call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering afkopen – Verstandig of niet?

Heb je in het verleden een uitvaartverzekering afgesloten, maar heb je deze niet meer nodig? Of wil je graag overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar omdat je opnieuw wilt beginnen? In sommige gevallen is het mogelijk om je huidige uitvaartverzekering af te kopen. Veel mensen die wat extra geld nodig hebben, kiezen voor deze mogelijkheid. Maar is het eigenlijk wel verstandig om een uitvaartverzekering af te kopen?

De afkoopwaarde
Als je besluit om een uitvaartverzekering stop te zetten, dan krijg je een afkoopwaarde van de verzekeringsmaatschappij. Verzekeraars mogen dit zelf berekenen. Veelal worden de premies die jij hebt ingelegd bij elkaar opgeteld. Een verzekeringsmaatschappij trekt hier een bepaald bedrag voor kosten aan af. Het geld dat overblijft, wordt overgemaakt naar je rekeningnummer.

Lage afkoopwaarde
Houd rekening met een lage afkoopwaarde als je besluit een uitvaartverzekering af te kopen. Dit heeft te maken met het feit dat je voor een uitvaartverzekering vaak niet zoveel premie betaalt. Als een verzekeraar de afkoopwaarde van je uitvaartverzekering uitkeert, kan het bedrag soms best weleens tegenvallen. Soms is het juist beter om een verzekering niet te stoppen of bijvoorbeeld premievrij te maken.

Premievrij maken
Bij het premievrij maken van een uitvaartverzekering, wordt de waarde niet aan jou uitgekeerd maar gereserveerd. Mocht je komen te overlijden, dan wordt de premievrije waarde alsnog overgemaakt aan de erven of begrafenisondernemer. Bijna elke verzekeraar biedt de mogelijkheid om een uitvaartverzekering premievrij te maken.

Is het slim om af te kopen?
Je kunt jezelf natuurlijk afvragen of het verstandig is om een uitvaartverzekering af te kopen. Zeker aangezien een maatschappij kosten in rekening brengt en de waarde vaak tegenvalt. Soms kun je maar beter een verzekering premievrij maken en elders een betere uitvaartverzekering afsluiten. Dat is vaak slimmer dan een verzekering laten uitkeren die tegenvalt in waarde. Start direct met vergelijken en vind een verzekering die qua premie en voorwaarden aan je wensen voldoet.

Uitvaartverzekering afkopen – Verstandig of niet?
3 (60%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629