Wat moet je met een uitvaartverzekering na een scheiding?

Sommige situaties in het leven kun je niet voorzien. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een echtscheiding. Je trouwt of gaat een samenlevingscontract met elkaar aan met de intentie om voor altijd bij elkaar te blijven. Toch kunnen zich situaties voordoen waardoor het niet loopt zoals je wilt. Soms is een echtscheiding daarin onvermijdelijk. Wat heb je te regelen met betrekking tot een uitvaartverzekering als je gaat scheiden?

Maak duidelijke afspraken en leg deze vast
Wanneer je gezamenlijk een uitvaartverzekering hebt afgesloten en als daar ook nog kinderen bij betrokken zijn, is het belangrijk om een aantal zaken duidelijk te hebben. Het kan wellicht helpen om bepaalde zaken vast te leggen in het echtscheidingsconvenant. Daarin wordt vermeld wie de polis overneemt, wie een andere uitvaartverzekering afsluit en hoe je de situatie met de kinderen oplost.

Kinderen en een uitvaartverzekering
Kinderen kunnen tot hun 18e levensjaar gratis worden meeverzekerd op de polis van hun ouders. Misschien zijn de kinderen bijgeschreven op de gezamenlijke uitvaartpolis. Als een uitvaartpolis wordt gesplitst, is het belangrijk dat de kinderen hierin niet worden vergeten. Als de mogelijkheid aanwezig is om een uitvaartpolis te splitsen, dan betekent dit dat jij of je ex-partner een individuele uitvaartpolis moet afsluiten. Je kunt kinderen dan gratis bijschrijven op de polis van jou of je ex-partner.

Zijn de kinderen 18 jaar of ouder? Het kan een idee zijn om voor je zoon of dochter een aparte polis af te sluiten. Studeren ze nog? Jij of je ex-partner kunnen altijd besluiten om de premie voor hen te betalen.

Neem contact op met je uitvaartverzekeraar
Hebben jullie destijds samen een goede uitvaartverzekering geregeld? Neem dan contact op met de desbetreffende verzekeraar om de opties door te nemen. Dit is zeker handig in het geval van de begunstiging. Als jij of je partner komt te overlijden, dan keert een verzekeraar veelal uit aan de (ex)partner. De vraag is of je dit na een scheiding nog steeds zo wilt. Dit kun je bij het oversluiten van de uitvaartpolis eenvoudig aanpassen of wijzigen.

Vergelijk en bespaar voor een nieuwe start
Ben jij degene die een nieuwe uitvaartpolis moet afsluiten? Vergelijk dan de verschillende verzekeraars met elkaar en sluit een verzekering af tegen een scherpe premie. Hiermee bespaar je niet alleen de nodige euro’s, maar zet je ook de juiste stappen voor een frisse start.

-
© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629