Door Femke Koning op 01-09-2019 om 09:18

Uitvaartverzekering van ouders overnemen, is dat verstandig?

timer Leestijd: 1 minuut

Als u kinderen heeft en voor uzelf een uitvaartverzekering afsluit, zijn kinderen tot 18 jaar bij vrijwel alle verzekeraars gratis meeverzekerd. Zodra zij 18 jaar worden, dient u hiervoor premie te gaan betalen. Of het verstandig is om deze uitvaartverzekering ‘automatisch’ over te nemen leggen wij hieronder verder uit.

Waarde opgebouwd?

Bij het meeverzekeren van kinderen op uw polis kunt u ervoor kiezen om dit kosteloos te doen of dat u hiervoor premie betaald. Kosteloos meeverzekeren klinkt aantrekkelijk, maar in dit geval wordt er geen waarde opgebouwd in de polis. Als u wel een premie betaald, wordt er wel waarde opgebouwd.

Verzekering overnemen

Het overnemen van de verzekering is aantrekkelijk zodra er waarde is opgebouwd. Als er geen waarde is opgebouwd, is het verstandig om een uitvaartverzekering te vergelijken. Er is immers nog geen premie betaald, dus u gooit in feite niets weg. Het voordeel hiervan is dat u nu de uitvaartverzekering kunt kiezen naar wens en daarvoor een lage premie betaald omdat u verzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Indien er eerder waarde is opgebouwd is het wellicht zonde om deze waarde weg te gooien en kunt u de verzekering van de ouders beter overnemen. De waarde in de polis blijft dan behouden.

Als u de polis van de ouders overneemt, is het verstandig om te controleren wat de verzekerde waarde is. Een uitvaart wordt ieder jaar duurder en het zou zonde zijn als u een lager bedrag uitgekeerd krijgt bij overlijden dan de kosten die u dient te maken. U kunt hiervoor de verzekeraar benaderen met de vraag wat het kost om het verzekerd bedrag te verhogen. U zult dan iedere maand iets meer premie gaan betalen.

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2023
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat