menu

Begrafenisverzekering

Hieronder kunt u eenvoudig en 100% onafhankelijk een begrafenisverzekering vergelijken. Geef aan wat uw wensen zijn en vindt snel de beste begrafenisverzekering. Wilt u meer informatie? U vindt het op deze pagina. Genoeg gelezen? Start dan direct met de begrafenis verzekering vergelijken. Binnen 3 minuten heeft u een vergelijking gemaakt en weet u wat de kosten van een uitvaart zijn.

Begrafenisverzekering vergelijken in 2020

Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
9000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,11 Bekijken
Vergelijk Yarden
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 10,08 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,42 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1991
Verzekerd bedrag: € 9000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 6 juli 2020

Inhoudsopgave

Start direct met een begrafenisverzekering vergelijken

Via onze vergelijker vindt u snel een goedkope begrafenisverzekering. Bij ons kunt u de begrafenisverzekering vergelijken van de volgende begrafenisverzekeraars; Yarden, DELA, Monuta, Ardanta, Twenthe en EABN. U kunt makkelijk de kosten berekenen en maakt een onafhankelijke vergelijking. Vindt u er eentje die aansluit bij uw wensen, dan kunt u de begrafenisverzekering online afsluiten.

Waarom begrafenisverzekeringen vergelijken?

De kosten van een begrafenis zijn voor iedereen anders en dat betekent dat iedereen een andere premie betaalt voor de begrafenisverzekering. Bovendien bepaalt iedere begrafenisverzekeraar zelf wat ze vraagt aan premie en wat er onder de voorwaarden valt. Door de begrafenisverzekeringen met elkaar te vergelijken komt u erachter welke verzekeraar voor u de beste premie en voorwaarden biedt. Zo weet u zeker dat u niet teveel premie betaalt en dat de zaken die u belangrijk vindt worden vergoed.

Begrafeniskosten berekenen

Wilt u eerst weten wat uw uitvaart ongeveer zal kosten, dan kunt u dat eenvoudig via onze tool berekenen. Geef aan wat uw wensen zijn en bereken wat de kosten van uw uitvaart zullen zijn. Op basis daarvan kunt u het verzekerd bedrag van uw begrafenisverzekering bepalen.

Voordelig uw begrafeniskosten verzekeren? Via onze begrafenisverzekering vergelijker kunt u gemakkelijk op prijs en kwaliteit vergelijken. Op deze pagina leest u ook alles over de kosten van een crematie

Wat is een begrafenisverzekering?

begrafenisverzekering

Een begrafenisverzekering is een verzekering die de kosten dekt voor begrafenis of crematie. Denk bijvoorbeeld aan de grafkosten, de condoleance, een volgauto en de receptie. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen en dit alles is gedekt met deze begrafenisverzekering. De verzekering sluit u als het goed is maar een keer in uw leven af en dit kan zowel op jonge als op latere leeftijd. In ruil voor deze dekking betaalt u premie aan de verzekeraar. De verzekering keert uit zodra de persoon die op de polis staat vermeldt is overleden.

Waarom een begrafenisverzekering?

Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost 7.000 tot 10.000 euro. Een behoorlijk bedrag en deze kosten stijgen ieder jaar. Om nabestaanden niet met deze kosten achter te laten, kiezen mensen voor een begrafenisverzekering. Bovendien neemt de begrafenisondernemer veel werk uit handen bij het regelen van de begrafenis. Veel mensen vinden dat erg prettig. Het zelf regelen van een uitvaart is tenslotte een flinke klus. Nabestaanden kunnen zich hierdoor volledig richten op het verlies en de rouwverwerking.

Begrafenisverzekering kiezen

Voordat u een begrafenisverzekering kiest is het verstandig om de begrafenispolis te vergelijken. Hierdoor kunt u flink besparen op de kosten voor deze verzekering. Als u op zoek bent naar de goedkoopste begrafenisverzekering, let dan vooral op de premie. Let er echter op dat de voorwaarden ook belangrijk zijn. U wilt immers wel goed gedekt zijn en niet dat uw nabestaanden alsnog met een onverwachte rekening opgezadeld worden. Door een vergelijking te maken weet u zeker dat u de beste begrafenisverzekering kiest.

Dekking begrafenis verzekering

Er zijn verschillende type begrafenisverzekeringen die allemaal een andere dekking bieden. U kunt de volgende soorten begrafenisverzekeringen afsluiten.

De natura begrafenisverzekering

Bij een natura begrafenisverzekering worden diensten en producten uitgekeerd. Er wordt bij de natura dekking geen geld uitgekeerd. Met deze diensten wordt de begrafenis of crematie volledig geregeld door een begrafenisondernemer. Dit wordt hiermee uit handen van de nabestaande genomen. De premie van de natura begrafenispolis is doorgaans wat lager. Nadeel van deze verzekering is dat er minder vrijheid is voor de invulling van de uitvaart.

De kapitaal begrafenisverzekering

Bij de kapitaal begrafenisverzekering wordt er na overlijden een geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. De hoogte van het bedrag wordt vastgesteld bij het afsluiten van de polis. Met het uitgekeerde geld kunnen de nabestaanden de begrafenis betalen. Veel mensen kiezen voor de kapitaal begrafenis verzekering. Dit doen ze omdat de uitvaart geheel naar eigen wens ingevuld kan worden. Vooraf is het direct duidelijk is hoeveel geld er uitgekeerd wordt. De polis biedt hiermee veel keuze vrijheid. Bijvoorbeeld de keuze van een begrafenisondernemer, de kist en de locatie. Houdt er wel rekening mee dat uw nabestaanden dit allemaal moeten regelen en er dus aardig wat werk bij hen komt te liggen. Uiteraard kunnen zij er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer in te schakelen.

De koopsompolis

Als derde dekking is er de koopsompolis. Deze polis wordt door mensen gekozen als zij eenmalig het gehele bedrag willen storten en kan daarom gezien worden als een soort spaarpot. Het voordeel is dat u geen maandelijkse premie betaalt. Het nadeel is dat u in een keer een groot bedrag inlegt. Deze vorm is met name interessant voor mensen ouder dan 75 jaar. Voor hen is het namelijk lastiger om een begrafenisverzekering af te sluiten.

Wat kost een begrafenisverzekering?

Een begrafenis verzekering kost gemiddeld 9 euro per maand. Dit hangt echter geheel af van een aantal factoren en kunnen daardoor voor u afwijken van dit bedrag. Dit zult u dan ook merken bij het berekenen van de begrafenisverzekering. De premie factoren zijn:

1. Uw uitvaartwensen
Denk allereerst na over uw wensen. Hoe wilt u dat uw begrafenis ingevuld wordt? Dit bepaalt hoeveel geld of diensten er uitgekeerd moeten worden. Wilt u een groots afscheid, met veel mensen, bloemen en volgauto’s? Of kiest u voor een kleine uitvaart met enkele familieleden en een kopje koffie? Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een persoonlijke uitvaart. Hierin laten zij bijvoorbeeld iets terugkomen van de hobby van de overledene. Daarnaast is er vaak een borrel en kunnen kinderen op de kist tekenen. Alles is mogelijk en u zult zelf moeten bepalen wat u belangrijk vindt.

2. Het verzekerd bedrag en de dekking
Het verzekerd bedrag is een heel belangrijke factor voor de hoogte van de premie. Dit is het bedrag dat u wilt verzekeren voor een begrafenis. Zorg ervoor dat het verzekerde bedrag niet te laag is. De kosten van een uitvaart kunnen namelijk flink oplopen en zijn gemiddeld tussen de 6.000 en 10.000 euro. Hoe meer wensen u heeft, hoe hoger het bedrag dat u moet kiezen en hoe hoger de premie is. Daarnaast is de gekozen dekking belangrijk. De natura begrafenisverzekering keert uit in diensten en de kapitaal verzekering in geld.

3. Uw leeftijd
Uw leeftijd is eveneens bepalend voor de hoogte van de premie. Hoe jonger u bent, hoe goedkoper een begrafenis verzekering is. Hoe ouder u bent, hoe hoger de premie is. Voor een verzekeraar is het risico dat u overlijdt groter op hogere leeftijd dan bij jongeren.

4. De duur dat u premie betaalt
U kunt vaak zelf de premieduur bepalen bij het afsluiten van een begrafenispolis. Bijna altijd heeft u de keuze uit een premieduur van 20 of 30 jaar, tot uw 85e levensjaar of levenslang.

