call 072 - 844 52 85 menu
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 1 april 2021
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
timer Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 12 juli 2021

Uitvaartverzekering afsluiten

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Dat kan. Op deze pagina leest u hoe u binnen 5 minuten gemakkelijk een uitvaartverzekering kunt afsluiten en waar u op moet letten.

Zo kunt u een uitvaartverzekering afsluiten

  1. Kies de uitvaartverzekeraar naar keus
  2. Vul uw geboortedatum in
  3. Kies het verzekerde bedrag, de gewenste dekking en premiebetaling
  4. Vraag de verzekering aan en wacht tot uw verzekeraar u accepteert
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 7.500,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 7,60 p/m Bekijken
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 7.500,-
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 10,11 p/m Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 7.500,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 11,09 p/m Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1993
Verzekerd bedrag: € 7.500,-

Laatst gecontroleerd: 21 november 2022

Stappenplan

Uitvaartverzekering afsluiten

Wensen

Wanneer u een uitvaartverzekering afsluit is het van belang dat u vooraf bedenkt wat uw uitvaart wensen zijn. Wilt u een groots afscheid of juist een kleine uitvaart? Een uitvaart kost tussen de 7.000 en 10.000 euro. Er zijn 3 soorten uitvaartverzekeringen. De kapitaal uitvaartverzekering, de natura uitvaartverzekering en de combinatie uitvaartverzekering. De kapitaal verzekering keert geld uit. De natura uitvaart verzekering een vast pakket aan diensten. En tot slot de combinatieverzekering, deze keert zowel een deel in diensten uit als een deel in geld.

Vergelijken

Wanneer u weet welk bedrag u wilt verzekeren, kunt u de uitvaartverzekeringen naast elkaar leggen. Via onze tool kunt u snel en simpel de verschillen zien. Bij het kiezen van een verzekeraar is het slim om te letten op de reviews van andere mensen. Maar ook op de voorwaarden en de looptijd van de verzekering. Als u een kind heeft is het ook slim om te kijken welke uitvaart verzekeraar uw kind gratis verzekerd. Soms is dit tot 18 jaar of zelfs tot 21 jaar.

Uitvaartverzekering afsluiten

Heeft u alles goed vergeleken en een keuze kunnen maken? Dan kunt u nu een uitvaartverzekering afsluiten! Kies de uitvaart verzekeraar en vul uw gegevens in. Binnen een paar minuten heeft u alles geregeld. Houdt uw bankpas bij de hand, zodat u uw rekening kunt invullen voor de premie betaling.

Tijdens de aanvraag krijgt u ook een aantal vragen over uw gezondheid. Deze vragen dient u naar waarheid in te vullen. Check tot slot of u alles juist heeft ingevuld. Daarna kunt u de aanvraag met een gerust hart afronden.

Let op: Vindt u het lastig om een keuze te maken? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met een adviseur. Wij geven geen advies en bieden alleen informatie over uitvaartverzekeringen en alles omtrent de uitvaart.

Acceptatie

Nadat u de verzekering heeft afgesloten krijgt u via de e-mail een bericht van de verzekeraar. Vaak bent u direct verzekerd. Maar soms krijgt u een paar dagen later de definitieve acceptatie of afwijzing. Aan de hand van de door u ingevulde gezondheidsverklaring kan de verzekeraar aanvullende informatie vragen.

Wanneer uw aanvraag is verwerkt ontvangt u een polisblad met daarin alle voorwaarden. De meeste uitvaartverzekeraars sturen u een polisblad via de post.

Is een uitvaartverzekering afsluiten via internet voordeliger?

Nee dat maakt niet uit. De premie is even hoog als u de uitvaartverzekering online afsluit of via de telefoon. U kunt er ook voor kiezen om een uitvaartverzekering via een tussenpersoon af te sluiten. Let er op dat een tussenpersoon ook geld kost. U bent in dat geval wellicht toch meer geld kwijt door de advieskosten.

Is een uitvaartverzekering afsluiten verplicht?

Een uitvaartverzekering afsluiten is niet verplicht. In Nederland heeft ruim 70% van de mensen een uitvaartverzekering afgesloten. Wanneer u veel spaargeld heeft kunt u er ook voor kiezen om geen uitvaartverzekering af te sluiten. Uw nabestaanden kunnen uw spaargeld dan gebruiken voor de kosten van uw uitvaart. Veel mensen vinden het echter prettig om goed verzekerd te zijn voor hun uitvaart. Hierdoor hoeven hun nabestaanden nooit te betalen voor de uitvaart.

Uitvaartverzekering afsluiten voor kinderen

U kunt ook een verzekering nemen voor uw kinderen. Hoe eerder de verzekering wordt gesloten hoe lager de premie is. De verzekeraar loopt immers minder risico dat iemand op jonge leeftijd overlijdt, dan iemand die ouder is. Bij een aantal verzekeraars zijn kinderen tot 18 jaar of soms tot 21 jaar gratis verzekerd. Andere verzekeraars rekenen een lage premie. Deze verzekering kan op latere leeftijd met dezelfde dekking door uw kinderen overgenomen worden. Bekijk hier de beste uitvaartverzekering of de goedkoopste uitvaartverzekering.

Tot welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Veel uitvaartverzekeraars hanteren een maximale leeftijd bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Bij de meeste verzekeraars kunt u tot 75 jaar een verzekering afsluiten. U dient er dan wel rekening mee te houden dat u een zéér hoge premie betaald. Hoe ouder u wordt hoe groter de kans immers is dat u binnen een paar jaar overlijdt. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Bronnen:

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid
  • Verbond van Verzekeraars
  • AFM
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2022
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat