Uitvaartverzekering in één keer betalen

Wist u dat u de premie van een uitvaartverzekering in één keer kunt betalen? U betaalt in één keer de volledige premie en bent dan direct volledig verzekerd. Maar is het eenmalig betalen van de premie wel verstandig?

Uitvaartverzekering wel of niet in één keer betalen

Veel mensen die een uitvaartverzekering afsluiten, betalen hiervoor periodiek premie aan een uitvaartverzekeraar. Dit doen veruit de meeste mensen. Toch zit niet iedereen er op te wachten om gedurende tientallen jaren premie te betalen. Daarom zijn er ook verzekeraars waar u de premie in 1 keer betaalt voor uw uitvaartverzekering. Het voordeel is dat u niet meer over de premiebetalingen hoeft na te denken. Het is meteen geregeld. Het nadeel is dat u de volledige premie al heeft betaald. Ook wanneer u binnen een paar jaar komt te overlijden. Wanneer u per maand zou betalen had u in dat geval veel minder premie hebben betaald.

Koopsompolis

Bij de keuze voor een koopsompolis betaalt u de premie van uw verzekering in één keer. In vergelijking met het bedrag dat is verzekerd, is uw inleg relatief laag. Dit is natuurlijk voor uw portemonnee. Bovendien levert het u als verzekerde ook nog een aantal fiscale voordelen op. Het loont dus zeker om deze mogelijkheid te onderzoeken.

Uitvaartverzekering in één keer betalen en belastingvoordeeluitvaartverzekering in één keer betalen

De waarde van een uitvaartpolis valt onder uw bezittingen in box 3. In 2021 is het heffingsvrij vermogen vastgesteld op € 50.000 per persoon of € 100.000 met partner. Is het verzekerde kapitaal meer dan het vrijgestelde bedrag per verzekerde? Dan moet u dit wel aangeven bij uw bezittingen in box 3. Dit geldt niet als de ‘waarde in het economische verkeer’ van al uw polissen samen niet meer is dan € 7.348. Dan valt uw polis onder de vrijstelling.

Voor wie is de koopsompolis geschikt?

Overweegt u een keuze te maken voor de koopsompolis of twijfelt u of het iets voor u is?

  • Het is een interessante optie voor mensen die bereid zijn het bedrag in 1 keer te voldoen.
  • Als u voldoende spaargeld heeft is een koopsompolis zeker een overweging waard.
  • Een uitkomst voor iedereen die niet periodiek premie wenst af te dragen aan een verzekeraar.

Bronnen:

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Wijzeringeldzaken
  • Rijksoverheid
  • Belastingdienst
  • Nibud

Laatste update: 08 februari 2021

Was deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat