call 072 - 844 52 85

Begrafenisverzekering

Een gemiddelde begrafenis kost in Nederland al snel 7.000 tot 10.000 euro. Om uw nabestaanden niet met hoge kosten achter te laten, kunt u een begrafenisverzekering afsluiten. Een begrafenisverzekering wordt ook wel een uitvaartverzekering genoemd. Met deze verzekering worden de kosten voor een begrafenis betaald. Gedurende een bepaalde periode betaalt u premie voor deze verzekering aan een verzekeraar. Als u komt te overlijden, wordt er een geldbedrag uitgekeerd of wordt de begrafenis geregeld zoals beschreven staat in de begrafenispolis.

Begrafenisverzekering vergelijken in juni 2019

Verschillende soorten begrafenisverzekeringen

U kunt verschillende soorten begrafenisverzekeringen afsluiten. Zo is er de natura polis waarmee een begrafenis volledig geregeld wordt door een begrafenisondernemer of uitvaartondernemer. Verder is er ook de kapitaalverzekering. Bij overlijden keert deze verzekering een bepaald geldbedrag uit waarmee een begrafenis door uw nabestaanden kan worden betaald. Tenslotte is er ook nog de koopsompolis. Dit betekent dat u de volledige premie voor een begrafenisverzekering in een keer betaalt.

Wat kost een begrafenisverzekering?

Wat kost een begrafenisverzekering is een veelgestelde vraag op onze website. Een begrafenisverzekering kost ongeveer tussen de 3 en de 15 euro. Afhankelijk van een aantal factoren:

1. Het verzekerd bedrag van de verzekering
Dit is het bedrag dat u wilt verzekeren voor een begrafenis. Zorg ervoor dat het verzekerde bedrag niet te laag is. De kosten van een begrafenis kunnen namelijk flink oplopen.

2. Uw geboortedatum
Uw leeftijd is eveneens bepalend voor de hoogte van de premie. Hoe jonger u bent, hoe goedkoper een begrafenisverzekering is. Hoe ouder u bent, des te duurder zal de premie zijn. Voor een verzekeraar is het risico dat u vroegtijdig komt te overlijden namelijk groter bij oudere leeftijd dan bij jonge leeftijd.

3. De duur dat u premie betaalt voor de verzekering
U kunt vaak zelf de premieduur bepalen bij het afsluiten van een begrafenisverzekering. Bijna altijd heeft u de keuze uit een premieduur van 20 of 30 jaar, tot uw 85e levensjaar of u betaalt levenslang premie voor de verzekering.

4. Uw gezondheid
Een begrafenisverzekeraar kijkt altijd naar uw gezondheid als u een begrafenisverzekering wilt afsluiten. Daarom moet u bij het afsluiten van een begrafenisverzekering altijd gezondheidsvragen invullen. Aan de hand van uw antwoorden kan een verzekeraar inschatten of er eerder een groot bedrag moet worden uitgekeerd. Daarom kan een verzekeraar besluiten om een premieverhoging door te voeren.

Begrafenisverzekeringen vergelijken

begrafenisverzekeringDoor begrafenisverzekeringen met elkaar te vergelijken, kunt u flink besparen op de kosten voor deze verzekering. Via diverse vergelijkingswebsites kunt u online de premie berekenen voor de begrafenisverzekering. Bovendien is het ook altijd verstandig om te vergelijken op voorwaarden. Zeker als u chronisch ziek bent of te kampen heeft met andere aandoeningen, is het slim om zoveel mogelijk verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Voordelig jouw begrafeniskosten verzekeren? Een slimme keuze, want je wilt niet onnodig veel premie betalen voor een begrafenisverzekering. Toch wil je hier verantwoord mee omgaan. Onderverzekering zit je niet op te wachten. Bovendien wil je verzekerd zijn tegen uitstekende voorwaarden. Het is geen prettig idee om nabestaanden achter te laten met schulden, dus ga je op zoek naar een passende begrafenisverzekering. Via onze begrafenisverzekering vergelijker kunt u gemakkelijk prijs en kwaliteit vergelijken.

