Onafhankelijk informatie centrum

Levensverzekering

U heeft de term levensverzekering vast weleens gehoord. Het zijn verzekeringen die u afsluit via een tussenpersoon
of rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij. Wat is een levensverzekering nu eigenlijk, wat kunt u ermee en welke zijn er allemaal? U kunt er hier alles over lezen.

Meest bekeken
€8,45
Meer informatie >»
62% kiest deze verzekering
Naar Yarden >

€8,50
Meer informatie >»
20% kiest deze verzekering
Naar Dela >

€9,29
Meer informatie >»
11% kiest deze verzekering
Naar Monuta >

€10,63
Meer informatie >»
5% kiest deze verzekering
Naar Ardanta >

€10,75
Meer informatie >»
2% kiest deze verzekering
Naar Nuvema >

Wat is een levensverzekering?

Een levensverzekering is een overeenkomst tussen een verzekeringsmaatschappij en een persoon. De levensverzekering heeft te maken met het leven of de dood van de mens, of met de verzorging van de uitvaart van de mens. Als de verzekerde de premie betaald, zorgt de maatschappij ervoor dat er bij het overlijden van de verzekerde (of eerder) een bepaald bedrag wordt uitgekeerd. Daarmee wordt bijvoorbeeld de hypotheek afgelost, een uitvaart van betaald of kan er worden genoten van een extra pensioen.

Welke levensverzekeringen zijn er?

levensverzekeringEr is een breed aanbod van levensverzekeringen waar u als consument uit kiezen.Dat maakt de keuze voor de juiste verzekering niet altijd even gemakkelijk. Wat zijn nu de meest bekende levensverzekeringen?

Overlijdensrisicoverzekering
Een overlijdensrisicoverzekering wordt standaard afgesloten bij het aangaan van een hypotheeklening. Zodra u of uw partner komt te overlijden, wordt met een overlijdensverzekering de hypotheek gedeeltelijk afgelost. Een overlijdensrisicoverzekering hoeft echter niet altijd gekoppeld te zijn aan de hypotheek. U kunt ook een losse overlijdensrisicoverzekering afsluiten, waardoor er een bedrag vrij komt voor de nabestaanden als u komt te overlijden.

Gemengde levensverzekering
Een gemengde levensverzekering is een spaar- en risicoverzekering. Deze verzekering keert zowel uit bij overlijden als bij een afgesproken tijdstip in leven. Het is een verzekering die veelal wordt afgesloten bij de hypotheek. De uitkering van de verzekering wordt dan gebruikt om de hypotheek mee af te lossen.

Uitvaartverzekering
Een uitvaartverzekering sluit u specifiek af voor een begrafenis of crematie. U heeft de keuze uit een uitvaartverzekering in natura of een kapitaalverzekering. Een natura uitvaartverzekering bestaat uit een dienstenpakket, terwijl een kapitaalverzekering altijd een geldbedrag uitkeert. De premie van de uitvaartverzekering is afhankelijk van uw leeftijd en gezondheid.

Lijfrenteverzekering
Een lijfrenteverzekering wordt veelal als aanvulling gesloten op het opgebouwde pensioen. U legt periodiek een geldbedrag in waar u rente over krijgt. Deze levensverzekering sluit u ook af bij een verzekeringsmaatschappij en keert uit als de einddatum is bereikt. Komt u te overlijden? Dan stoppen de uitkeringen, tenzij u heeft gekozen voor een uitkering aan de nabestaanden.

Banksparen
Vandaag de dag wordt er ook veelal gekozen voor banksparen. Daarmee spaart u belastingvriendelijk om uw pensioen aan te vullen. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor uw pensioen of om de hypotheek mee af te lossen.

Beleggingsverzekering
Veel mensen in Nederland hebben een beleggingsverzekering. Deze levensverzekering is bedoeld om meer vermogen op te bouwen en is vaak aangevraagd bij het afsluiten van een hypotheek. Het is een verzekering die bedoeld is om de hypotheek mee af te lossen of te gebruiken als aanvulling op het pensioen. Een beleggingsverzekering heeft echter een onzekere opbrengt, waardoor de resultaten soms flink tegenvallen.

Levensverzekering afsluiten?
Via onze website kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Ook voor een begrafenisverzekering kunt u op onze site terecht. Wanneer u één van de andere levensverzekeringen wilt afsluiten, kunt u het beste contact opnemen met een onafhankelijk financieel adviseur. Deze geeft u deskundig advies omtrent bovengenoemde verzekeringen en kan u helpen een levensverzekering te vinden die echt bij u past en bij uw persoonlijke situatie aansluit.

Levensverzekering
4.4 (88.42%) 19 votes