Ik kan de premie van mijn uitvaartverzekering niet meer betalen, wat nu?

Als u de premie van uw uitvaartverzekering een keer niet kunt betalen, dan zorgt dit niet direct voor problemen. U blijft gewoon verzekerd en zult een betalingsherinnering ontvangen van de verzekeraar. Ook zult u niet direct te boek staan als wanbetaler.

Meerdere betalingsherinneringen

Betaalt u uw premie vaker niet en reageert u niet op aanmaningen en incasso berichten, dan wordt het een ander verhaal. U heeft namelijk een overeenkomst afgesloten met uw verzekeraar. U betaalt de premie voor uw uitvaartverzekering en zij zorgen voor de dekking. Betaalt u uw premie niet, dan heeft dit consequenties voor uw verzekering. Zij kunnen uw verzekering stopzetten en zullen u te boek zetten als wanbetalers. Indien u wilt overstappen naar een andere verzekeraar kunnen zij inzien dat u een wanbetaler bent.

Verzekering wordt stopgezet

Als uw verzekeraar uw verzekering stopzet, dan betekent dit dat als u overlijdt, u uw nabestaanden opzadelt met de kosten van uw uitvaart. In Nederland kost een uitvaart gemiddeld 7.000 – 10.000 euro. Dit zijn behoorlijk hoge kosten en veel mensen kunnen dit niet zomaar betalen. Het is daarom belangrijk dat u uw premie blijft betalen. Lees hier meer over de kosten van een uitvaart.

Ik kan het niet betalen, wat nu?

Kunt u uw premie echt niet meer betalen, ook al is dit tijdelijk? Neem dan contact op met uw verzekeraar en leg uw situatie uit. In veel gevallen kunt u met uw verzekeraar een regeling treffen.

Was deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat