Wat is een uitvaartdeposito?

Voor veel mensen is het afsluiten van een uitvaartverzekering de gewoonste zaak van de wereld. Toch vindt niet iedereen het prettig om maandelijks premie te betalen voor een uitvaartverzekering. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om zelf geld apart te zetten voor de uitvaartverzekering. Een uitvaartdepositie is dan een uitkomst. Wat houdt dit precies in en voor wie is het geschikt? Is het een optie voor jou om hiermee geld apart te zetten voor een toekomstige uitvaart?

Wat is het?
Een uitvaartdeposito kun je ook wel zien als een voorziening dat je de garantie geeft dat ingelegd geld wordt gebruikt voor een begrafenis of crematie. Eventueel geld dat overblijft, wordt uitgekeerd aan de erfgenamen. Je kunt eenmalig geld inleggen, maar het is ook mogelijk om periodiek geld te storten in een uitvaartdeposito. Houd er rekening mee dat je vaak wel een minimum geldbedrag moet inleggen, bijvoorbeeld € 1.000,-. Uiteraard is het verder aan jou hoeveel geld je wilt besteden aan een uitvaartdeposito.

Waarom een uitvaartdeposito?
Een uitvaartdeposito is een uitkomst als je niet elke maand geld wilt betalen voor een uitvaartverzekering. Oudere mensen kunnen vaak niet zonder premietoeslag een uitvaartverzekering afsluiten, vooral vanwege de grotere statistische kans op overlijden. Ernstig of chronisch zieke mensen worden vaak ook geweigerd door een verzekeraar. Juist dan is het prettig om geld in te leggen in een uitvaartdeposito. Deze mogelijkheid is er namelijk voor iedereen.

Wat zijn de voordelen van een uitvaartdeposito?
Een uitvaartdepositie regelen, brengt diverse voordelen met zich mee. Welke voordelen dat zijn?

-Er worden geen vragen over je gezondheid gesteld
-Ook op latere leeftijd kun je je uitvaart hiermee bekostigen
-Geld dat je inlegt, wordt gegarandeerd gebruikt voor je uitvaart
-Een deposito kun je ook als aanvulling gebruiken op een uitvaartverzekering

Er zijn dus best wat voordelen op te noemen van een uitvaartdeposito. Het is aan jou om te bepalen of dit in jouw situatie ook gunstig is en beter uitkomt dan bijvoorbeeld een uitvaartverzekering afsluiten.

Je geld onderbrengen in een uitvaartdeposito
Ben je bij verschillende verzekeraars afgewezen vanwege je gezondheidssituatie of wil je liever geen premie betalen voor een uitvaartverzekering? Dan is een uitvaartdepositie wellicht iets voor jou. Bijna elke uitvaartverzekeraar biedt de mogelijkheid om geld onder te brengen in een deposito. Vergelijken is daarom erg belangrijk, voordat je voor een verzekeraar kiest waar jij je het meest prettig bij voelt.

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01