call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering of zelf sparen

Veel mensen gaan er vanuit dat ze voldoende spaargeld achter de hand hebben bij hun overlijden. Toch blijkt in de praktijk dat dit helaas niet altijd het geval is. Bovendien komen er bij een overlijden vaak zoveel zaken kijken en kom je er bijvoorbeeld achter dat je niet gemachtigd bent om bij de rekening van een overledene te komen. Dat risico loop je niet bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Is zelf sparen voor een uitvaart niet genoeg?
Liever betaal je geen premie voor een uitvaartverzekering. Je voorkeur gaat uit naar zelf sparen via een spaarrekening. Echter, je weet nooit precies wanneer je komt te overlijden. Dit kan over 20 jaar zijn, maar ook volgende week al. Het liefst denk je daar natuurlijk niet over na, maar het kan iedereen overkomen. De vraag is of je dan voldoende geld bij elkaar hebt gespaard om een uitvaart te kunnen bekostigen.

Als je wilt sparen voor je uitvaart, dan zijn financiële ruimte en discipline erg belangrijk. Hoe langer je leeft, hoe meer geld je apart moet zetten voor een uitvaart. Dit komt omdat de kosten van een uitvaart jaarlijks oplopen. Gemiddeld liggen de kosten van een begrafenis of crematie zo tussen de 7.000 en 10.000 euro.

Wat is het voordeel van een uitvaartverzekering afsluiten?
Door het afsluiten van een uitvaartverzekering voorkom je dat er onvoldoende geld op je spaarrekening staat en daarmee de rekening wordt gepresenteerd bij de nabestaanden. Een uitvaartverzekering biedt de garantie dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Bovendien kun je de indexering meeverzekeren. Dit betekent dat het verzekerd bedrag automatisch wordt aangepast. Je hoeft dus niet bang te zijn voor garantie tegen onderverzekering.

Hoewel een uitvaartverzekering niet verplicht is, heeft het wel degelijk nut om er eentje af te sluiten. Je bent vrij in je keuze voor een uitvaartverzekeraar. Wil je toch liever geen begrafenisverzekering afsluiten? Zorg dan dat je op tijd begint met sparen en wees strikt in het apart zetten van geld voor een begrafenis of crematie.

Uitvaartverzekering of zelf sparen
3.8 (75%) 4 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629