menu

Goedkope uitvaartverzekering

Bij ons vindt u snel een goedkope uitvaartverzekering

  • Berekent op basis van uw leeftijd
  • Premie direct in beeld
  • Simpel afsluiten
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 9000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,11 Bekijken
Vergelijk Yarden
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 10,08 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,42 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1991
Verzekerd bedrag: € 9000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 10 augustus 2020

Wat is een goedkope uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van uw uitvaart. Het zorgt ervoor dat uw dierbaren deze kosten niet zelf hoeven te betalen. Een uitvaart kost tussen de 7.000 en 10.000 euro. Omdat veel mensen dit geld niet zomaar hebben, kiezen zij voor een uitvaartverzekering. Ruim 70% van de Nederlanders heeft een uitvaart verzekering. De uitvaartverzekering is de enige verzekering die altijd uitkeert. U gaat immers eens in uw leven dood. Omdat u niet te veel wilt betalen voor uw verzekering, leest u hier alles over een goedkope uitvaartverzekering.

Wat is de goedkoopste uitvaartverzekering van 2020?

Wij worden vaak gebeld door mensen die willen weten wat de goedkoopste uitvaartverzekering is. Dit is helaas niet te zeggen. Ieder persoon betaalt een andere premie. Wilt u een goedkope uitvaartverzekering? Kies dan voor een laag verzekerd bedrag.

Jaarlijks doet de Consumentenbond onderzoek naar uitvaartverzekeringen. De Consumentenbond adviseert om uitvaartverzekeringen vooraf goed te vergelijken en niet alleen te kijken naar prijs.

Wat is het verschil tussen een dure en goedkope uitvaartverzekering?

Goedkope uitvaartverzekering

De goedkoopste uitvaartverzekering is niet direct de slechtste. Net zoals de duurste ook niet perse de beste is. Onlangs hebben wij een onderzoek gedaan naar de premie verschillen bij verzekeraars. Uit ons onderzoek bleek dat er grote verschillen zijn. Zo bleek dat uitvaartverzekeraar Yarden een stuk goedkoper was dan DELA. Over de hele looptijd van de premie was er een verschil van maar liefst € 3.636,-.

Ook bleek dat er grote premie verschillen zijn binnen een uitvaartverzekeraar. Als voorbeeld; Sluit u op jonge leeftijd een uitvaartverzekering? Dan bent u goedkoper uit als u kiest om de premie in 10 jaar te voldoen, dan wanneer u kiest om de premie te betalen tot uw 85e. Ook dit scheelt fors geld.

Hoe wordt de premie berekend?

De premie van een uitvaartverzekering wordt op basis van een aantal punten bepaald. De zijn:

  1. Het verzekerde bedrag
  2. Type dekking
  3. Uw leeftijd
  4. De premie looptijd

Veel gestelde vragen over goedkope uitvaartverzekeringen

Op welke leeftijd kan ik een goedkope uitvaartverzekering kiezen?

Hiervoor geldt dat hoe jonger u bent, hoe goedkoper de uitvaartverzekering is. Voor de verzekeraar is de kans dat u op jonge leeftijd overlijdt een stuk kleiner dan wanneer u op uw 70e een uitvaartverzekering afsluit. Uitvaartverzekeraars bieden daarom voor een jong persoon een goedkopere premie van voor ouderen.

Hoe zorg ik voor een lage premie?

Bereken goed wat voordeliger is. Bij de ene verzekeraar en dekking is het voordeliger als u de premie in 10 jaar betaalt, de andere keer juist als u tot uw 85e levensjaar betaalt. Neem dit daarom mee in uw vergelijking.

Welke dekking is het goedkoopste?

Bij het kiezen van een uitvaart verzekering dient u ook een keuze te maken qua dekking. U kunt kiezen uit een natura-, kapitaal- en combinatie dekking. Vaak is de natura dekking het goedkoopste. Bij deze dekking ontvangen nabestaanden geen geld, maar diensten. Dit betekent dat de uitvaart wordt geregeld door de verzekeraar. Nabestaanden hebben hier geen of weinig omkijken naar.

Goedkope uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeringwijzer.net geeft geen advies op het gebied van uitvaartverzekeringen. Tevens zijn wij zelf geen verzekeraar. U vindt op onze website wel alle info over de uitvaartverzekering. Ook kunt u via onze website de beste uitvaartverzekering vinden die voor u de goedkoopste verzekering heeft. Bekijk bovenaan deze pagina het overzicht met goedkope uitvaartverzekeringen. U kunt direct de polis kiezen die bij u past. Wilt u wel advies over uitvaartverzekeringen? Neem dan contact op met een adviseur. Heeft u andere vragen waarbij u geen advies nodig heeft dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen.

© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629