Uitvaartverzekering Onafhankelijk informatie centrum

Uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaartverzekering afsluiten klinkt voor veel mensen als een lastige of vervelende klus. Toch is het afsluiten van een uitvaartverzekering met slechts enkele stappen voltooid! Met een uitvaartverzekering kunt u de kosten van een crematie of een begrafenis verzekeren. De verzekering keert een som geld uit of verleent één of meerdere diensten als de verzekerde komt te overlijden. Hiermee kunnen de nabestaanden een uitvaart financieren of diensten afnemen.

Meest bekeken
€8,45
Meer informatie >»
62% kiest deze verzekering
Naar Yarden >

€8,50
Meer informatie >»
20% kiest deze verzekering
Naar Dela >

€9,29
Meer informatie >»
11% kiest deze verzekering
Naar Monuta >

€10,63
Meer informatie >»
5% kiest deze verzekering
Naar Ardanta >

€10,75
Meer informatie >»
2% kiest deze verzekering
Naar Nuvema >

Hoeveel Nederlanders hebben een uitvaartverzekering afgesloten?

In Nederland kost een uitvaart gemiddeld tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een behoorlijk bedrag dat niet iedereen zomaar kan betalen. Het is daarom aan te raden om een uitvaartverzekering af te sluiten, zodat nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten van de uitvaart. Een uitvaartverzekering afsluiten is in Nederland niet verplicht. Toch heeft ongeveer 70% van de Nederlandse huishoudens een uitvaartverzekering.uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering biedt tevens de mogelijkheid om de gewenste uitvaart van tevoren tot in detail vast te leggen. Een uitvaartpolis wordt zowel uit emotionele als uit financiële overwegingen afgesloten en kan eenvoudig of zeer uitgebreid zijn. Op de websites van de verschillende uitvaartverzekeraars kunt u informatie vinden over de uitvaartverzekering die daar geboden wordt. Iedere uitvaartverzekeraar biedt zijn eigen dekkingen tegen een bepaalde premie. Aangezien de prijsverschillen fors zijn, loont het om de verschillen per verzekeraar te onderzoeken. Dit kunt u zelf doen door de verschillende websites van verzekeraars uit te pluizen of door vergelijkingswebsites te raadplegen. Op deze website kunt u de verschillende verzekeraars, dekkingen en premies met elkaar vergelijken. Hierdoor kunt u de dekking én de verzekeraar kiezen die het best bij uw wensen en situatie past.

Uitvaartverzekering afsluiten, wat kost het?

Aan het afsluiten van een uitvaartverzekering zitten meestal geen kosten verbonden. De kosten van een uitvaartverzekering verschillen per persoon en wordt door de uitvaartverzekeraar bepaald aan de hand van de volgende gegevens:

  • de dekking;
  • het verzekerde bedrag;
  • uw geslacht;
  • uw leeftijd;
  • uw gezondheid

Uitvaartverzekering afsluiten voor kinderen

U kunt ook een uitvaartverzekering afsluiten voor uw kinderen. Hoe eerder de verzekering wordt afgesloten hoe lager de premie is. De verzekeraar loopt immers minder risico dat iemand op jonge leeftijd overlijdt, dan iemand die ouder is. Bij een aantal verzekeraars zijn kinderen tot 18 of 25 jaar gratis meeverzekerd. Andere verzekeraars rekenen een kinderpremie als u uw kind(eren) meeverzekerd. Deze verzekering kan dan op latere leeftijd met dezelfde dekking door uw kinderen overgenomen worden.afsluiten uitvaartverzekering

Goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten 

Onder Nederlanders bestaat het gevoel dat de goedkoopste uitvaartverzekering niet altijd de beste is. Toch maakt dit in veel gevallen niet uit. Wanneer u een uitvaartverzekering vergelijkt, zult u zien dat er veel prijsverschillen tussen uitvaartverzekeraars zijn. Gaat u een  uitvaartverzekering afsluiten? Dan is het verstandig om goed te vergelijken. Naast prijs is ook de dekking enorm belangrijk. We hopen dat u nu voldoende informatie heeft om een uitvaartverzekering af te sluiten. Mocht u nog vragen hebben over dit onderwerp dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Uitvaartverzekering afsluiten
4.4 (88.8%) 25 votes