menu

Overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering?

Regelmatig krijgen wij de vraag: Een overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering? Welke verzekering moet ik nou afsluiten? Wat veel mensen niet weten is dat de term levensverzekering een overkoepelende term is voor o.a. een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering. Een levensverzekering is een verzamelnaam voor alle verzekeringen die bij het overlijden van pas komen. De vraag, moet ik een overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering afsluiten is daarom niet uit. Daarom geven wij in onderstaand artikel antwoord op de vraag: Overlijdensrisicoverzekering of uitvaartverzekering afsluiten?

Overlijdensrisicoverzekering of uitvaartverzekering?

Zowel een overlijdensverzekering als een uitvaartverzekering helpt nabestaanden. De overlijdensrisicoverzekering helpt nabestaanden om rond te komen na het overlijden van hun dierbare. De overlijdensrisicoverzekering keert een groot bedrag uit waardoor de nabestaanden vaak in het zelfde huis kunnen blijven wonen en de kosten van de hypotheek kunnen blijven betalen. Voor ongeveer 5 a 10 euro per maand. Een persoon kan zelf het bedrag invoeren dat hij uitgekeerd wenst te zien aan nabestaanden, bij overlijden. Mocht de persoon vóór de ingevulde einddatum overlijden, dan krijgen de nabestaanden het bedrag waarvoor je verzekerd bent.

De uitvaartverzekering dekt de kosten van de uitvaart. Meestal is dit een bedrag tussen de 5000 en 10.000 euro waarmee de uitvaart betaald kan worden. Voor een uitvaartverzekering betaald men maandelijks een paar euro. Echter is dit afhankelijk van de leeftijd. Wanneer een uitvaartverzekering op latere leeftijd wordt afgesloten betaald men per maand meer dan wanneer de verzekering afgesloten wordt op 18 jarige leeftijd.
overlijdensrisicoverzekering of levensverzekering?

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering of een levensverzekering is niet de juiste vraag

Zoals u in de eerste alinea van dit artikel heeft kunnen lezen is de vraag: Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering of een levensverzekering dus niet de juiste. Een overlijdensrisicoverzekering is één van de levensverzekeringen die u in Nederland kunt afsluiten. Via onze website kunt u verschillende levensverzekeringen vergelijken en afsluiten. Hieronder een opsomming van de verzekeringen via u via onze website kunt bekijken.

  1. Overlijdensrisicoverzekering
  2. Uitvaartverzekering
  3. Nabestaandenverzekering
  4. Crematieverzekering
  5. Begrafenisverzekering
© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629