menu

Uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaartverzekering afsluiten? Dit is waarom.

  • U dekt de kosten van uw begrafenis of crematie
  • U laat uw dierbaren niet met de kosten van uw uitvaart achter
  • Kinderen zijn meestal gratis verzekerd
  • Een uitvaart verzekering afsluiten is binnen een paar minuten geregeld
  • Keuze uit meerdere verzekeraars
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 9000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,11 Bekijken
Vergelijk Yarden
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 10,08 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,42 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1991
Verzekerd bedrag: € 9000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 19 oktober 2020

Zo kunt u een uitvaartverzekering afsluiten

  1. Kies de uitvaartverzekeraar naar keus
  2. Vul uw geboortedatum in
  3. Kies het verzekerde bedrag, de gewenste dekking en premiebetaling
  4. Vraag de verzekering aan en wacht tot uw verzekeraar u accepteert

Stappenplan

Uitvaartverzekering afsluiten

1. Wensen

Wanneer u een uitvaartverzekering afsluit is het van belang dat u vooraf bedenkt wat uw uitvaart wensen zijn. Wilt u een groots afscheid of juist een kleine uitvaart? Een uitvaart kost tussen de 7.000 en 10.000 euro. Er zijn 3 soorten uitvaartverzekeringen. De kapitaal uitvaartverzekering, de natura uitvaartverzekering en de combinatie uitvaartverzekering. De kapitaal verzekering keert geld uit. De natura uitvaart verzekering een vast pakket aan diensten. En tot slot de combinatieverzekering, deze keert zowel een deel in diensten uit als een deel in geld.

2. Vergelijken

Wanneer u weet welk bedrag u wilt verzekeren, kunt u de uitvaartverzekeringen naast elkaar leggen. Via onze tool kunt u snel en simpel de verschillen zien. Bij het kiezen van een verzekeraar is het slim om te letten op de reviews van andere mensen. Maar ook op de voorwaarden en de looptijd van de verzekering. Als u een kind heeft is het ook slim om te kijken welke uitvaart verzekeraar uw kind gratis verzekerd. Soms is dit tot 18 jaar of zelfs tot 21 jaar.

3. Uitvaartverzekering afsluiten

Heeft u alles goed vergeleken en een keuze kunnen maken? Dan kunt u nu een uitvaartverzekering afsluiten! Kies de uitvaart verzekeraar en vul uw gegevens in. Binnen een paar minuten heeft u alles geregeld. Houdt uw bankpas bij de hand, zodat u uw rekening kunt invullen voor de premie betaling.

Tijdens de aanvraag krijgt u ook een aantal vragen over uw gezondheid. Deze vragen dient u naar waarheid in te vullen. Check tot slot of u alles juist heeft ingevuld. Daarna kunt u de aanvraag met een gerust hart afronden.

Let op: Vindt u het lastig om een keuze te maken? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met een adviseur. Wij geven geen advies en bieden alleen informatie over uitvaartverzekeringen en alles omtrent de uitvaart.

4. Acceptatie

Nadat u de verzekering heeft afgesloten krijgt u via de e-mail een bericht van de verzekeraar. Vaak bent u direct verzekerd. Maar soms krijgt u een paar dagen later de definitieve acceptatie of afwijzing. Aan de hand van de door u ingevulde gezondheidsverklaring kan de verzekeraar aanvullende informatie vragen.

Wanneer uw aanvraag is verwerkt ontvangt u een polisblad met daarin alle voorwaarden. De meeste uitvaartverzekeraars sturen u een polisblad via de post.

Is online een uitvaartverzekering afsluiten voordeliger?

Nee dat maakt niet uit. De premie is even hoog als u de uitvaartverzekering online afsluit of via de telefoon. U kunt er ook voor kiezen om een uitvaartverzekering via een tussenpersoon af te sluiten. Let er op dat een tussenpersoon ook geld kost. U bent in dat geval wellicht toch meer geld kwijt door de advieskosten.

Is een verzekering afsluiten nodig?

Een uitvaartverzekering afsluiten is niet perse nodig en niet verplicht. In Nederland heeft ruim 70% van de mensen een uitvaartverzekering afgesloten. Wanneer u veel spaargeld heeft kunt u er ook voor kiezen om geen uitvaartverzekering af te sluiten. Uw nabestaanden kunnen uw spaargeld dan gebruiken voor de kosten van uw uitvaart. Veel mensen vinden het echter prettig om goed verzekerd te zijn voor hun uitvaart. Hierdoor hoeven hun nabestaanden nooit te betalen voor de uitvaart.

afsluiten van een uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering afsluiten voor kinderen

U kunt ook een verzekering nemen voor uw kinderen. Hoe eerder de verzekering wordt gesloten hoe lager de premie is. De verzekeraar loopt immers minder risico dat iemand op jonge leeftijd overlijdt, dan iemand die ouder is. Bij een aantal verzekeraars zijn kinderen tot 18 jaar of soms tot 21 jaar gratis verzekerd. Andere verzekeraars rekenen een lage premie. Deze verzekering kan op latere leeftijd met dezelfde dekking door uw kinderen overgenomen worden. Bekijk hier de beste uitvaartverzekering of de goedkoopste uitvaartverzekering.

Tot welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Veel uitvaartverzekeraars hanteren een maximale leeftijd bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Bij de meeste verzekeraars kunt u tot 75 jaar een verzekering afsluiten. U dient er dan wel rekening mee te houden dat u een zéér hoge premie betaald. Hoe ouder u wordt hoe groter de kans immers is dat u binnen een paar jaar overlijdt. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629