Waar moet u op letten bij een uitvaartverzekering?

Leestijd: 2 minuten

Wij krijgen dagelijks de vraag: Waar moet ik op letten bij een uitvaartverzekering? Op deze pagina zetten wij de belangrijkste punten voor u op een rij. Na het lezen van dit artikel weet u precies waar u op moet letten als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Breng uw uitvaartwensen in kaart

Hoewel niemand graag met de dood bezig is, ontkomt u er niet aan om na te denken over een eventueel afscheid. Iedereen komt een keer te overlijden, ook u. Hoe ziet u dan een begrafenis of crematie voor u? Heeft u wensen omtrent een dienst of uitvaartplechtigheid? Wilt u dat familieleden uw kist dragen of wilt u misschien een budget begrafenis? Dit zijn allerlei zaken die komen kijken als u op zoek gaat naar een uitvaartverzekering. U krijgt daardoor een indicatie van de kosten en het bedrag dat u het beste kunt verzekeren. Door u hierin te verdiepen, wordt het een stuk gemakkelijker om een goede uitvaartverzekering af te sluiten.

Wat voor soort uitvaartverzekering past bij u?

Bij het afsluiten van een uitvaartpolis heeft u de keuze uit een natura– of kapitaalverzekering. Een naturaverzekering is een verzekering die de producten en diensten dekt die bij een uitvaart komen kijken. Een uitvaartverzorger zorgt er dan voor dat een uitvaart conform uw wensen wordt uitgevoerd. Een kapitaalverzekering daarentegen is een verzekering die uitkeert in geld. Dit betekent dat u en uw nabestaanden meer keuzevrijheden hebben.

Welke verzekeraar kiest u?

Wilt u een begrafenisverzekering afsluiten, dan komt u al snel tot deuitvaartverzekering waar op letten ontdekking dat er veel verzekeraars zijn waarbij u terecht kunt. Door zoveel mogelijk verzekeraars met elkaar te vergelijken, krijgt u een duidelijk beeld van de beste premies en voorwaarden. Het is goed om voor ogen te houden dat de voorwaarden van verzekeraars niet overal hetzelfde zijn. Vraag daarom online offertes op om de beste uitvaartverzekering te vinden die bij u past.

De looptijd van een verzekering

Er zijn uitvaartverzekeringen met een looptijd van 15, 30 of 40 jaar. Verder zijn er ook verzekeraars waar u levenslang premie betaalt voor een uitvaartverzekering. Een verzekering waar u veelal voor een kortere periode premie betaalt, is over het algemeen goedkoper dan een verzekering waar u levenslang premie aan kwijt bent.

Zijn uw kinderen meeverzekerd?

Kinderen zijn vaak tot hun 18e levensjaar gratis mee te verzekeren op de polis van hun ouders. Dit is niet standaard geregeld bij elke verzekering, dus is het belangrijk de voorwaarden goed door te nemen. Kinderen meeverzekeren op de polis, bespaart u vaak de nodige euro’s en is een overweging waard. Uiteraard dient u er wel rekening mee te houden dat ze na hun 18e levensjaar zelf een uitvaartverzekering dienen af te sluiten.

Vergelijken

Nu u weet waar u op moet letten bij een uitvaartverzekering kunt u gaan vergelijken. Via onze website kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken.

-
© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01