call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering premievrij maken

Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten, maar u wilt hier geen premie meer voor betalen, dan kunt u twee dingen doen; De uitvaartverzekering afkopen of de verzekering premievrij maken. Het premievrij maken van uw uitvaartverzekering betekent dat u geen premie meer betaalt, maar uw verzekering nog wel doorloopt.

Hoeveel wordt er uitgekeerd?
Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering heeft u met de verzekeraar afgesproken dat hij een bepaald bedrag uitkeert indien u overlijdt en in ruil daarvoor betaalt u premie. Indien u de verzekering premievrij maakt en dus geen premie meer betaald, zal de verzekeraar ook het afgesproken bedrag op uw overlijden niet meer betalen.

Tot aan de tijd dat u de verzekering premievrij maakt, heeft u wel premie betaalt en daarmee waarde opgebouwd in uw polis. Zodra u de verzekering premievrij maakt, groeit dit bedrag niet meer en staat dit vast. Van dit bedrag worden de kosten afgetrokken die de verzekeraar maakt. Er wordt daardoor een gedeelte van de waarde uit de polis uitgekeerd aan de nabestaanden zodra u overlijdt.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629