call 072 - 844 52 85

Is er een wachttijd bij een uitvaartverzekering?

Er zijn uitvaartverzekeraars die werken met een wachttijd. Binnen deze wachttijd staat u gewoon al geregistreerd als klant van deze verzekeraar en moet u ook gewoon premie betalen. Toch bent u nog niet (volledig) verzekerd tijdens deze wachttijd. Hoe dit kan en hoe lang deze wachttijd duurt? In dit artikel vertellen we u alles over de wachttijd.

Carenzjaren
Wanneer u besluit om een uitvaartverzekering af te sluiten, is het in veel gevallen nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen. Hierdoor kan de verzekeraar vooraf inschatten welk risico ze met u lopen. Wanneer het risico volgens de verzekeraar te groot is, maken ze vaak gebruik van een wachttijd. De jaren dat u wacht, worden ook wel eens carenzjaren genoemd. Wanneer u binnen deze carenzjaren komt te overlijden, wordt het verzekerde bedrag niet volledig uitgekeerd. Soms komt het zelfs voor dat er helemaal niet word uitgekeerd. Sommige verzekeraars maken helemaal geen gebruik van een gezondheidsverklaring en werken altijd met deze carenzjaren.

Hoe lang duren de carenzjaren?
Er is geen wettelijk vastgestelde wachttijd voor een uitvaartverzekering. De verzekeraar kan derhalve helemaal zelf bepalen hoe lang de carenzjaren per individueel geval gaan duren. Soms kan dit uitlopen tot enkele jaren. Houd hier rekening mee wanneer u van plan bent om een uitvaartverzekering af te gaan sluiten. Bekijk vooraf of er een wachttijd is en hoe lang deze wachttijd zal duren. Kijk daarbij ook direct naar de voorwaarden van de carenzjaren bij deze verzekeraar.

Vergelijk uw uitvaartverzekering
Wanneer u niet helemaal gezond bent, zult u dit merken wanneer u een uitvaartverzekering afsluit. Het dan ook belangrijk om vooraf de diverse verzekeringen goed met elkaar te vergelijken op verschillende onderdelen. Kijk naar het verschil in premies, maar ook naar de voorwaarden zoals de wachttijd en beslis vervolgens welke uitvaartverzekering het beste bij u past.

Is er een wachttijd bij een uitvaartverzekering?
4.3 (86.67%) 3 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629