call 072 - 844 52 85

Voor en nadelen uitvaartverzekering

Hoewel het in ons land niet verplicht is om een uitvaartverzekering te hebben, kiezen steeds meer mensen er voor om dit toch te doen. Bent u ook aan het twijfelen of u een verzekering voor uw uitvaart af gaat sluiten of dat u zelf wilt sparen voor uw uitvaart? Een uitvaartverzekering zorgt dat uw nabestaanden bij uw overlijden niet voor onverwachte en nare kosten komen te staan na de uitvaart. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan een uitvaartverzekering. In dit artikel zetten we de voordelen en de nadelen voor u op een rij.

Niet alles wordt vergoed
Het allergrootste voordeel van een uitvaartverzekering is uiteraard dat u hiermee uw nabestaanden ontlast van een onverwachte kosten. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over de vraag of u genoeg spaargeld heeft voor een uitvaart. Houd echter wel goed in de gaten dat in veel gevallen lang niet alle kosten van de uitvaart zullen worden vergoed. Kijk daarom goed de polisvoorwaarden na van uw uitvaartverzekering om te weten wat u nu precies verzekerd heeft. Soms is het mogelijk om wat extra’s of duurder tot uw beschikking te krijgen. Natuurlijk kunnen niet verzekerde onderdelen alsnog aan de uitvaart worden toegevoegd, maar dan dienen de nabestaanden dit te betalen van hun eigen geld of van het geld dat ze geërfd hebben.

Overstappen van verzekering is lastig
Een ander nadeel van een uitvaartverzekeraars is dat de verzekeraars de mogelijkheid hebben om de premie van uw verzekering en/of de polisvoorwaarden te veranderen. U heeft na een dergelijke verandering 30 dagen het recht om de verzekering op te zeggen. Let er wel op dat u in dat geval niet meer verzekerd bent en dat overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar vaak erg lastig is. Bij een eventuele nieuwe verzekeraar gaat u namelijk in veel gevallen een hogere premie betalen, simpelweg omdat u ouder bent en de kans op overlijden hierdoor groter is. Wanneer u zelf kunt sparen voor uw uitvaart is dat in veel gevallen verstandiger dan het afsluiten van een uitvaartverzekering. U moet dan echter wel zelf sparen voor het bedrag dat u denkt nodig te hebben voor een eventuele uitvaart.

Voor en nadelen uitvaartverzekering
5 (100%) 1 vote

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629