call 072 - 844 52 85

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering worden door veel mensen door elkaar gehaald. De mening dat deze twee verzekeringen hetzelfde zijn, komen we dan ook regelmatig tegen. Het tegendeel is echter waar. Deze twee verzekeringen verschillen namelijk behoorlijk veel van elkaar. Waar een uitvaartverzekering enkel dient om de kosten van een uitvaart te dekken, heeft een overlijdensrisicoverzekering als doel om de nabestaanden van de overledenen geld achter te laten. Omdat de twee zo verschillen, kunnen ze ook gewoon allebei worden afgesloten.

Uitvaartverzekering
Veel mensen vinden het belangrijk om op een waardige manier afscheid te nemen van een dierbare. Een uitvaart kan echter behoorlijk veel geld kosten. Daarom is het mogelijk om uzelf hiervoor te verzekeren. In dat geval zorgt u ervoor dat de nabestaanden niet ineens een torenhoge rekening krijgen voor de uitvaart. Er zijn verschillende manieren om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zo is het mogelijk om een bepaald pakket af te sluiten, waarmee de gehele uitvaart verzorgd zal worden. Dit is het meest zeker, doordat alles geregeld is en de familie niet voor onverwachte bijkomende kosten zal komen te staan. Een andere manier is het laten uitkeren van een vast geldbedrag bij overleden. Met dit geld kunnen de nabestaanden de uitvaart regelen. Het is verstandig om eerst de verzekeringen met elkaar te vergelijken, omdat er veel premie verschillen tussen de verzekeraars zitten.

Overlijdensrisicoverzekering
Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt er in het geval van overlijden een bepaald geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden van de overledenen. Er wordt alleen geld uitgekeerd als er sprake is van overlijden binnen de looptijd van de verzekering. Het is aan de nabestaanden waar het geld aan besteed wordt. Meestal wordt het niet gebruikt voor de uitvaart maar bijvoorbeeld om de hypotheek van het huis af te betalen. Hierdoor zullen de maandlasten namelijk behoorlijk dalen waardoor er veel minder financiële zorgen zullen zijn voor de nabestaanden. Een overlijdensrisicoverzekering kan echter ook gebruikt worden om het inkomen van uw nabestaanden te verhogen. In verreweg de meeste gevallen wordt een overlijdensrisicoverzekering echter afgesloten in combinatie met een hypotheek. De verzekering heeft dan, net als de hypotheek, een looptijd van 30 jaar. Door een dergelijke verzekering af te sluiten, voorkomt u dat uw nabestaanden in een slechte financiële positie terecht komen.

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?
4.7 (94.07%) 27 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629