call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering opzeggen

Heeft u kort of lang geleden een uitvaartverzekering afgesloten, maar wilt u deze liever opzeggen? Dan is dit mogelijk. De uitvaartverzekering is namelijk geen verplichte verzekering. Toch is het wel verstandig om vooraf de opties te bekijken voordat u een verzoek indient bij de verzekeraar om uw uitvaartverzekering op te zeggen. Welke opties zijn er eigenlijk en hoe zit het met de opzegtermijn?

Binnen wat voor termijn kunt u een uitvaartverzekering opzeggen?

Als u de uitvaartpolis kortgeleden heeft afgesloten, kunt u deze vaak binnen 14 dagen opzeggen. Loopt u uitvaartverzekering al een aantal jaar, dan is de opzegtermijn meestal 1 of 2 maanden. Een uitvaartverzekering kan niet telefonisch worden opgezegd. Hiervoor moet een schriftelijk verzoek worden ingediend bij een verzekeraar of assurantietussenpersoon.

Uw uitvaartverzekering premievrij maken

Overweegt u om de uitvaartverzekering te beëindigen? Dan heeft u meerdere mogelijkheden dan alleen de verzekering op te zeggen. Vaak kunt u de verzekering ook afkopen of premievrij maken. Het is namelijk zonde om een uitvaartpolis te beëindigen waar u al langer dan 5 jaar premie aan betaald. Kiest u ervoor om de verzekering te beëindigen, dan bent u al de ingelegde premie kwijt.

Daarom kunt u er beter voor kiezen om de polis premievrij te maken. Dit betekent dat u niet langer premie verschuldigd bent voor de uitvaartpolis en dat de premie die u al wel betaald heeft, gereserveerd blijft en wordt uitgekeerd bij uw overlijden. Uiteraard is dit minus de kosten die de verzekeraar in rekening brengt om de polis premievrij te maken.

De uitvaartpolis afkopen

Een andere mogelijkheid is om uw uitvaartverzekering af te kopen. De waarde die u heeft opgebouwd door het betalen van de premies, wordt dan aan u uitgekeerd. Dit wordt ook wel de afkoopwaarde genoemd. U kunt zichzelf afvragen of dit verstandig is, want het uitgekeerde bedrag is altijd lager dan de premies die u ervoor heeft betaald.

Hoe zit het met de koopsompolis?

Het kan ook dat u ervoor heeft gekozen om de premie in één keer vooruit te betalen voor de uitvaartverzekering. Dit wordt ook wel de koopsompolis genoemd. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om de koopsompolis af te kopen. Toch krijgt u niet altijd het volledige bedrag terug dat u heeft ingelegd, maar slechts de afkoopwaarde. De hoogte van de afkoopwaarde is afhankelijk van het aantal jaren dat een koopsompolis heeft gelopen.

Uitvaartverzekering opzeggen
4.9 (97.5%) 16 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629