Ardanta uitvaartverzekering

De Ardanta uitvaartverzekering is een van de meest bekende uitvaartverzekeringen in Ardanta uitvaartverzekeringNederland. Ardanta is een uitvaartverzekeraar die in heel Nederland opereert. Op dit moment is het niet meer mogelijk om Ardanta via vergelijkingssites af te sluiten.

Ardanta is onderdeel van ASR

ASR biedt in heel Nederland een breed assortiment verzekeringsproducten. Naast Ardanta zijn ook Ditzo en de Amersfoortse onderdeel van ASR.

Ardanta uitvaartverzekeringen

De Ardanta uitvaartverzekering kunt u zelf afsluiten of via een tussenpersoon. Voor een uitvaartverzekering kunt u bij Ardanta kiezen uit drie verschillende polissen:

 • Geld Garant Uitvaartplan
 • Zorg Garant Uitvaartplan
 • Geld Geregeld Uitvaartplan

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze drie uitvaartpolissen?

Ardanta geld Garant Uitvaartplan

Bij de keuze voor deze uitvaartverzekering ontvangen uw nabestaanden een uitkering. Met dit geld wordt de rekening van een uitvaartondernemer betaald. U beslist zelf aan wie het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd. Met deze Ardanta uitvaartverzekering heeft u vrije keuze van uitvaartverzorger.  Kinderen tot 18 jaar zijn gratis mee verzekerd.

Ardanta geld Geregeld Uitvaartplan

Bij deze verzekering wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan de uitvaartondernemer. Nabestaanden hoeven niets voor te schieten. Dit ontzorgt de nabestaanden op slimme wijze. U heeft vrije keuze van uitvaartondernemer. Kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Ardanta zorg Garant Uitvaartplan

Het Zorg Garant Uitvaartplan bestaat uit een standaard dienstenpakket. Rekeningen worden na uw overlijden rechtstreeks aan de uitvaartondernemer betaald. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis mee verzekerd.

Ardanta uitvaartverzekering klantenservice

Ardanta heeft een klantenservice die telefonisch en via mail goed bereikbaar is. U kunt al uw vragen stellen. Uitvaartverzekeraar Ardanta heeft geen lange telefonische wachttijden. Dat is erg prettig. Een premieberekening voor een nieuwe uitvaartpolis doet u eenvoudig zelf via de website. Wilt u dit liever telefonisch doen dan is dit mogelijk. U bent altijd verzekerd van een persoonlijk en passend advies.

De Online service van Ardanta uitvaartverzekeringen

Ardanta biedt u de mogelijkheid om veel zaken zelf online te regelen via Mijn Ardanta. Zo kunt u makkelijk een adreswijziging of opzegging doorgeven. Uw inloggegevens vergeten? Wijzigingen kunt u doorgeven via het contactformulier.

De praktische gids van Ardanta

Uniek aan Ardanta is doodgaanendoorgaan.ardanta.nl. Dit is een gids die uw nabestaanden door een moeilijke periode heen helpt. U vindt er alle informatie die u nodig heeft.

Wat zijn de voordelen van de Ardanta uitvaartverzekering

 • Uw kinderen zijn gratis meeverzekerd tot 18 jaar
 • Ardanta geeft gratis emotionele nazorg na een overlijden
 • Beschikt over een zéér kundige klantenservice

Wat zijn de nadelen van de Ardanta uitvaartverzekering

 • Op dit moment kunt u de uitvaartverzekering van Ardanta alleen via hun eigen website afsluiten.
 • Ardanta is over het algemeen niet de goedkoopste uitvaartverzekeraar
 • Ardanta is alleen op werkdagen bereikbaar
 • Ouderen van 75 jaar of ouder kunnen helaas geen verzekering bij Ardanta afsluiten

Bronnen:

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

 • Ardanta
 • ASR
 • Verbond van Verzekeraars

Laatste update: 25 januari 2021

Was deze pagina nuttig?

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2022
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat