menu

Beste uitvaartverzekering

Bent u op zoek naar de beste uitvaartverzekering? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina hebben we alle goede uitvaartverzekeringen voor u op een rij gezet. Wij vergelijken alleen grote bekende uitvaartverzekeraars. Hierdoor sluit u altijd de juiste verzekering.

Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 9000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,11 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,42 Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 12,35 Bekijken
Vergelijk EABN
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 15,12 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1991
Verzekerd bedrag: € 9000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Er worden ieder jaar een aantal onderzoeken gedaan naar de beste uitvaartverzekeringen. Consumentenbond en WUA zijn twee bekende organisaties die dit onderzoeken.

Beste uitvaartverzekering Consumentenbond

De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar de beste verzekeringen voor een uitvaart. Verzekeraar DELA scoort daarmee met de natura verzekering al een paar jaar op nummer één. De bond test alle uitvaartverzekeringen op zowel prijs als kwaliteit. Daarmee houden ze in de gaten of de uitvaartverzekering wel genoeg rendement levert. Daarnaast kijken ze of de uitvaart pakketten aansluiten bij de huidige uitvaart wensen. Wilt u er 100% zeker van zijn dat u een goede uitvaartverzekering kiest? Lees dan de uitslag van de test op de website van de Consumentenbond.

beste uitvaartverzekering 2020

Beste uitvaartverzekering volgens WUA

Ook de WUA voert onderzoeken uit. Om die reden doet zij ieder jaar onderzoek naar de beste uitvaartverzekeringen in de markt. De winnaars van dit onderzoek vindt u in de tabel. Verzekeraar Monuta is daarmee een aantal keer naar voren gekomen met de beste uitvaartverzekering.

Winnaar WUA onderzoekPeriode
MonutaDecember 2018
MonutaJuni 2017
MonutaJanuari 2017
MonutaJanuari 2016
DELAJuni 2015

Goede uitvaartverzekering kiezen

Welke uitvaartverzekering het beste bij u past, is geheel afhankelijk van uw wensen. Soms wilt men de goedkoopste en soms liever de beste uitvaartverzekering. Wij vergelijken alleen betrouwbare uitvaartverzekeraars. Dit zorgt er ten eerste voor dat u met een gerust hart een keuze kunt maken. En ten tweede dat u niet teveel premie betaalt. Want dat is vaak toch van groot belang. Mocht u advies willen over de beste uitvaartverzekeringen dan raden wij aan contact te nemen met een adviseur.

Criteria voor het kiezen van de beste uitvaartverzekering

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Er zijn een aantal criteria die leiden naar de beste uitvaartverzekering. Dit is van belang voordat u een uitvaartverzekering afsluit. U wilt wellicht een lage premie. Echter zijn er nog meer factoren die een rol spelen bij het kiezen van een goede uitvaart verzekering. Dit zijn:

  • Reviews van andere mensen
  • Bereikbaarheid van de klantenservice
  • Eenvoud
  • Premie en voorwaarden

Reviews

De ervaring van andere mensen kunnen een belangrijke graadmeter zijn. Hieruit blijkt hoe tevreden men is met de verzekeraar en de polis. Hier vindt u een overzicht van alle verzekeraars. We hebben per verzekeraar een pagina met daarop de ervaringen van klanten. Op Zeker.com kunt u de reviews over uitvaart verzekeraars lezen. Hierdoor vindt u zelf ook de beste uitvaartverzekering.

Bereikbaarheid

Ten tweede is het van belang dat men bereikbaar is. Niets vervelender dan dat u een vraag heeft en er geen gehoor wordt gegeven. U wilt immers niet uren in de wacht staat. Een klantenservice is van belang tijdens de looptijd van uw uitvaartverzekering. Zij kunnen u helpen met al uw vragen en moeten daarom goed bereikbaar zijn. Bij voorkeur ook via een aantal kanalen, zoals telefonisch en per mail.

Eenvoud

Dingen moeten simpel te regelen zijn. Eenvoud is fijn. De meeste goede uitvaartverzekeraars hebben een online polis map. Door middel van een polis map kunt u uw gegevens zien en een wijziging doorvoeren.

Premie en voorwaarden

Tot slot de premie en de voorwaarden. Deze zijn van groot belang voor een goede uitvaartverzekering. Het komt erop neer dat u niet te veel wilt premie betalen, maar wel goede voorwaarden wilt. Heeft u een kind? Let er dan ook op of uw kind tot 18 jaar gratis is verzekerd. En bij een aantal verzekeraars is dit zelfs tot 21 jaar.

De beste uitvaartverzekering voor u

Natuurlijk wilt u een verzekering die het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie en wensen. Kies daarom voor een verzekeraar die aan al uw voorwaarden voldoet. Het maakt dan niet uit of u kiest voor een uitvaartverzekering in geld of een diensten pakket. Het gaat er ten slotte om dat het een verzekering is die volledig is afgestemd op uw situatie. Neem daarin dus ook de beoordelingen van de verzekeraar mee.

Kortom, er zijn genoeg zaken die uw aandacht verdienen als u op zoek gaat naar de beste uitvaartverzekering. Zoals gezegd; houdt uw wensen altijd goed voor ogen als u daadwerkelijk een verzekering afsluit.

© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629