Uitvaartverzekering Onafhankelijk informatie centrum

Uitvaartverzekering afkopen

Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten, dan kan het zijn dat u deze op een bepaald moment wilt afkopen. Dit betekent dat uw verzekering wordt opgezegd. U betaalt vanaf dat moment geen premie meer, maar uw nabestaanden ontvangen ook geen bedrag meer als u overlijdt.

Meest bekeken
€8,45
Meer informatie >»
62% kiest deze verzekering
Naar Yarden >

€8,50
Meer informatie >»
20% kiest deze verzekering
Naar Dela >

€9,29
Meer informatie >»
11% kiest deze verzekering
Naar Monuta >

€10,63
Meer informatie >»
5% kiest deze verzekering
Naar Ardanta >

€10,75
Meer informatie >»
2% kiest deze verzekering
Naar Nuvema >

Afkoopwaarde

Over de looptijd van de verzekering heeft u premie betaalt. Als u de uitvaartverzekering afkoopt en uw verzekering heeft een bepaalde waarde, dan ontvangt u dit bedrag. Dit bedrag ontvangt u direct nadat u de verzekering heeft opgezegd en niet pas zodra u overlijdt. Het bedrag dat u van de verzekeraar ontvangt heet de afkoopwaarde. Deze waarde is lager dan de betaalde premie, omdat de kosten die de verzekeraar heeft gemaakt hier vanaf getrokken worden.

Het kan ook zo zijn dat uw uitvaartpolis geen waarde heeft. Bijvoorbeeld omdat de administratiekosten en de overige kosten die de verzekeraar maakt, gelijk zijn aan de betaalde premie. In dit geval ontvangt u geen geld terug. Het staat dus niet vast dat u een bedrag ontvangt, als u uw uitvaartverzekering opgezegd.

Heeft u een naturaverzekering gesloten? Dan is het niet mogelijk om uw uitvaartverzekering af te kopen. Bij een naturaverzekering wordt namelijk geen geldbedrag na uw overlijden uitgekeerd, maar wordt de uitvaart geregeld door uw verzekeraar. In dit geval is het dus onverstandig om uw polis te beëindigen.

Redenen om uw uitvaartverzekering af te kopen

Ook al valt de afkoopwaarde van een uitvaartverzekering vaak laag uit, kunt u toch besluiten om uw polis op te zeggen. Redenen hiervoor kunnen zijn dat u de maandelijkse premie te hoog vindt of deze niet meer kunt betalen, de waarde van de polis toereikend is of dat de verzekering niet meer nodig is, omdat u uw uitvaart uit andere middelen kunt financieren.

Uitvaartverzekering premievrij maken

Behalve uw uitvaartverzekering afkopen, kunt u uw uitvaartverzekering ook premievrij maken. Dit betekent dat u geen premie meer betaalt, maar uw verzekering wel doorloopt. Van de waarde die op dat moment in de polis zit, worden alleen nog de kosten die de verzekeraar maakt afgehaald. Net als bij het afkopen van de verzekering, geldt ook hierbij dat het totaal aan premie betaalde bedrag niet in zijn geheel terug betaald wordt. Zodra u komt te overlijden, wordt het resterend bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden.

Uitvaartverzekering afkopen
4.2 (83.33%) 12 votes