5. Uw gezondheid
Een begrafenisverzekeraar kijkt naar uw gezondheid als u een begrafenisverzekering wilt afsluiten. Daarom moet u bij het afsluiten van een begrafenisverzekering altijd gezondheidsvragen invullen. Aan de hand van uw antwoorden kan een verzekeraar inschatten hoe groot het risico is. De verzekeraar kan besluiten om uw polisaanvraag direct te accepteren of om een premieverhoging door te voeren. Hier hoeft u niet akkoord mee te gaan. U kunt zich tenslotte eerst nog proberen bij een andere begrafenisverzekeraar proberen te verzekeren.

Begrafenisverzekering voor een kind

Zoals eerder gezegd; hoe jonger u bent bij het afsluiten van een begrafenisverzekering, hoe lager de premie is. Heeft u zelf een polis en wilt u er ook een afsluiten voor uw kind(eren)? Als u zelf een begrafenisverzekering heeft afgesloten kunt u uw kind tot 18 jaar gratis meeverzekeren. Dit al veelal al mogelijk vanaf de 20e week in de zwangerschap. U dient uw (ongeboren) kind dan aan te melden bij uw verzekeraar. Een begrafenisverzekering voor een kind hoeft u dus niet nieuw af te sluiten. Maar het kan wel. U betaalt dan slechts een lage premie.

Begrafenisverzekering voor ouderen

Als u een begrafenisverzekering voor ouderen wilt afsluiten, dan is dat geen probleem. Veel verzekeraars accepteren nieuwe verzekerden tot 75 jaar. De premie zal wel een stuk hoger uitvallen voor u. Bent u ouder dan 75 jaar, dan wordt het wat lastiger om een begrafenisverzekering af te sluiten. Voor een begrafenisverzekeraar is het risico erg hoog dat u binnen een aanzienlijke tijd aanspraak zult maken op de verzekering. Veel verzekeraars zullen u daarom helaas weigeren te verzekeren. Wellicht is een koopsompolis of een uitvaartdeposito voor u een goed alternatief.

Begrafenisverzekering afsluiten

Tegenwoordig kunt u een begrafenis verzekering, ook wel uitvaartverzekering, gemakkelijk online afsluiten. Dit kunt u doen via onze vergelijker bovenaan deze pagina. U kunt via ons de begrafenisverzekeringen afsluiten van Yarden, Monuta en DELA. Hieronder kunt u meer informatie lezen over de begrafenisverzekeraar.

Yarden begrafenisverzekering afsluiten

Een begrafenisverzekering afsluiten bij Yarden is een goede keus. Yarden is al jaren een heel grote begrafenisverzekeraar waar veel mensen zijn verzekerd. Recent is Yarden overgenomen door DELA, maar u kunt de Yarden begrafenisverzekering nog steeds gewoon afsluiten. U bent dan goed verzekerd.

Yarden biedt scherpe premies en meerdere dekkingen aan. Naast de natura en kapitaal begrafenisverzekering biedt Yarden ook een flexibele dekking waarbij u speciale wensen kunt aangeven. Een ander voordeel is dat u uw verzekering later altijd nog kunt aanpassen als uw wensen veranderen. Bovendien zijn kinderen gratis meeverzekerd op de polis van de ouders.

Monuta begrafenisverzekering afsluiten

Monuta is een van de grootste begrafenisverzekeraars in Nederland. Veel Nederlanders hebben hier een verzekering afgesloten en zijn hiermee gedekt voor de kosten van een begrafenis. De begrafenisverzekering afsluiten is bij Monuta snel geregeld. Na het invullen van enkele gegevens ziet u al snel welke dekking voor u de beste keus is. Monuta biedt scherpe premies en u kunt de begrafenisverzekering op een later moment altijd nog aanpassen. Dit geldt ook voor het verzekerd bedrag. Dat kan handig zijn als uw uitvaartwensen in de loop der jaren zijn veranderd. Ook bij Monuta zijn kinderen gratis verzekerd op de polis van een van de ouders.

DELA begrafenisverzekering afsluiten

DELA verzorgt al jaren vele uitvaarten. En daarvoor worden zij heel goed gewaardeerd. DELA is een bekende verzekeraar in Nederland waar veel mensen zijn verzekerd voor hun begrafenis. Bij DELA kunt u kiezen uit verschillende pakketten en maakt u binnen een minuut een begrafenisverzekering vergelijking. Ook na het afsluiten kunt u de verzekering nog aanpassen en het verzekerde bedrag stijgt mee met de stijgende uitvaartkosten in Nederland. Zo weet u zeker dat de uitvaart die u voor ogen hebt ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

Veelgestelde vragen over begrafenisverzekeringen

Is begrafenisverzekering verplicht?

