call 072 - 844 52 85 menu
Geschreven door
geschreven door Mieke Verhoef
Geschreven door groot
Geschreven door Mieke Verhoef
Mieke Verhoef is senior content specialist in de financiële wereld. Naast het schrijven van artikelen is Mieke ook nauw betrokken bij onze eigen onderzoeken.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 29 maart 2021
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
timer Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 15 april 2021

Beste uitvaartverzekering 2021

Bent u op zoek naar de beste uitvaartverzekering van 2021? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina hebben we alle goede uitvaartverzekeringen voor u op een rij gezet. Wij vergelijken alleen grote bekende uitvaartverzekeraars. Hierdoor sluit u altijd de juiste verzekering.

Wat is de beste uitvaartverzekering?

De beste uitvaartverzekering is voor iedereen anders. Het hangt namelijk af van uw wensen, leeftijd en verzekerd bedrag. Wij raden u daarom aan om op verschillende websites van verzekeraars een berekening te maken. Zo weet u snel wat in uw geval de beste uitvaartverzekering van 2021 is.

Beste uitvaartverzekering Consumentenbond

beste uitvaartverzekering volgens Consumentenbond

De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar de beste verzekeringen voor een uitvaart. Verzekeraar DELA scoort daarmee met de natura verzekering al een paar jaar op nummer één. De bond test alle uitvaartverzekeringen op zowel prijs als kwaliteit. Daarmee houden ze in de gaten of de uitvaartverzekering wel genoeg rendement levert. Daarnaast kijken ze of de uitvaart pakketten aansluiten bij de huidige uitvaart wensen. Wilt u er 100% zeker van zijn dat u een goede uitvaartverzekering kiest? Lees dan de uitslag van de test op de website van de Consumentenbond.

beste uitvaartverzekering volgens WUA

Beste uitvaartverzekering volgens WUA

Ook de WUA doet verschillende onderzoeken naar uitvaartverzekeringen. Om die reden doet zij ieder jaar onderzoek naar de beste uitvaartverzekeringen in de markt. De winnaars van het onderzoek van mei 2020 en december 2020 vindt u hieronder. Het is op dit moment nog niet bekend wie de beste uitvaartverzekeraar van 2021 is.

Beste uitvaartverzekeringen 2021 WUA

Beste uitvaartverzekering afgelopen jaren

Hieronder vindt u een overzicht van de winnaars van het WUA onderzoek naar de beste uitvaartverzekeringen van de afgelopen jaren.

Winnaar WUA onderzoekPeriode
DELADecember 2020
DELAMei 2020
MonutaDecember 2018
MonutaJuni 2017
MonutaJanuari 2017
MonutaJanuari 2016
DELAJuni 2015

Beste uitvaartverzekering kiezen

Welke uitvaartverzekering het beste bij u past, is geheel afhankelijk van uw wensen. Soms wilt men de goedkoopste en soms liever de beste uitvaartverzekering. Wij vergelijken alleen betrouwbare uitvaartverzekeraars. Dit zorgt er ten eerste voor dat u met een gerust hart een keuze kunt maken. En ten tweede dat u niet teveel premie betaalt. Want dat is vaak toch van groot belang. Mocht u advies willen over de beste uitvaartverzekeringen dan raden wij aan contact te nemen met een adviseur.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste uitvaartverzekering?

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Er zijn een aantal criteria die leiden naar de beste uitvaartverzekering. Dit is van belang voordat u een uitvaartverzekering afsluit. U wilt wellicht een lage premie. Echter zijn er nog meer factoren die een rol spelen bij het kiezen van een goede uitvaart verzekering. Dit zijn:

  • Reviews van andere mensen
  • Bereikbaarheid van de klantenservice
  • Eenvoud
  • Premie en voorwaarden

Reviews

De ervaring van andere mensen kunnen een belangrijke graadmeter zijn. Hieruit blijkt hoe tevreden men is met de verzekeraar en de polis. Hier vindt u een overzicht van alle verzekeraars. We hebben per verzekeraar een pagina met daarop de ervaringen van klanten. Op Zeker.com kunt u de reviews over uitvaart verzekeraars lezen. Hierdoor vindt u zelf ook de beste uitvaartverzekering.

Bereikbaarheid

Ten tweede is het van belang dat men bereikbaar is. Niets vervelender dan dat u een vraag heeft en er geen gehoor wordt gegeven. U wilt immers niet uren in de wacht staat. Een klantenservice is van belang tijdens de looptijd van uw uitvaartverzekering. Zij kunnen u helpen met al uw vragen en moeten daarom goed bereikbaar zijn. Bij voorkeur ook via een aantal kanalen, zoals telefonisch en per mail.

Eenvoud

Dingen moeten simpel te regelen zijn. Eenvoud is fijn. De meeste goede uitvaartverzekeraars hebben een online polis map. Door middel van een polis map kunt u uw gegevens zien en een wijziging doorvoeren.

Premie en voorwaarden

Tot slot de premie en de voorwaarden. Deze zijn van groot belang voor een goede uitvaartverzekering. Het komt erop neer dat u niet te veel wilt premie betalen, maar wel goede voorwaarden wilt. Heeft u een kind? Let er dan ook op of uw kind tot 18 jaar gratis is verzekerd. En bij een aantal verzekeraars is dit zelfs tot 21 jaar.

De beste uitvaartverzekering voor u

Natuurlijk wilt u een verzekering die het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie en wensen. Kies daarom voor een verzekeraar die aan al uw voorwaarden voldoet. Het maakt dan niet uit of u kiest voor een uitvaartverzekeringen in geld of een diensten pakket. Het gaat er ten slotte om dat het een verzekering is die volledig is afgestemd op uw situatie. Neem daarin dus ook de beoordelingen van de verzekeraar mee.

Kortom, er zijn genoeg zaken die uw aandacht verdienen als u op zoek gaat naar de beste uitvaartverzekering. Zoals gezegd; houdt uw wensen altijd goed voor ogen als u daadwerkelijk een verzekering afsluit.

Wat is de beste uitvaartverzekering als we kijken naar prijs

Als we kijken naar prijs dan komt Monuta voor bijna alle leeftijden het beste uit onze eigen test. Opvallend is dat de premieverschillen bij jonge mensen niet zo groot zijn. Bij oudere worden de verschillen tussen deze 3 uitvaartverzekeraars ineens een stuk groter.

Bronnen:

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Consumentenbond
  • WUA
  • DELA
  • Monuta
  • Ardanta

Was deze pagina nuttig?

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat