call 072 - 844 52 85
menu

Begrafenisverzekering

Wat is een begrafenisverzekering?

Met een begrafenisverzekering worden de kosten voor een begrafenis of crematie betaald. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost 7.000 tot 10.000 euro. Om nabestaanden niet met deze kosten achter te laten, kunt u een begrafenisverzekering afsluiten.

Begrafenisverzekering kiezen

Door begrafenisverzekeringen met elkaar te vergelijken, kunt u flink besparen op de kosten voor deze verzekering. Verder is het verstandig om de voorwaarden van de polis vooraf door te lezen. Zo weet u zeker dat u de beste begrafenisverzekering kiest.

Voordelig uw begrafeniskosten verzekeren? Via onze begrafenisverzekering vergelijker kunt u gemakkelijk op prijs en kwaliteit vergelijken.

Begrafenisverzekeringen in 2020

Vergelijk Yarden
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 8,06 Bekijken
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 6.000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,25 Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 9,48 Bekijken
Vergelijk Twenthe
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 81 jaar
€ 9,49 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 10,00 Bekijken
Vergelijk EABN
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,27 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 31-07-1986
Verzekerd bedrag: € 6000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 6 april 2020

Verschillende soorten begrafenisverzekeringen

Er zijn verschillende type begrafenisverzekeringen. U kunt de volgende soorten begrafenisverzekeringen afsluiten.

De natura verzekering

Bij een natura polis worden diensten uitgekeerd en geen geld. Met deze diensten wordt de begrafenis of crematie volledig geregeld door een begrafenisondernemer of uitvaartondernemer. De premie van deze begrafenispolis is doorgaans wat lager. Nadeel van deze verzekering is dat er minder vrijheid is voor de invulling van de uitvaart.

De kapitaalverzekering

Bij deze dekking wordt er na overlijden een geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Hiermee kunnen zij de begrafenis of crematie betalen. Voordeel is dat de uitvaart geheel naar eigen wens ingevuld kan worden en vooraf duidelijk is hoeveel geld er uitgekeerd wordt.

De koopsompolis

De koopsompolis is een soort spaarpot waar u het gehele bedrag voor uw uitvaart in een keer inlegt. Het voordeel is dat u geen maandelijkse premie betaalt. Het nadeel is dat u in een keer een groot bedrag in legt. Deze vorm is met name interessant voor mensen ouder dan 75 jaar.

Wat kost een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering kost gemiddeld 9 euro per maand. Dit is geheel afhankelijk van een aantal factoren. Deze leggen we hier verder voor u uit.

 1. Uw uitvaartwensen
  De belangrijkste premie bepalende factor is welke wensen u heeft voor de invulling van uw uitvaart. Wilt u een groots afscheid, met veel mensen, bloemen en volgauto’s? Of kiest u voor een summiere uitvaart? Veel mensen sluiten een uitvaart af met een aangeklede borrel.
 2. Het verzekerd bedrag Dit is het bedrag dat u wilt verzekeren voor een begrafenis. Zorg ervoor dat het verzekerde bedrag niet te laag is. De kosten van een uitvaart kunnen namelijk flink oplopen.
 3. Uw leeftijd
  Uw leeftijd is eveneens bepalend voor de hoogte van de premie. Hoe jonger u bent, hoe goedkoper een begrafenisverzekering is. Hoe ouder u bent, hoe hoger de premie is. Voor een verzekeraar is het risico dat u overlijdt groter op hogere leeftijd dan bij jongeren.
 4. De duur dat u premie betaalt
  U kunt vaak zelf de premieduur bepalen bij het afsluiten van een begrafenispolis. Bijna altijd heeft u de keuze uit een premieduur van 20 of 30 jaar, tot uw 85e levensjaar of levenslang.
 5. Uw gezondheid
  Een begrafenisverzekeraar kijkt naar uw gezondheid als u een begrafenisverzekering wilt afsluiten. Daarom moet u bij het afsluiten van een begrafenisverzekering altijd gezondheidsvragen invullen. Aan de hand van uw antwoorden kan een verzekeraar inschatten hoe groot het risico is om u te verzekeren. De verzekeraar kan besluiten om een premieverhoging door te voeren.

Begrafenisverzekering voor een kind

begrafenisverzekering

Als u zelf een begrafenisverzekering heeft afgesloten kunt u uw kind tot 18 jaar gratis meeverzekeren op uw polis. Dit al veelal al mogelijk vanaf de 20e week in de zwangerschap. U dient uw kind dan aan te melden bij uw verzekeraar. U hoeft dus geen nieuwe begrafenisverzekering voor een kind af te sluiten. Het kan natuurlijk wel. Hiervoor zult u een lage premie moeten betalen.

Begrafenisverzekering voor ouderen

Wilt u op latere leeftijd een begrafenisverzekering afsluiten? Dat kan. U betaalt wel een veel hogere premie dan iemand van 18 jaar. Bent u ouder dan 75 jaar? Veel verzekeraars zullen u dan helaas weigeren. Een koopsompolis is in dat geval een goed alternatief.

Begrafenisverzekering afsluiten

Tegenwoordig kunt u een begrafenisverzekering, ook wel uitvaartverzekering, gemakkelijk online afsluiten. Dit kunt u doen via onze tool bovenaan deze pagina. U kunt er ook voor kiezen om telefonisch contact op te nemen met een verzekeraar of een assurantieadviseur. Zij kunnen u adviseren bij uw keuze.

Keuze uit verschillende begrafenisverzekeraars

Via onze website kunt u een begrafenisverzekering afsluiten bij meerdere uitvaartverzekeraars:

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629