menu
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is eigenaar en content specialist en is al meer dan 15 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 2 april 2021
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 15 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 22 juni 2023

Uitvaartverzekering kind

Bent u in verwachting of heeft u al een kind? Dan is een uitvaartverzekering niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het prettig om een en ander geregeld te hebben. Hieronder leest u welke verzekeraar gratis dekking bieden voor kinderen en waar u een uitvaartverzekering voor uw (ongeboren) kind kunt afsluiten.

Uitvaartverzekering ongeboren kind

Tijdens de zwangerschap bent u druk bezig met alle voorbereidingen voor de geboorte van uw kind. Het regelen van de babykamer, de kinderwagen en de kinderkleding zijn belangrijke zaken voordat uw zoon of dochter geboren wordt. Echter vergeten veel toekomstige ouders om een uitvaartverzekering voor hun kind te regelen. In onderstaand overzicht kunt u de dekkingen van de uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken.

VerzekeraarOngeboren kind gratisDekking
DelaJa, vanaf zwangerschap tot 60 dagen na de geboorteBasisdiensten van het DELA UitvaartPlan
MonutaJa, vanaf 20 weken zwangerschapHoogst verzekerde bedrag van één van de ouders
ArdantaJa, vanaf de zwangerschapHoogst verzekerde bedrag van één van de ouders

De regels voor een uitvaart van een doodgeboren kind

Voor 24 weken zwanger
Wanneer er voor de 24e week van de zwangerschap een miskraam heeft plaatsgevonden dan is een begrafenis of crematie niet verplicht. Indien u wel een officiële crematie of begrafenis wilt dan is dit uiteraard mogelijk. Ook kiezen sommige mensen ervoor om het kindje in de achtertuin of in de natuur te begraven.

Na 24 weken zwanger
Na 24 weken bent u wettelijk verplicht om uw overleden kindje te begraven of te cremeren. De kosten hiervan zijn gedekt onder uw uitvaartverzekering.

uitvaartverzekering kind

Uitvaartverzekering baby
Wilt u een uitvaartverzekering voor uw baby afsluiten dan is het belangrijk dat u contact met uw uitvaartverzekeraar opneemt. Ongeboren baby’s zijn vaak automatisch meeverzekerd op uw uitvaartverzekering. Zodra uw baby is geboren dient u hem of haar aan te melden bij de verzekeraar.

Uitvaartverzekering kind 0 tot 18 jaar

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten voor uw kind tot 18 jaar, dan is het belangrijk dat u goed naar de voorwaarden en dekkingen van uitvaartverzekeraars kijkt. Niet alle verzekeraars hanteren namelijk dezelfde voorwaarden en dekkingen. Bekijk hieronder een overzicht van 3 bekende uitvaartverzekeraars en hun dekkingen voor kinderen tot 18 jaar.

VerzekeraarKind gratis gedekt?Dekking
DelaNee
MonutaJa, tot 18 jaarHoogst verzekerde bedrag van één van de ouders
ArdantaJa, tot 21 jaarHoogst verzekerde bedrag van één van de ouders

Uitvaartverzekering kind 18 jaar en ouder

Wanneer uw kind 18 jaar of ouder is, dan is het bij de meeste uitvaartverzekeraars niet meer gratis meeverzekerd. U kunt dan voor uw kind een eigen polis afsluiten. Hoe jonger uw kind is, hoe lager de premie. Voor een paar euro per maand is uw kind dan verzekerd voor de uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering voor een kind noodzakelijk?

Of het verzekeren van de uitvaart van uw kind nodig is hangt onder andere af van uw spaargeld. De kans dat een kindje overlijdt is aanwezig en kost flink wat geld. Heeft u voldoende geld, dan is een uitvaartpolis niet nodig. Heeft u geen spaargeld of wilt u een eventuele uitvaart liever niet zelf regelen? Dan is het wel aan te raden om een uitvaartverzekering voor uw kind af te sluiten. Bovendien kunt u uw kindje dus vaak gratis meeverzekeren op uw eigen polis.

Wat kost een uitvaart voor een kind?

De kosten voor een kinderuitvaart tot ongeveer één jaar liggen rond de 3.000 euro. Voor oudere kinderen lopen deze kosten snel op, afhankelijk van de wensen. De kosten liggen dan tussen de 5.000 en 11.000 euro.

Een gezinspolis

Liever een uitvaartverzekering voor het hele gezin? Dat kan ook. Kinderen zijn dan bij Monuta en Ardanta gratis gedekt tot 18 of 21 jaar. Daarna wordt er ook voor hen premie gerekend. Bij DELA betaalt u vanaf de start al premie per kind.

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01