanders een uitvaartverzekering heeft?

Stappen uitvaartverzekering vergelijken

Wilt u uw uitvaartverzekering vergelijken? Gebruik hiervoor dan ons stappenplan. Daarmee komt u stap voor stap bij uw beste uitvaartverzekering.

 1. Kies het type uitvaartverzekering
 2. Bepaal het verzekerd bedrag
 3. Kies voor wel of geen premie indexatie
 4. Besluit de looptijd van de uitvaartpolis
 5. Bepaal welke voorwaarden bij u passen en of u uw kind(eren) wilt meeverzekeren

Premie van een uitvaartverzekering in november 2022

Hieronder vindt u een voorbeeld vergelijking van de maandpremies per leeftijd. Deze zijn berekend met twee verschillende verzekerde bedragen bij verzekeraar DELA.*

LeeftijdVerzekerd bedrag € 7.000Verzekerd bedrag € 10.000
20 jaar€ 7,64€ 10,91
30 jaar€ 9,68€ 13,82
40 jaar€ 12,89€ 18,41
50 jaar€ 18,10€ 25,86
60 jaar€ 27,24€ 38,91

*Deze berekening is gemaakt op 02-11-2022. Het betreft een maandpremie bij een verzekerd bedrag bij de kapitaalverzekering van DELA van 7.000 euro of 10.000 euro. De uitkering vindt plaats bij overlijden en de premie is exclusief poliskosten.

Wist u dat…..
Een uitvaart tussen de 7.000 en 10.000 euro kost?

Uitvaartverzekering vergelijken en de premie

Er zijn meerdere premie factoren die van belang zijn bij een uitvaartverzekering. De belangrijkste hebben we hieronder voor u op een rij gezet.

Uw wensen

Ten eerste uw uitvaart wensen. Misschien wel de belangrijkste premie factor. Alles kan, maar alles kost geld. Wilt u in een sportauto naar uw laatste rustplaats gebracht worden? Wilt u een luxe diner of juist een kleine intieme borrel? Kiest u voor veel bloemen of voor een aantal volgauto’s? Of kiest u voor een sobere uitvaart? Afhankelijk van uw wensen kiest u het verzekerd bedrag en wordt uw premie bepaalt.

Verzekerd bedrag

Ten tweede het verzekerd bedrag. Dit is het bedrag dat u wilt verzekeren. Hiermee moeten uw nabestaanden uw uitvaart kunnen regelen. Een hoger verzekerd bedrag betekent een hogere premie per maand. Wilt u een summiere uitvaart? Dan is 5.000 euro al voldoende. Een uitgebreide uitvaart kost al snel meer dan 7.000 euro.

Uw leeftijd

Ten derde is ook uw leeftijd van belang. Hoe jonger u bent, hoe lager de premie is. De verzekeraar loopt immers een lager risico dat u snel overlijdt. Onderaan deze pagina leest u meer over een uitvaartverzekering en uw leeftijd.

Soort verzekering

In de vierde plaats is de dekking die u kiest ook van belang voor de premie. U kunt kiezen uit een aantal soorten uitvaartverzekeringen. Dit zijn de natura-, kapitaal- en combinatie uitvaartverzekering. De natura dekking is veelal de goedkoopste en de combinatie dekking de duurste.

Looptijd van de verzekering

Ten vijfde is de looptijd van belang voor de premie. Indien u voor een lange looptijd kiest, betaalt u per maand een lagere premie. Deze betaalt u echter wel langer. Vergelijk dus goed of u over de gehele looptijd goedkoper uit bent.

Voorwaarden

De verzekering met de laagste prijs is niet altijd de beste. Vergelijk uitvaartverzekeringen daarom ook altijd p de voorwaarden. Hierdoor weet u zeker weet dat u degene kiest die bij uw wensen past.

Uw gezondheid

Ook uw gezondheid is een factor. Indien u in goede gezondheid bent, betaalt u een lagere premie dan als u ziek bent. In veel gevallen vragen uitvaartverzekeraars om een gezondheidsverklaring in te vullen. Op basis daarvan bepaalt de verzekeraar of u wordt geaccepteerd als verzekerde.

Partner en/of kinderen verzekeren

De premie wordt hoger als u uw partner ook verzekerd. Er zijn dan natuurlijk 2 personen verzekerd. Kinderen tot 18 jaar zijn soms gratis verzekerd. Dit geldt bijvoorbeeld bij Monuta wel, maar bij verzekeraar DELA niet. Let hierop als u een uitvaartverzekering vergelijkt.

