call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering in één keer betalen

Veel mensen die een uitvaartverzekering afsluiten, betalen hiervoor periodiek premie aan een uitvaartverzekeraar. Toch zit niet iedereen er op te wachten om gedurende tientallen jaren premie te betalen aan een verzekeraar. Daarom zijn er ook verzekeraars waar je de premie in 1 keer betaalt voor je uitvaartverzekering. Je bent dan direct verzekerd voor je uitvaart. Wellicht een geruststellende gedachte, nietwaar? Hoe werkt dit nu eigenlijk in de praktijk?

Koopsom uitvaartverzekering

Bij de keuze voor een koopsom uitvaartverzekering betaal je de premie van je verzekering in één keer. In vergelijking met het bedrag dat je verzekerd, is je inleg relatief laag en dit is gunstig voor je portemonnee. Bovendien levert het je als verzekerde ook nog een aantal fiscale voordelen op. Het loont dus zeker om deze mogelijkheid te onderzoeken.

Belastingaangifte en vrijstelling in box 3

De waarde van een uitvaartpolis valt onder je bezittingen in box 3. In 2017 is het heffingsvrij vermogen vastgesteld op € 25.000 per persoon. De extra vrijstelling voor uitvaartverzekering bedraagt € 6.977. Let op: dit bedrag wordt jaarlijks aangepast door de Belastingdienst. Je betaalt dus geen belasting over het vermogen dat je opbouwt met een koopsompolis, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Voor wie is de koopsompolis geschikt?

Overweeg jij een keuze te maken voor de koopsompolis of twijfel je of het iets voor jou is?

  • Het is een interessante optie voor mensen die bereid zijn het bedrag in 1 keer te voldoen.
  • Als je voldoende spaargeld hebt, is een koopsompolis zeker een overweging waard.
  • Een uitkomst voor iedereen die niet periodiek premie wenst af te dragen aan een verzekeraar.

Toch niet helemaal content met de koopsompolis? Gelukkig zijn er tal van andere uitvaartproducten mogelijk. Bekijk hiervoor de mogelijkheden op onze website.

Sluit je koopsompolis online af

In de meeste gevallen is het mogelijk een koopsompolis online af te sluiten. Soms is er wel telefonisch contact noodzakelijk met een adviseur van een verzekeraar of assurantietussenpersoon. Het kan sowieso geen kwaad om verzekeringsadvies in te winnen bij een professional. Daarmee voorkom je veel misstanden in de toekomst en verzeker jij jezelf van passend advies bij het afsluiten van een financieel product.

Uitvaartverzekering in één keer betalen
5 (100%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629