call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering vergelijken

Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 6,66
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 7,89
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 8,18
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 8,26
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 8,87
Verzekerd bedrag
€ 6.885,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 9,50
Verzekerd bedrag
€ 6.000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,64
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 10,90

Laatste gecontroleerd: 10 december 2018

Op deze pagina komt u alles te weten over het vergelijken van een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering wordt afgesloten, omdat u niet wilt dat uw nabestaanden met de financiële rompslomp achterblijven als u komt te overlijden. Een uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten is in Nederland niet verplicht gesteld bij de wet. Toch kiezen veel Nederlanders er wel voor om een uitvaartverzekering te vergelijken en af te sluiten. Veel mensen doen dit omdat een uitvaart een dure aangelegenheid is en niemand wilt dat nabestaanden voor deze kosten hoeven op te draaien. Een uitvaart in Nederland kost gemiddeld tussen de 4.000 en 10.000 euro.

Uitvaartverzekering vergelijking, welke keuzes zijn er?

Een uitvaartverzekering vergelijken is 5 minuten werk, maar u kunt er veel geld mee besparen. Wij hebben de uitvaartverzekering vergelijken stappen voor u op een rij gezet, zodat u precies weet wat u kunt verwachten bij het vergelijken van uw uitvaartverzekering.

  1. Kies het type uitvaartverzekering

Voordat u een uitvaartverzekering kunt vergelijken is het goed om te weten welke soorten uitvaartverzekeringen u allemaal kunt vergelijken. De ene verzekering keert geld uit, terwijl andere verzekeringen juist een aantal diensten vergoeden. Gaat u een uitvaartverzekering vergelijken? Dan heeft u de keuze uit 3 soorten uitvaartverzekeringen. Hieronder een overzicht van deze uitvaartverzekeringen.

  • natura uitvaartverzekering

Bij een natura uitvaartverzekering wordt er geen geld uitgekeerd aan de nabestaanden, maar ontvangt de uitvaartverzorger geld van de verzekeraar. Hiermee regelt de uitvaartverzorger de uitvaart. Het voordeel van een natura uitvaartverzekering is dat de nabestaanden geen omkijken hebben naar de kosten en dat de dekking waardevast is. U ontvangt immers de dienst en geen bedrag. Een nadeel is dat nabestaanden minder keuzevrijheid hebben ten aanzien van de uitvaart.

  • kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt een vooraf besproken bedrag uitgekeerd bij overlijden. Hiermee kunnen de nabestaanden de uitvaart regelen. Het geld dat overblijft mag vrij besteed worden door de nabestaanden. Een voordeel van een kapitaal uitvaartverzekering is dat de uitvaart geheel ingevuld kan worden zoals gewenst. Een nadeel is dat de kosten van een uitvaart steeds hoger worden en het verzekerd bedrag daarom na verloop van tijd niet meer toereikend kan zijn. Een indexatie op de premie is daarom noodzakelijk.

  • combinatie uitvaartverzekering

Een combinatie uitvaartverzekering is een combinatie van een natura en een kapitaal uitvaartverzekering. Een deel van het bedrag wordt besteed aan diensten en een deel van het geld komt vrij om persoonlijke wensen te realiseren. Een voordeel van deze vorm is dat de standaard diensten zijn geregeld en er ruimte is voor persoonlijke invulling. Een nadeel is dat de premie voor deze dekking vaak hoger is.

2. Kies het verzekerd bedrag

Zodra u bovenstaande uitvaartverzekeringen heeft vergeleken, dan is het van belang om een dekking ofwel verzekerd bedrag te kiezen. Bekend is dat een gemiddelde uitvaart in Nederland tussen de 7.000 en 10.000 euro kost. Wilt u een grote uitvaart of juist een hele kleine, dan kunt u het verzekerde bedrag hierop laten afwegen. Uiteraard geldt hoe hoger het verzekerd bedrag, hoe hoger de premie. Om dit goed te kunnen bepalen kunt u bij uzelf nagaan hoeveel mensen u bij uw uitvaart wilt hebben, alleen familie of ook al uw vrienden, collega’s en sportkamaraden. Wilt u één auto of ook een hele stoet volgwagens. Wilt u alleen een receptie met koffie en gebak of wilt u een uitgebreide borrel. Etc etc.

3. Kies voor wel of geen premie indexatie

Net als andere koopwaar, wordt ook een uitvaart ieder jaar duurder. Dit betekent dat als u nu een uitvaartverzekering vergelijkt en kiest met een verzekerd bedrag van 7.000 euro, dat u daar nu meer voor kunt kopen dan over 20 jaar. Om er zeker van te zijn dat nabestaanden de uitvaart naar uw wens kunnen verzorgen, is het verstandig om premie indexatie toe te laten passen. Dit betekent dat het verzekerd bedrag ieder jaar een paar procent stijgt. U betaalt daardoor ook meer premie.

Wanneer u een uitvaartverzekering gaat vergelijken zult u zien dat de premie van de uitvaartverzekering afhankelijk is van meerdere factoren; leeftijd, verzekerd bedrag, soort verzekering en de looptijd. Natuurlijk is de premie ook afhankelijk van de gekozen verzekeraar. De ene verzekeraar is nu eenmaal duurder dan de andere. Wij raden daarom altijd aan om een vergelijking te maken.

4. Kies de looptijd van de uitvaartpolis

Hoe langer de polis loopt, hoe langer u de tijd heeft om over het verzekerd bedrag premie te betalen. Dit betekent dat de premie maandelijks lager zal zijn. Sluit u op uw 60e een uitvaartverzekering af met een verzekerd bedrag van 10.000 euro dan zal de premie een stuk hoger liggen dan als u deze op 30 jarige leeftijd afsluit. U bent overigens ook na het voldoen van de premie gewoon verzekerd.

5. Kies de voorwaarden die bij u passen

Bij iedere verzekering zijn polisvoorwaarden van toepassing, zo ook bij een uitvaartverzekering. Lees deze goed door en maak een vergelijking van de voorwaarden. Hierin vindt u onder andere of uw kinderen (gratis) meeverzekerd zijn en zo ja tot welke leeftijd, en wat het kost om uw polis af te kopen.

Uitvaartverzekering vergelijken en uw leeftijd

Vanaf uw 18e kunt u zelfstandig een uitvaartverzekering vergelijken en direct afsluiten. Een uitvaartverzekering is hetzelfde als een begrafenisverzekering of een crematieverzekering. Veel Nederlanders denken dat een uitvaartverzekering ook hetzelfde is als een overlijdensrisicoverzekering of nabestaandenverzekering, maar dat is niet het geval.

De leeftijd waarop u een uitvaartverzekering vergelijkt speelt een belangrijke rol als premiebepalende factor. Hoe jonger u bent, hoe lager de premie is. De kans is immers kleiner dat u overlijdt ten opzichte van iemand van 80 jaar. Sommige uitvaartverzekeraars vragen bij het vergelijken van een uitvaartverzekering om een gezondheidsverklaring wanneer u kiest voor die verzekeraar. Afhankelijk van uw medische situatie zal de premie wel of niet verhoogd worden.

Vanaf uw 65e is het lastiger om een uitvaartverzekering kiezen en zullen een aantal verzekeraars u zelfs weigeren. Wilt u tijdig het risico verzekeren zonder een hoge premie te betalen? Dan is het verstandig om op jonge(re) leeftijd een uitvaartverzekering te vergelijken.Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken op premie

Bent u op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering? Kijk dan niet alleen naar de premie, maar ook naar de voorwaarden. Het is niet waar dat de goedkoopste uitvaartverzekering de slechtste is. Vergelijk het zelf en onderzoek welke verzekering het beste bij uw wensen aansluit.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2018
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar | KvKnr: 70310629