Uitvaartdeposito

Met een uitvaartdeposito wordt geld gespaard om de kosten van een uitvaart te dekken. Een deposito is een rekening die vaak wordt ondergebracht bij een uitvaartverzekeraar.

Wat is een uitvaartdeposito?

Een uitvaartdeposito kunt u zien als een voorziening dat u de garantie geeftuitvaartdeposito dat ingelegd geld wordt gebruikt voor een begrafenis of crematie. Wanneer er geld overblijft wordt dat uitgekeerd aan de erfgenamen. Bij een deposito kunt eenmalig geld inleggen. Ook is het mogelijk om periodiek geld te storten in een uitvaartdeposito. Houd er rekening mee dat u vaak wel een minimum geldbedrag moet inleggen. Dit kan bijvoorbeeld € 1.000,- zijn. Uiteraard is het verder aan u hoeveel geld u wilt besteden.

Waarom een uitvaartdeposito?

Een uitvaartdeposito is een uitkomst als u niet elke maand geld wilt betalen voor een uitvaartverzekering. Oudere mensen kunnen vaak niet zonder premietoeslag een uitvaartverzekering afsluiten. Vooral vanwege de grotere statistische kans op overlijden. Ernstig of chronisch zieke mensen worden vaak ook geweigerd door een verzekeraar. Juist dan is het prettig om geld in te leggen in een uitvaartdeposito. Deze mogelijkheid is er namelijk voor iedereen.

Voordelen

Geld sparen via een uitvaartdeposito heeft verschillende voordelen:
  • Er worden geen vragen gesteld over uw gezondheid
  • Ook op latere leeftijd kunt u uw uitvaart hiermee bekostigen
  • Geld dat u inlegt, wordt gegarandeerd gebruikt voor uw uitvaart
  • Een deposito kunt u ook als aanvulling gebruiken op een uitvaartverzekering
Er zijn dus best wat voordelen op te noemen van een uitvaartdeposito. Het is aan u om te bepalen of dit in uw situatie ook gunstig is.

Nadelen

Aan een uitvaartdeposito zitten ook een aantallen nadelen. Hieronder vindt u de nadelen op een rij.
  • Het geld dat u gestort heeft kunt u niet meer opnemen. Dit geld mag alleen uitgegeven worden aan uw uitvaart en komt pas vrij na overlijden.
  • Indien uw uitvaartdeposito nog niet zo lang loopt kan het zijn dat er nog weinig geld in zit. Hierdoor kan het zijn dat de uitvaart een stuk duurder is dan de inhoud van de deposito.

Uw geld onderbrengen in een deposito

Bent u bij verschillende verzekeraars afgewezen vanwege uw gezondheidssituatie? Of wilt u liever geen premie betalen voor een uitvaartverzekering? Dan is een uitvaartdepositie een goede optie. Veel uitvaartverzekeraars bieden de mogelijkheid om geld onder te brengen in een deposito.

Uitvaartdeposito vergelijken

Vergelijk hieronder 5 uitvaartdeposito’s. Vergelijk op basis van rente percentages en de minimale eerste storting.
Verzekeraar Rente Minimale eerste storting
DELA 1,50 % € 500,-
PC AfscheidSparen BASIS 1,00 % € 500,-
Monuta 0,0 % € 1.000,-
PC AfscheidSparen DOEL 1,50 % € 2.500,-
PC AfscheidSparen HOOG 2,00 % € 6.000,-
De deposito vergelijking is gemaakt op: 03-02-2021

Was deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat