Kosten grafsteen

Wat kost een grafsteen? Het is vraag waarmee je wordt geconfronteerd als iemand in jouwKosten grafsteen nabije omgeving overlijdt en begraven wilt worden. Tegelijkertijd houd je daarmee jezelf een spiegel voor. Mocht je in de toekomst worden begraven, dan helpt dit jou om na te denken over grafsteen kosten. Eventueel kun je daar je uitvaartverzekering op afstemmen. Hoeveel kost een grafsteen eigenlijk en waar let je op bij je keuze voor een bepaalde grafsteen? In dit artikel vertellen wij je er alles over en geven wij je een aantal praktische tips.

Waarom een grafsteen?

Hoewel crematie al tientallen jaren mogelijk is in Nederland, kiezen er nog steeds veel mensen voor een begrafenis. Nabestaanden vinden het vaak prettig om af en toe het graf te bezoeken van een overleden persoon. De grafsteen is een belangrijk onderdeel van het graf. Het draagt bij aan een kostbaar grafmonument, maar brengt uiteraard ook de nodige kosten met zich mee. Dit is een bedrag dat je niet altijd op je rekening hebt staan, maar gelukkig zijn de grafsteen kosten af te dekken dankzij de uitvaartverzekering. Heb je geen geld voor het betalen van een grafsteen? Verderop in het artikel lees je meer over het afsluiten van een begrafenisverzekering.

Wat kost een grafsteen?

Grafstenen zijn er in allerlei soorten en maten. Dit maakt het lastig om een vaste prijs te vermelden omtrent de waarde van een grafsteen. Ze zijn onder meer gemaakt van natuursteen, graniet, glas, brons en hout. Niet alleen het materiaal is bepalend voor de kosten die een grafsteen met zich meebrengt, de dikte van het materiaal heeft tevens invloed op de prijs. Dit geldt ook voor de belettering en de bewerking van de materialen. Daarnaast maakt het verschil of je kiest voor een enkel of dubbel grafmonument. Hier is sprake van als je bijvoorbeeld met je partner wilt worden begraven. Gemiddeld kost een grafsteen tussen de 1.700 euro en de 3.500 euro. Kortom, diverse factoren hebben invloed op de grafsteen kosten.

Hoe duur is een grafsteen voor jou?

De kosten van een grafsteen voor jouw persoonlijke situatie zijn grotendeels afhankelijk van je wensen. Niet alleen de keuze voor het materiaal speelt een rol, maar ook hoe het grafmonument er komt uit te zien. Verdiep je daarom eens in de mogelijkheden voor een grafmonument en bedenk wat je mooi vindt. Dit helpt jou om een graf conform je eigen wensen samen te stellen. Daarmee geef je nabestaanden niet alleen de mogelijkheid om je graf regelmatig te bezoeken, het voorkomt tevens een hoop gedoe bij het regelen van je uitvaart. Je hoeft nabestaanden op deze manier niet te belasten met de keuze voor een bepaalde grafsteen.

Gemiddelde prijzen voor een grafmonument

De vraag ‘Wat kost een grafsteen?’ is niet te beantwoorden met een standaard bedrag. Voor een basismodel moet je al snel rekenen op een bedrag van zo’n € 1.700,-. Wil je hierin persoonlijke aanpassingen doorvoeren? Dan stijgt de prijs naar ongeveer € 3.500,-. Uiteraard geldt: hoe luxer en grootser de uitvoering van een steen, hoe hoger de kosten grafsteen zijn. Uiteraard kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Daarom is het aan jou om je voldoende te verzekeren. Daardoor hoef je nabestaanden niet met hoge kosten op te zadelen voor het bekostigen van een grafsteen.

Kosten grafsteen en de uitvaartverzekering

Wil jij in toekomst begraven worden en dat jouw graf wordt voorzien van een grafsteen? DeWat kost een grafsteen kosten voor een grafsteen zijn mee te verzekeren op de uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar wel handig als je onvoldoende geld op je spaarrekening hebt staan. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering in geld aan de hand van een uitvaartwaardemeter, weet je zeker dat er voldoende budget is voor het bekostigen van een grafsteen.

Begrafenisverzekering afsluiten

Gaat jouw voorkeur uit naar begraven en wil je niet worden gecremeerd? Sluit dan tijdig een begrafenisverzekering af om je begrafenis te kunnen bekostigen. Heb je geen idee welk bedrag je moet verzekeren? Vul een uitvaartwaardemeter in via de website van een verzekeraar of tussenpersoon. Daarmee krijg je een indicatie van de kosten van een begrafenis inclusief grafsteen. Zorg dat je niet bent onderverzekerd, maar neem geen enkel risico. Nabestaanden kunnen daarmee probleemloos jouw uitvaart tot in de puntjes regelen in overleg met de betrokken uitvaartondernemer.

Heb jij al een keuze gemaakt voor een bepaalde grafsteen? Leg je wensen vast op papier of informeer de uitvaartonderneming die jouw uitvaart mag verzorgen. Daarmee gun je nabestaanden een mooi grafmonument waar ze jou op een waardige wijze kunnen herdenken.

Meer informatie over grafstenen vindt u op onderstaande website.

Veluwehof.nl

-
© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629