call 072 - 844 52 85

Maximumleeftijd voor een uitvaartverzekering

Als u overweegt om een uitvaartverzekering af te sluiten, dan zult u rekening moeten houden met een maximumleeftijd die gehanteerd wordt door verzekeraars. Niet iedereen kan zomaar een uitvaartverzekering regelen. Hiervoor gelden namelijk speciale regels. De maximumleeftijd is de hoogste leeftijd waarop u nog een uitvaartverzekering kunt nemen. Meestal ligt de maximumleeftijd tussen de 70 en 75 jaar. Bent u ouder dan deze leeftijd, dan is dit niet meer mogelijk.

Door een uitvaartverzekering af te sluiten, keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit wanneer u komt te overlijden. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het verzekerd bedrag waarvoor u heeft gekozen bij het afsluiten van de uitvaartverzekering.

Waarom is er een maximumleeftijd?

Hoe langer u in leven blijft, hoe meer premie een verzekeraar ontvangt. Met de ontvangen premie kan een verzekeraar waarde opbouwen. Dat is tegelijkertijd de reden waarom een jong persoon minder premie hoeft te betalen dan iemand die al behoorlijk op leeftijd is. Hoe jonger de persoon is die een uitvaartverzekering afsluit, hoe meer tijd een verzekeraar heeft om het ontvangen geld om te zetten in winst.

De levensverwachting is bepalend voor verzekeraars

Verzekeraars kijken altijd naar de levensverwachting van verzekerden. Hoe beter de levensverwachting is, hoe langer een verzekeringsmaatschappij de mogelijkheid heeft om de ontvangen premie om te zetten in winst. Een verzekeraar wil namelijk zo weinig mogelijk risico lopen. Hoe ouder iemand wordt, hoe groter het risico dat iemand eerder komt te overlijden. Dat kost een verzekeraar flink wat geld en dat is een risico dat een verzekeraar graag zoveel mogelijk wilt beperken. Dat is dan ook de reden dat er een maximumleeftijd wordt gehanteerd door verzekeraars.

Welke mogelijkheden zijn er als u de maximumleeftijd al voorbij bent?

Mocht u de maximumleeftijd al gepasseerd zijn, dan zijn er andere mogelijkheden om alsnog een uitvaartverzekering af te sluiten. Zo zijn er mogelijkheden in het leven geroepen om te sparen door middel van een spaardeposito of kan er een koopsom gestort worden waarover meestal een klein stukje rente of winst wordt uitgekeerd.

Als u nog geen 75 jaar of ouder bent, heeft u meestal de mogelijkheid om zelf een gewone uitvaartverzekering af te sluiten. Dit kan vanaf 18-jarige leeftijd. Kinderen tot 18 jaar zijn meestal meeverzekerd op de polis van hun ouders, soms is dit zelfs gratis.

Maximumleeftijd voor een uitvaartverzekering
4.3 (86.67%) 3 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629