Premie indexatie

Tot slot is de premie indexatie van belang. Een uitvaart wordt namelijk ieder jaar een stukje duurder. Dit betekent dat het gekozen verzekerd bedrag over 20 jaar minder waard is dan nu. Om dit tegen te gaan kunt u dus kiezen om de premie te laten indexeren. U betaalt hierdoor ieder jaar iets meer premie. Het voordeel daarvan is dat u er zeker van bent dat nabestaanden uw uitvaart kunnen regelen zoals u dat wilt.

Welke uitvaartverzekeraars kunt u vergelijken?

Op onze website kunt u de volgende uitvaartverzekeringen vergelijken. Dit zijn de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland:

 • DELA
 • Monuta
 • Yarden (Yarden biedt sinds december 2020 geen nieuwe verzekeringen meer en is op 2 augustus 2021 overgenomen door DELA)

Verschillende soorten dekkingen vergelijken

Deze drie verzekeraars bieden verschillende dekkingen. Hier leest u welke soorten uitvaartverzekeringen u bij ons kunt vergelijken.

Natura

In de eerste plaats de natura dekking. Bij een natura verzekering wordt er geen geld uitgekeerd aan de nabestaanden. Bij deze dekking wordt er namelijk uitgekeerd in diensten. De uitvaart zelf wordt geregeld. Hier hebben uw nabestaanden daardoor geen omkijken naar.

Kapitaal

In de tweede plaats is er de kapitaal dekking. U kunt ook kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Deze verzekering keert het vooraf bepaalde bedrag uit aan uw nabestaanden. Zij kunnen hiermee zelf de uitvaart regelen. Blijft er geld over, dan kunnen zij dit naar eigen wens besteden.

Combinatie

Tot slot is er een combinatie uitvaartverzekering. Dit is een combinatie tussen de twee eerder genoemde dekkingen. Deze verzekering keert deels uit in diensten en deels in geld. Dit is meestal de duurste dekking.

Uitvaartverzekering vergelijken op oudere leeftijd

Uitvaartverzekering vergelijker

De leeftijd waarop u een uitvaartverzekering vergelijkt speelt een belangrijke rol als premie bepalende factor. Dat wil zeggen; Hoe jonger u bent, hoe lager de premie is. Dat komt doordat de kans immers kleiner is dat u overlijdt ten opzichte van iemand van 80 jaar. Uitvaartverzekeraars vragen bij het vergelijken van een uitvaartverzekering om een gezondheidsverklaring. Afhankelijk van uw medische situatie zal de premie wel of niet verhoogd worden.

Als gevolg van de leeftijd, worden mensen die 70 jaar of ouder zijn veelal niet geaccepteerd. Er is echter wel een alternatief. Zo kunt u er namelijk voor kiezen om een koopsompolis af te sluiten. Daarmee stort u in een keer het hele bedrag in de polis. Dat wil zeggen dat u per maand geen premie betaalt, maar u bent alsnog verzekerd voor uw uitvaart.

Mag een verzekeraar u weigeren?

Ja dat mag. Dit kan omdat de verzekering voor een uitvaart niet verplicht is. Een verzekeraar is daarom ook niet verplicht om u te verzekeren. Dit kan ook als daar wellicht geen gegronde redenen voor zijn.

Weigeren door ziekte

Bent u (chronisch) ziek, dan kan dat betekenen dat de verzekeraar u vraagt om een gezondheidsverklaring in te vullen. Op basis daarvan bepaalt de verzekeraar of hij u accepteert of weigert als verzekerde. Niet alle verzekeraars hanteren dezelfde regels. Het is daarom verstandig om dit te vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken op Uitvaartverzekeringwijzer.net

uitvaartverzekering vergelijken

Heeft u een vraag over onze vergelijker? Dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen. Ook indien u een verbetering heeft voor onze uitvaartverzekering vergelijker horen wij dat graag. Via onze website kunt u een begrafenisverzekering vergelijken. Wij geven echter geen advies. Ook niet over welke verzekering het best bij u past. Dit doen wij niet per mail, maar ook niet telefonisch. Voor persoonlijk advies kunt u contact nemen met een tussenpersoon. Heeft u een vraag over uw polis, neem dan contact op met uw verzekeraar. Wij kunnen namelijk geen polis gegevens inzien.

Is vergelijken gratis?

Ja, een uitvaartverzekering vergelijken is altijd gratis voor u. Wij ontvangen pas een vergoeding van de verzekeraar zodra u een verzekering heeft afgesloten. Goed om te weten is dat dit geen invloed heeft op uw premie. U betaalt dezelfde premie of u de verzekering nou via ons afsluit of rechtstreeks via de verzekeraar.

Bronnen:

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

 • Rijksoverheid
 • Verbond van Verzekeraars
 • Websites van verzekeraars voor het berekenen van de premies
 • Algemeen Dagblad (onderzoek)
 • Wikipedia (chronisch zieken pagina)
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2022
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat