Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is eigenaar en content specialist en is al meer dan 15 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 13 augustus 2021
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 15 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 1 minuut
Laatste update: 19 augustus 2021

Ik kan de premie van mijn uitvaartverzekering niet meer betalen, wat nu?

Als u de premie van uw uitvaartverzekering een keer niet kunt betalen, dan zorgt dit niet direct voor problemen. U blijft gewoon verzekerd en zult een betalingsherinnering ontvangen van de verzekeraar. Ook zult u niet direct te boek staan als wanbetaler.

Meerdere betalingsherinneringen

Betaalt u uw premie vaker niet en reageert u niet op aanmaningen en incasso berichten, dan wordt het een ander verhaal. U heeft namelijk een overeenkomst afgesloten met uw verzekeraar. U betaalt de premie voor uw uitvaartverzekering en zij zorgen voor de dekking. Betaalt u uw premie niet, dan heeft dit consequenties voor uw verzekering. Zij kunnen uw verzekering stopzetten en zullen u te boek zetten als wanbetalers. Indien u wilt overstappen naar een andere verzekeraar kunnen zij inzien dat u een wanbetaler bent.

Verzekering wordt stopgezet

Als uw verzekeraar uw verzekering stopzet, dan betekent dit dat als u overlijdt, u uw nabestaanden opzadelt met de kosten van uw uitvaart. In Nederland kost een uitvaart gemiddeld 7.000 – 10.000 euro. Dit zijn behoorlijk hoge kosten en veel mensen kunnen dit niet zomaar betalen. Het is daarom belangrijk dat u uw premie blijft betalen. Lees hier meer over de kosten van een uitvaart.

Ik kan het niet betalen, wat nu?

Kunt u uw premie echt niet meer betalen, ook al is dit tijdelijk? Neem dan contact op met uw verzekeraar en leg uw situatie uit. In veel gevallen kunt u met uw verzekeraar een regeling treffen.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01