Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

Het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering (ORV) en een uitvaartverzekering is als volgt. Een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit als u tijdens de looptijd van de verzekering komt te overlijden. De uitvaartverzekering keert na overlijden altijd uit. In dit artikel leest u alle verschillen tussen deze twee verzekeringen.

Grote verschillen overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering worden door veel mensen door elkaar gehaald. De mening dat deze twee verzekeringen hetzelfde zijn, komen we dan ook regelmatig tegen. Het tegendeel is echter waar. Deze twee verzekeringen verschillen namelijk veel van elkaar.

  • Een uitvaartverzekering enkel dient om de kosten van een uitvaart te dekken
  • Een overlijdensrisicoverzekering heeft als doel om de nabestaanden van de overledenen geld achter te laten.
  • Een uitvaartverzekering keert na overlijden altijd uit.
  • De ORV keert alleen uit wanneer u voor de einddatum van deze verzekering overlijdt.
  • Een verzekering voor de uitvaart dekt de kosten van een begrafenis of crematie.

Ardanta heeft een handig filmpje gemaakt waarin ze de verschillen duidelijk uitleggen.

De uitvaartverzekering

Veel mensen vinden het belangrijk om op een waardige manier afscheid teVerschil overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering nemen van een dierbare. Een uitvaart kan echter behoorlijk veel geld kosten. Daarom is het mogelijk om uzelf hiervoor te verzekeren. In dat geval zorgt u ervoor dat de nabestaanden niet ineens een torenhoge rekening krijgen voor de uitvaart.

De overlijdensrisicoverzekering

Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt er in het geval van overlijdenOverlijdensrisicoverzekering een bepaald geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden van de overledenen. Er wordt alleen geld uitgekeerd als er sprake is van overlijden binnen de looptijd van de verzekering. Het is aan de nabestaanden waar het geld aan besteed wordt. Meestal wordt het niet gebruikt voor de uitvaart maar bijvoorbeeld om de hypotheek van het huis af te betalen.

Was deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat