Zitten er afsluitkosten bij een uitvaartverzekering?

Ga je op zoek naar een goede uitvaartverzekering voor jezelf of iemand in je nabije omgeving? Houd altijd rekening met extra kosten naast de standaard premie voor een uitvaartverzekering. Deze extra kosten bestaan veelal uit advieskosten en polis- of administratiekosten. Dit is veelal van toepassing als je een uitvaartpolis afsluit via een assurantieadviseur of tussenpersoon. Verzekeraars hebben de polis- en administratiekosten veelal in de premie verwerkt.

Afsluitprovisie is niet langer toegestaan
Voorheen werden alle kosten voor uitvaartverzekeringen verwerkt in de verzekeringspremie. Dit bestond uit afsluitprovisie en een stukje doorlopende provisie. Dit is een aantal jaren geleden niet meer toegestaan vanuit de overheid. Voor assurantieadviseurs betekent dit dat ze nu op een andere manier kosten in rekening brengen bij het opmaken van een uitvaartverzekering. Logisch, ook financiële tussenpersonen moeten geld verdienen.

Advieskosten
Laat je je adviseren door een assurantietussenpersoon bij het afsluiten van een uitvaartpolis? Dan betaal je hiervoor veelal advieskosten. Dit is een eenmalig bedrag dat in rekening wordt gebracht voor het tot stand brengen van een uitvaartverzekering. Uiteraard loont het om bij verschillende tussenpersonen een offerte op te vragen voor het afsluiten van een uitvaartpolis. Assurantiekantoren rekenen vaak uiteenlopende advieskosten bij een uitvaartverzekering.

Overige verdienkosten bij een uitvaartverzekering
Naast advieskosten mag een assurantiekantoor ook andere kosten in rekening brengen. Je kunt je voorstellen dat er kosten gemaakt worden voor het administreren van een uitvaartpolis binnen het systeem, het opmaken van de polis en deze te beheren. Dit worden ook wel polis- of administratiekosten genoemd. Meestal is dit een nihil bedrag van slechts enkele euro’s die maandelijks met de verzekeringspremie worden geïncasseerd.

Uitvaartpolis afsluiten zonder tussenpersoon
Sluit je een uitvaartpolis af zonder bemiddeling van een tussenpersoon en doe je dit rechtstreeks via een verzekeraar? Hiermee bespaar je uiteraard op advieskosten. Dit betekent echter niet dat je altijd goedkoper uit bent dan bij een assurantiekantoor. Daarom loont het altijd om de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Kijk niet alleen naar de premie en kosten, maar eveneens naar de voorwaarden en vooral ook naar wat het je oplevert.

-
© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629