menu
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is eigenaar en content specialist en is al meer dan 15 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 5 januari 2023
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 15 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 08 december 2023

Beste uitvaartverzekering 2023

Bent u op zoek naar de beste uitvaartverzekering van 2023? Bereken hieronder zelf wat voor u de beste is.

Premie 25-jarige €6,68

Verzekerd bedrag €9.500

Vrij te besteden €7.000 en € 2.500 Monuta uitvaartverzorger

Bekijken >

Premie 25-jarige €8,03

Verzekerd bedrag €9.500

Dienstenpakket t.w.v. €7.200 en €2.300 vrij te besteden

Bekijken >

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Een goede uitvaartverzekering is voor iedereen anders. Het hangt namelijk af van uw wensen, leeftijd en verzekerd bedrag. Wij raden u daarom aan om bij meerdere verzekeraars een berekening te maken. Zo weet u snel wat in uw geval de beste verzekering voor uw uitvaart is.

Beste uitvaartverzekering volgens de Consumentenbond

beste uitvaartverzekering volgens Consumentenbond

De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar de beste verzekeringen voor een uitvaart. Verzekeraar DELA scoort daarmee met de natura verzekering al een paar jaar op nummer één. De bond test alle uitvaartverzekeringen op zowel prijs als kwaliteit. Daarmee houden ze in de gaten of de uitvaartverzekering wel genoeg rendement levert. Daarnaast kijken ze of de uitvaart pakketten aansluiten bij de huidige uitvaart wensen. Wilt u er 100% zeker van zijn dat u een goede uitvaartverzekering kiest? Maak dan een vergelijking en ontdek zelf wat het best bij u past.

beste uitvaartverzekering volgens WUA

Beste uitvaartverzekering volgens WUA

Ook de WUA voert onafhankelijke onderzoeken uit onder uitvaartverzekeringen. In 2022 is de beste uitvaartverzekering van Monuta en daar zijn zij uiteraard erg trots op. In 2021 kwam DELA als beste uit de bus, maar nu wint Monuta het van DELA. Aan het onderzoek van WUA hebben 400 consumenten meegedaan. De websites worden onder andere beoordeeld op merk, look & feel, informatie, navigatie en aanbod.

bron: wua.cx

Beste uitvaartverzekering afgelopen jaren

Hieronder vindt u een overzicht van de winnaars van het WUA onderzoek naar de beste uitvaartverzekeringen van de afgelopen jaren.

Winnaar WUA onderzoekPeriode
MonutaJanuari 2022
DELADecember 2020
DELAMei 2020
MonutaDecember 2018
MonutaJuni 2017
MonutaJanuari 2017
MonutaJanuari 2016
DELAJuni 2015

Goede uitvaartverzekering kiezen

Welke uitvaartverzekering het beste bij u past, is geheel afhankelijk van uw wensen. Soms wilt men de goedkoopste en soms liever de beste uitvaartverzekering. Wij vergelijken alleen betrouwbare uitvaartverzekeraars. Dit zorgt er ten eerste voor dat u met een gerust hart een keuze kunt maken. En ten tweede dat u niet teveel premie betaalt. Want dat is vaak toch van groot belang. Mocht u advies willen over uitvaartverzekeringen dan raden wij aan contact te nemen met een adviseur. Wij geven geen advies.

Waarop letten bij het kiezen van de beste uitvaartverzekering?

Wat is de beste uitvaartverzekering?

Er is een aantal criteria die leiden naar de beste verzekering. Dit is van belang voordat u een uitvaartverzekering afsluit. Deze criteria zijn:

  • Reviews van andere klanten
  • Bereikbaarheid van de klantenservice
  • Eenvoud
  • De hoogte van de premie
  • De voorwaarden (wat wordt wel en niet gedekt)

Reviews

De ervaring van andere mensen kunnen een belangrijke graadmeter zijn. Hieruit blijkt hoe tevreden men is met de verzekeraar en de polis. Hier vindt u een overzicht van alle verzekeraars. We hebben per verzekeraar een pagina met daarop de ervaringen van klanten.

Bereikbaarheid

Ten tweede is het van belang dat men bereikbaar is. Niets vervelender dan dat u een vraag heeft en er geen gehoor wordt gegeven. U wilt immers niet uren in de wacht staat. Een klantenservice is van belang tijdens de looptijd van uw uitvaartverzekering. Zij kunnen u helpen met al uw vragen en moeten daarom goed bereikbaar zijn. Bij voorkeur via een aantal kanalen, zoals telefonisch en per mail.

Eenvoud

Dingen moeten simpel te regelen zijn. Eenvoud is fijn. De meeste goede uitvaartverzekeraars hebben een online polis map. Door middel van een polis map kunt u uw gegevens inzien en een wijziging doorvoeren.

Premie en voorwaarden

Tot slot de premie en de voorwaarden. Deze zijn van groot belang voor een goede uitvaartverzekering. Het komt erop neer dat u niet te veel wilt premie betalen, maar wel goede voorwaarden wilt. Heeft u een kind? Let er dan ook op of uw kind tot 18 jaar gratis is verzekerd. En bij een aantal verzekeraars is dit zelfs tot 21 jaar.

De beste uitvaartverzekering voor u

Natuurlijk wilt u een verzekering die het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie en wensen. Kies daarom voor een verzekeraar die aan al uw voorwaarden voldoet. Het maakt dan niet uit of u kiest voor een uitvaartverzekeringen in geld of een diensten pakket. Het gaat er ten slotte om dat het een verzekering is die volledig is afgestemd op uw situatie. Neem daarin dus ook de beoordelingen van de verzekeraar mee.

Kortom, er zijn genoeg zaken die uw aandacht verdienen als u op zoek gaat naar de beste uitvaartverzekering. Zoals gezegd; houdt uw wensen altijd goed voor ogen als u daadwerkelijk een verzekering afsluit.

Wat is de beste uitvaartverzekering qua prijs

We hebben diverse vergelijkingen gemaakt en verzekeraar Monuta komt bij bijna alle leeftijden het beste uit onze test. Opvallend is dat de premieverschillen bij jonge mensen niet zo groot zijn. Bij oudere mensen worden de verschillen tussen de drie uitvaartverzekeraars ineens een stuk groter.

Bronnen

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Consumentenbond
  • WUA
  • DELA
  • Monuta
  • Ardanta

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01