menu

Gezondheid en de overlijdensrisicoverzekering

Leestijd: 1 minuut

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering speelt de gezondheid van de verzekerde een grote rol. Mede voor de bepaling van de premie. Op deze pagina leggen we alles uit over uw gezondheid en de overlijdensrisicoverzekering.

Medische acceptatie

Voordat u een overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten moet u een gezondheidsverklaring in vullen. Hierin worden vragen gesteld over uw lichamelijke en psychische gezondheid. De vragen gaan over uw leefstijl, gewicht en voorkomende ziektes in uw familie. De verzekeraar kan tevens vragen om een medische keuring te ondergaan bij een huisarts of internist.

gezondheid en overlijdensrisicoverzekering

Wijzigingen doorgeven

De overlijdensrisicoverzekeraar vraagt ook om tussentijdse veranderingen door te geven. Bijvoorbeeld als u toch bent begonnen met roken. Dit kan invloed hebben op uw premie. De verzekeraar kan u ook tussentijds vragen om opnieuw een gezondheidsverklaring in te vullen. Hoe groter het risico voor een verzekeraar, des te hoger de premie is. In sommige gevallen kan een verzekeraar u afwijzen en dient u op zoek te gaan naar een andere verzekeraar.

Chronische ziek en de overlijdensrisicoverzekering

Heeft u een chronische ziekte en wilt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan kan het lastig zijn, maar niet onmogelijk. Een verzekeraar zal aan de hand van uw levensverwachting zijn risico inschatten. Vaak wordt er een hogere premie gevraagd. Ook is het mogelijk dat de verzekeraar u weigert te verzekeren. U kunt de verzekering dan bij een andere verzekeraar proberen aan te vragen.

Belangrijk is om eerlijk te zijn over uw ziekte en gezondheid. Ook als u inmiddels bent genezen. Het verzwijgen kan grote consequenties hebben als de verzekeraar erachter komt. Ook als dit pas na het overlijden van de verzekerde is kan het invloed hebben op het uit te keren verzekerd bedrag.

© Kompas Storefronts BV 2014-2023
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01