In Nederland is een begrafenisverzekering niet verplicht. Wilt u geen begrafenisverzekering afsluiten? Dan hoeft u dit daarom niet te doen, want niemand is hiertoe verplicht.

70 procent Nederlanders kiest wel voor begrafenisverzekering
Ondanks dat het niet verplicht is, kiest ruim 70 procent van de Nederlanders wel voor een begrafenisverzekering. Zij voorkomen hiermee dat nabestaanden de kosten van hun uitvaart moeten betalen en daarmee mogelijk in financiële problemen komen. Door iedere maand een klein bedrag te betalen voor de begrafenisverzekering bekostigen zij eigenlijk hun eigen uitvaart.

Hoe vind ik de goedkoopste begrafenisverzekering?

Als u op zoek bent naar de goedkoopste begrafenisverzekering dat zult u met name op de premie letten die u maandelijks moet betalen. Let er hierbij op dat hoe lager de premie is, het in veel gevallen zo is dat het verzekerd bedrag ook lager is. Dit betekent dat uw nabestaanden mogelijk een bedrag zelf moeten betalen als de kosten van uw uitvaart hoger uitvallen. 

Begrafenisverzekering vergelijken om goedkope verzekering te vinden
De begrafenisverzekering vergelijken helpt u in uw zoektocht naar een goedkope begrafenisverzekering. Leg de premies van de verschillende begrafenisverzekeraars naast elkaar en u zult snel zien wie de laagste premie biedt. Doordat iedere verzekeraar net andere pakketten aanbiedt is het wel even een zoektocht.

Kan ik een begrafenisverzekering afkopen?

Het is mogelijk om een begrafenisverzekering af te kopen. Als u dit wilt kunt u dat aangeven bij uw begrafenisverzekeraar. U betaalt vanaf dat moment geen premie meer. De verzekeraar zal berekenen hoeveel u heeft opgebouwd in uw polis en wat de afkoopwaarde is. Deze is altijd iets lager dan de opgebouwde waarde. De afkoopwaarde krijgt u vervolgens teruggestort op uw rekening. Overlijdt u na het afkopen van de polis, dan keert de verzekeraar niets meer uit.

Geldt er een medische acceptatie bij het afsluiten van een begrafenisverzekering?

Iedere verzekeraar zal voordat u een begrafenisverzekering kunt afsluiten willen weten hoe gezond u bent. Dit bepaalt voor een deel de kans op overlijden. Bij het afsluiten van de begrafenisverzekering zult u daarom een aantal gezondheidsvragen moeten invullen. Dit wordt de medische acceptatie genoemd. Vul deze vragen altijd naar waarheid in. Doet u dit niet en de verzekeraar komt daarachter, dan kunnen zij besluiten om niets uit te keren bij overlijden. De verzekeraar kan – naar aanleiding van de door u ingevulde vragen – een verzoek doen tot een extra medische acceptatie. Bijvoorbeeld een onderzoek bij een arts. U kunt dit weigeren, maar dat betekent dat u de begrafenisverzekering niet kunt afsluiten.

Welke regels gelden er bij euthanasie?

Veel verzekeraars keren alleen uit als de verzekerde persoon is overleden door een natuurlijke dood. Euthanasie is geen natuurlijke dood, omdat hierbij een giftige stof wordt ingenomen.

Per verzekeraar andere voorwaarden
Bij een aantal verzekeraars geldt euthanasie als een uitzondering en vindt er wel gewoon een uitkering plaats na overlijden door euthanasie. Andere verzekeraars hanteren speciale voorwaarden, bijvoorbeeld dat de verzekering al een paar jaar loopt. Indien u hiermee te maken krijgt, kunt u het beste contact opnemen met de verzekeraar.

Is de premie voor de begrafenisverzekering aftrekbaar bij de Belastingdienst?

Nee, helaas niet meer. Tot 2009 was het mogelijk om de betaalde premie af te trekken van de inkomstenbelasting, maar nu al een aantal jaar niet meer. Op deze pagina van de Belastingdienst leest u welke begrafeniskosten wel aftrekbaar zijn.

© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629