call 072 - 844 52 85 menu

Overlijdensrisicoverzekering

Gaat u ook voor financiële zekerheid voor uw gezin? Kies een overlijdensrisicoverzekering. Op deze pagina leest u alle benodigde informatie en kunt u snel een vergelijking maken.

Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 7.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 7,30 Bekijken
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 7000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 7,80 Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 7.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 8,61 Bekijken

Deze vergelijking is gemaakt op: 15 januari 2021.
De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 08-07-2000
Verzekerd bedrag: € 7000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkomt u dat nabestaanden in financiële problemen komen zodra u overlijdt. Op dat moment vervalt bijvoorbeeld uw inkomen. Met de uitkering van deze verzekering kunnen nabestaanden dit gat opvangen. De verzekering keert eenmalig een bedrag uit. De hoogte van dit bedrag legt u vast in de polis. De verzekering keert alleen uit als u overlijdt tijdens de loopt van de verzekering. 

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

Het afsluiten van een ORV is om twee redenen belangrijk.

Vereist bij het afsluiten van een hypotheek

Overlijdensrisicoverzekering hypotheek

Als u een hypotheek neemt, eist de hypotheekverstrekker in veel gevallen dat u deze verzekering afsluit. Zodra u of uw partner overlijdt, heeft de geldverstrekker de garantie dat de hypotheeklening wordt terugbetaald.

Voorkomen financiële problemen

Zodra iemand overlijdt, valt er een inkomen weg. Dit zorgt ervoor dat niet alle kosten meer betaalt kunnen worden. Door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering voorkomt u dit. Hierdoor kunnen uw nabestaanden bijvoorbeeld in de woning blijven wonen en hun leven voortzetten zonder financiële problemen.

Verschil overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering

Veel mensen denken dat een overlijdensverzekering en een uitvaartverzekering hetzelfde is, maar dit is niet het geval. Hieronder leggen we het verschil uit.

overlijdensrisicoverzekering afsluiten

  1. Uitvaartverzekering
    Met een uitvaartverzekering verzekert u de kosten voor uw uitvaart. U kiest zelf of uw nabestaanden de uitkering in geld of in diensten ontvangen. Hiermee dienen zij uw uitvaart te bekostigen. De verzekering keert altijd uit.
  2. Overlijdensrisicoverzekering
    Een ORV is een levensverzekering en is er niet om uw uitvaart te regelen. Met een overlijdensrisicoverzekering worden financiële risico’s gedekt, zodra u overlijdt. De verzekering keert alleen uit indien u tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Met dit bedrag kunnen nabestaanden bijvoorbeeld de hypotheek aflossen of de huur blijven betalen.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Bent u van plan om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten? Dan is het verstandig om een vergelijking maken. Er zijn namelijk flinke premieverschillen tussen de overlijdensrisicoverzekeraars.

Bepaal allereerst welk type overlijdensrisicoverzekering bij u past. Vervolgens kiest u het gewenste verzekerd bedrag. Dit is het bedrag dat uitgekeerd wordt zodra u overlijdt. Daarna vult u de gezondheidsverklaring in. De gezondheid van de verzekerde is een belangrijke premiebepalende factor. Lees hier meer informatie over de medische acceptatie en chronische ziekte. Zodra de verzekeraar alle informatie heeft ontvangen, beoordeelt de verzekeraar of zij u accepteren. De verzekeraar mag u weigeren of een hogere premie opleggen. U wordt hiervan per mail op de hoogte gehouden.

Verzekering tussentijds beëindigen

Een overlijdensverzekering afsluiten doet u voor een bepaalde periode. Deze periode staat in uw polis. De verzekering loopt tot het moment dat de verzekerde overlijdt óf tot de einddatum van de verzekering. Het is mogelijk om de verzekering tussentijds te beëindigen. Bijvoorbeeld als persoonlijke omstandigheden dusdanig zijn gewijzigd dat het verzekerde kapitaal niet meer nodig is. Een aantal verzekeraars keert in dat geval de reeds opgebouwde waarde uit, anderen doen dit niet. Om uw polis tussentijds te beëindigen, dient u contact op te nemen met uw verzekeraar.

Overstappen

Het is mogelijk om over te stappen naar een andere verzekeraar. Het is verstandig om uw huidige verzekering pas op te zeggen als u door uw nieuwe verzekeraar bent geaccepteerd.

Veelgestelde vragen over overlijdensrisicoverzekeringen

Video

Wij hebben ook een video gemaakt over deze verzekering. Het filmpje kunt u hier bekijken.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 13-01-2020

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01