Goedkope begrafenisverzekering

Ben je op zoek naar een goedkope begrafenisverzekering? Het is raadzaam om dan alleen te verzekeren wat je daadwerkelijk nodig hebt. Het invullen van een begrafenisverzekering wensenlijst helpt jou om het juiste bedrag te verzekeren. Daarmee bepaal je het bedrag dat je wilt verzekeren op de begrafenisverzekering. Zodra dit duidelijk is, kun je op zoek naar een begrafenisverzekeraar. Er is een breed aanbod van verzekeraars die verzekeringen aanbieden. Dit maakt het kiezen van de juiste verzekering niet altijd even eenvoudig.

Belangrijk is om altijd te letten op de premie. Niet alleen de hoogte van de premie speelt een rol, dat geldt ook voor de premieduur. Een begrafenisverzekering waar je levenslang premie aan betaalt, is vaak geen goedkope begrafenisverzekering. Het is beter om gedurende 20 of 30 jaar premie te betalen voor een uitvaartpolis. Let ook op de advieskosten die je betaalt voor het afsluiten van een financieel product. Bij de ene verzekeraar ligt dit bedrag hoger dan bij een andere verzekeraar. Let op: De goedkoopste begrafenisverzekering hoeft niet altijd de minst goede dekking te hebben.

Begrafenisverzekering afsluiten

Tegenwoordig is een begrafenisverzekering gemakkelijk online af te sluiten. Telefonisch kan natuurlijk ook. Daarnaast kiezen veel mensen ervoor om de hulp in te schakelen van een assurantieadviseur. Dit is een financieel adviseur die de mogelijkheid heeft om uitvaartverzekeringen onder te brengen bij diverse verzekeraars. Je bent daardoor niet gebonden aan een bepaalde verzekeraar en bovendien krijg je te allen tijde een passend advies. Tussen assurantietussenpersonen zitten veelal flinke verschillen in advieskosten. Het meest voordelige is om een begrafenisverzekering direct bij de begrafenisverzekeraar af te sluiten. Bekijk hieronder een aantal begrafenisverzekeraars en bekijk welke verzekeraar voor jouw de goedkoopste begrafenisverzekering heeft.

Begrafenisverzekering kind

Je wilt niet alleen je eigen begrafenis of crematie verzekeren, dit gun je ook je kinderen. Een begrafenisverzekering voor een baby afsluiten, behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. De meeste verzekeraars bieden de mogelijkheid aan om kinderen vanaf de 20e week in de zwangerschap mee te verzekeren op jouw begrafenisverzekering. Wel dien je dit te melden aan je uitvaartverzekeraar. Hoewel je er liever niet aan denkt, kan er altijd iets gebeuren tijdens een zwangerschap of geboorte.

Een goedkope begrafenisverzekering afsluiten, kan ook bij de geboorte van je zoon of dochter. Gratis aantekenen op jouw polis is mogelijk tot de leeftijd van 18 jaar. Vanzelfsprekend kun je ook een aparte begrafenisverzekering regelen voor jouw kind. Voordeel hiervan is dat je slechts een klein bedrag aan premie betaalt.

Beste begrafenisverzekering afsluitenbegrafenisverzekering vergelijken

Wat is de beste begrafenisverzekering voor jou en je zoon of dochter? Dit is niet alleen afhankelijk van je wensen en de premies van uitvaartverzekeraar, maar ook van jouw budget en de mogelijkheden. Vul een uitvaartwaardemeter in en krijg duidelijkheid in jouw wensen en wat dit jou financieel kost. Het heeft altijd meerwaarde om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken op premie en voorwaarden. Twijfel je of een bepaalde begrafenisverzekering bij je past? Neem gerust contact op met een onafhankelijk financieel adviseur of win online advies in. Er is volop informatie te vinden over de beste uitvaartverzekering in jouw situatie.

Begrafenispolis afsluiten

Een begrafenispolis is hetzelfde als een begrafenisverzekering. Een begrafenispolis afsluiten is binnen 5 minuten geregeld. Vergelijk verschillende begrafenispolissen via onze website en daarna kun je via de website van de verzekeraar een begrafenispolis afsluiten. Meer informatie over begrafenisverzekeringen vind u in onderstaand filmpje.

 

Deze pagina is geactualiseerd op 04-06-2019

Begrafenisverzekering
4.5 (90.53%) 359 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629