call 072 - 844 52 85 menu

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen, die bovendien ook nog in diverse varianten worden aangeboden door uitvaartverzekeraars. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het van belang om goed te letten op wat wel of niet is gedekt. En natuurlijk wat uw wensen zijn. Wilt u de goedkoopste? Of gaat u voor de beste?

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Sommige uitvaartverzekeringen bieden diensten aan, terwijl anderen geld uitkeren. Door inflatie kunnen de kosten van een uitvaart in de loop der jaren flink stijgen. Als de uitvaartverzekering ontoereikend is moet achteraf bijbetaald worden door de nabestaanden. Daarom is het van belang om regelmatig te kijken of het verzekerde bedrag nog voldoende is. Ook bij een premiebetaling van tien of twintig jaar is het van belang om te zorgen dat het verzekerde kapitaal toereikend blijft voor de gewenste uitvaart.

Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 7.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 7,30 Bekijken
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 7000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 7,80 Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 7.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 8,61 Bekijken

Deze vergelijking is gemaakt op: 15 januari 2021.
De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 08-07-2000
Verzekerd bedrag: € 7000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Natura uitvaartverzekering

Bij een uitvaartverzekering in natura wordt de uitvaart door een uitvaartondernemer verzorgd. Bij deze verzekering wordt geen geld uitgekeerd. De natura verzekering bestaat uit een basispakket met daarin opgenomen een aantal diensten en producten voor de uitvaart. Vaak is een standaard grafkist opgenomen, een eenvoudig bloemstuk, een standaard advertentie en eventueel een dienst. De natura uitvaartverzekering vergoedt de afgesproken kosten van de vastgelegde delen van de uitvaart, ongeacht het bedrag. Onder deze verzekering valt geen consumptie of een koffietafel en ook niet de kosten van een urn, grafsteen, sprekers of volgauto’s. Dit omdat er plaatselijk grote verschillen zijn in de kosten. Omdat dit een pakketverzekering is kan uitsluitend gekozen worden voor de aangesloten uitvaartondernemingen. Voor deze verzekering wordt een maandelijkse- of jaarpremie betaald. Omdat deze verzekering niet alle kosten dekt moet rekening gehouden worden met extra kosten.

Negatieve berichtgeving over naturaverzekeringen

In het verleden zijn er veel negatieve berichten in het nieuws over de natura uitvaartverzekeringen. Yarden heeft noodgedwongen in hun dienstenpakket moeten snijden. Bij de kapitaal verzekeringen spelen deze problemen geen rol.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd. Zij kunnen zelf een uitvaartverzorger kiezen en daarmee hun wensen bespreken. Het totale bedrag hoeft niet in zijn geheel aan de uitvaart besteed te worden. De nabestaanden kunnen dit bedrag bijvoorbeeld ook aan een goed doel schenken. Het uit te keren bedrag van de kapitaalverzekering is vooraf te bepalen. Als de verzekering niet geïndexeerd is en lang geleden is afgesloten kunnen nabestaanden bij moeten betalen. Voor deze verzekering kan een maandelijkse- of jaarpremie betaald worden.

Combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaartverzekering is een samenvoeging van de natura- en de kapitaalverzekering. Wie meer diensten wil dan de standaard aangeboden diensten van de natura uitvaartverzekering zoals extra bloemen, een luxere kist of andere zaken kan voor die extra wensen een bedrag laten reserveren. Een deel kapitaalverzekering dus.

Welke soorten uitvaartverzekeringen passen het beste bij u?soorten uitvaartverzekeringen

Kiest u voor een uitvaartverzekering in natura of in geld? Veel Nederlanders staan voor deze keuze en twijfelen of ze voor een natura uitvaartverzekering of kapitaal uitvaartverzekering moeten gaan. Als u er niet uitkomt dan biedt de combinatie uitvaartverzekering uitkomst. Dit is namelijk een combinatie van de andere soorten uitvaartverzekeringen.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01