menu
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is eigenaar en content specialist en is al meer dan 15 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 7 april 2021
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 15 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 1 minuut
Laatste update: 22 juni 2023

Wanneer wordt een overlijdensrisicoverzekering geweigerd?

Wanneer wordt een overlijdensrisicoverzekering geweigerd? Het weigeren van overlijdensrisicoverzekeringen gebeurt af en toe. Maar mag een verzekeraar u wel weigeren? U staat niet helemaal machteloos. Er zijn namelijk andere verzekeraars die u waarschijnlijk wel kunnen verzekeren. 

Geweigerd door uw overlijdensrisicoverzekering

Een verzekeraar heeft 3 redenen om iemand te weigeren. 

 1. Medische redenen
  U bent ziek en zult snel overlijden. Dan zal de verzekeraar u niet accepteren. De gezondheidscheck is een manier van de verzekeraar om zijn verzekering te ‘verzekeren’. 
 2. U reist teveel naar verre oorden
  U reist teveel en naar verre landen. Fantastisch natuurlijk, maar als u veel naar verre landen reist loopt u een verhoogd risico. Want u kunt sterven in een ander land of een ziekte oplopen zoals Malaria of Polio in Afrika. De verzekeraar heeft gewoon te weinig zekerheid om u te kunnen verzekeren. 
 3. Op basis van een beroep of een hobby
  Als u een gevaarlijk stuntberoep heeft. Werkt u bijvoorbeeld als persoonsbeveiliger, stuntman of duiker? Dan kunt u geweigerd worden door de verzekeraar vanwege het verhoogd risico.
 4. Leeftijdsgrens
  U bent ouder dan een bepaalde leeftijd. Bij veel ORV verzekeraars kunt u zich tot 80 jaar verzekeren. Bent u ouder? Dan zal u geweigerd worden. 
overlijdensrisicoverzekering geweigerd

Veelgestelde vragen over deze verzekering

© Kompas Storefronts BV 2014-2023
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01