call 072 - 844 52 85

Wat gebeurt er met mijn uitvaartverzekering bij inflatie?

Als u een uitvaartverzekering afsluit, kies u voor een bepaald verzekerd bedrag dat wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden of kiest u voor het afnemen van producten en diensten voor uw uitvaart. Op het moment dat u een uitvaartverzekering afsluit weet u nog niet precies hoeveel uw uitvaart zal kosten. Een uitvaart in Nederland kost gemiddeld 7.000 – 10.000 euro. Tijdens het afsluiten van een uitvaartverzekering zult u hoogstwaarschijnlijk rekening houden met de huidige kosten van een uitvaart. Toch kan het zijn dat op het moment dat u overlijdt dit bedrag er door de inflatie heel anders uitzien. De afgelopen jaren zijn de kosten van een uitvaart behoorlijk gestegen.

Naast het onderverzekerd zijn van de overledene, kan dus ook de inflatie zorgen voor hogere kosten tijdens een uitvaart. Hieronder leggen wij uit wat de gevolgen van inflatie zijn voor een natura en kapitaal polis.

Inflatie en een natura polis

Als u een natura polis afsluit, heeft de inflatie geen gevolgen voor uw verzekering. Met de natura polis kiest u namelijk voor het afnemen van producten of diensten tijdens uw uitvaart. Deze producten of diensten worden hoe dan ook gerealiseerd, ongeacht wat de inflatie heeft gedaan. Een natura polis is hierdoor een veilige optie.

Inflatie en een kapitaal polis

Kiest u voor een kapitaal polis, dan wordt er een bepaald verzekerd bedrag uitgekeerd aan uw nabestaanden zodra u overlijdt. Door de inflatie kan het gebeuren dat dit bedrag op het moment dat u overlijdt onvoldoende is om uw uitvaart te financieren. Uw  nabestaanden zullen in dat geval een deel van uw uitvaart uit eigen middelen moeten betalen.

Om dit te voorkomen kunt u ervoor kiezen om uw uitvaartverzekering ieder jaar te laten indexeren. Dat betekent dat ieder jaar wordt gekeken of u nog steeds dezelfde uitvaart kunt bekostigen met het gekozen verzekerde bedrag. Als dat niet het geval is, wordt uw polis geïndexeerd. Uw nabestaanden kunnen daardoor dezelfde uitvaart financieren als waarvoor u in eerste instantie gekozen heeft, maar uw premie zal hierdoor tussentijds wel stijgen. Met andere woorden: de waarde van uw uitvaartverzekering stijgt jaarlijks mee met de kosten van uw uitvaart.

Wat gebeurt er met mijn uitvaartverzekering bij inflatie?
4.4 (88%) 5 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629