call 072 - 844 52 85 menu
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 2 april 2021
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
timer Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 19 mei 2021

Uitvaartverzekering kind

Wilt u een uitvaartverzekering voor uw kind afsluiten? Dat kan, maar in veel gevallen is uw kind gratis meeverzekerd op uw eigen uitvaartverzekering. De leeftijd van uw kind speelt hierbij een grote rol. Er zijn verzekeraars die een kind gratis meeverzekeren tot 18 jaar. Omdat het erg afhangt van de leeftijd van uw (ongeboren) kind hebben we de informatie op deze pagina ingedeeld in 3 onderwerpen.

  • Uitvaartverzekering voor een ongeboren kind
  • Uitvaartverzekering voor een kind tot 18 jaar
  • Uitvaartverzekering voor een kind van 18 jaar of ouder

Uitvaartverzekering ongeboren kind

uitvaartverzekering kind

Tijdens de zwangerschap bent u druk bezig met alle voorbereidingen voor de geboorte van uw kind. Het regelen van de babykamer, de kinderwagen en de kinderkleding zijn belangrijk zaken voordat uw zoon of dochter geboren wordt. Echter vergeten veel toekomstige ouders om een uitvaartverzekering voor hun kind te regelen. In onderstaand overzicht kunt u de dekkingen van de uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken.

Verzekeraar gratis verzekerd? Dekking Belangrijke informatie
Dela Ja, vanaf de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte Basisdiensten die gelden voor de uitvaartverzekering of de kosten van de uitvaart tot maximaal 2.788 euro n.v.t.
Monuta Ja, vanaf 20 weken zwangerschap tot 18 jaar Hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders tot maximaal de kosten van de uitvaart.
Ardanta Ja, vanaf de zwangerschap tot 18 jaar Hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders tot maximaal de kosten van de uitvaart Ardanta keert een extra vergoeding van 500 euro uit voor deskundige hulp bij rouwverwerking als een kind tot 18 jaar komt te overlijden.

TIP: Omdat uitvaartverzekeraars soms hun polisvoorwaarden aanpassen raden wij u aan om altijd nog even na te vragen wat de regels zijn m.b.t. het meeverzekeren van een ongeboren baby.

De regels voor een uitvaart van een doodgeboren kind

We denken er niet graag over na, maar er kan veel misgaan en het kindje kan overlijden tijdens de zwangerschap. Zo werden er in 2019 maar liefst 790 kinderen dood geboren na een zwangerschap van 22 weken of meer.

Voor 24 weken zwanger
Wanneer er voor de 24e week van de zwangerschap een miskraam heeft plaatsgevonden dan is een begrafenis of crematie niet verplicht. Indien u wel een officiële crematie of begrafenis voor wilt dan is dit uiteraard mogelijk. Ook kiezen sommige mensen ervoor om het kindje in de achtertuin of in de natuur te begraven.

Na 24 weken zwanger
Na 24 weken bent u wettelijk verplicht om uw kindje te begraven of te cremeren. Het is daarom mogelijk om een uitvaartverzekering voor uw doodgeboren kind af te sluiten, zodat u verzekerd bent voor de kosten van de uitvaart.

Uitvaartverzekering baby
Wilt u een uitvaartverzekering voor uw baby afsluiten dan is het belangrijk dat u contact met uw uitvaartverzekeraar opneemt. Ongeboren baby’s zijn vaak automatisch meeverzekerd op uw uitvaartverzekering, maar wanneer de baby geboren is dan moet u dit melden bij uw uitvaartverzekeraar.

Uitvaartverzekering kind 0 tot 18 jaar

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten voor uw kind tot 18 jaar, dan is het belangrijk dat u goed naar de voorwaarden en dekkingen van uitvaartverzekeraars kijkt. Niet alle uitvaartverzekeraars hanteren namelijk dezelfde polisvoorwaarden en dekkingen. Bekijk hieronder een overzicht van 3 bekende uitvaartverzekeraars en hun dekkingen voor kinderen tot 18 jaar.

Verzekeraar Leeftijd kind Gratis verzekerd? Dekking Belangrijke informatie
Dela 60 dagen tot 25 jaar Nee, naar wens kan het kind worden meeverzekerd. Er geldt dan een lage kinderpremie. Dit is een risicopremie die geen waarde opbouwt Basisdiensten die gelden voor de uitvaartverzekering of de kosten van de uitvaart tot maximaal 2.788 euro 1. Kinderen, ouder dan 60 dagen (en tot 25 jaar) kunnen bij Dela worden verzekerd via de ouders in ruil voor een lage kinderpremie.
Monuta 30 dagen tot 18 jaar Ja, mits het kind is aangemeld op de polis van een ouder Hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders tot maximaal de kosten van de uitvaart. Let op: er geldt een wachttijd. 1. Indien beide ouders een uitvaartverzekering bij Monuta hebben, geldt de hoogste dekking voor het kind.
2. Verder geldt de regel dat baby’s binnen 30 dagen na de geboorte moeten worden bijgeschreven.
Ardanta Vanaf de geboorte tot het 18e levensjaar Ja, mits het kind is aangemeld op de polis van een ouder Hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders Ardanta keert een extra vergoeding van 500 euro uit voor deskundige hulp bij rouwverwerking als een kind tot 18 jaar komt te overlijden in het gezin.

Uitvaartverzekering kind 18 jaar en ouder

Wanneer uw kind 18 jaar en ouder is, dan is het bij de meeste uitvaartverzekeraars niet meer gratis meeverzekerd. Bekijk hieronder de voorwaarden van de uitvaartverzekering van uw kind wanneer hij of zij 18 jaar of ouder is.

Verzekeraar gratis verzekerd tot Dekking Belangrijke informatie
Dela Kinderen niet gratis meeverzekerd. n.v.t. Voor kinderen tot 25 jaar geldt een lage kinderpremie. Dit is een risicopremie die geen waarde opbouwt. Vanaf 25 jaar stopt de kinderpremie en gaat men de gewone premie betalen
Monuta 18 jaar n.v.t. Vanaf 18 jaar moet er premie betaald worden
Ardanta 18 jaar n.v.t. Vanaf 18 jaar moet er premie betaald worden
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2022
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat