Yarden uitvaartverzekering

Het is op dit moment niet meer mogelijk om een Yarden uitvaartverzekering af te sluiten.

Met ingang van 15 december 2020 is Yarden gestopt met het aanbieden van uitvaartverzekeringen. Yarden is in 2001 opgericht. Inmiddels is Yarden uitgegroeid tot een uitvaartverzekering yardenorganisatie met 41 uitvaartcentra, 22 crematoria en 7 begraafplaatsen verspreid door heel Nederland. Met ruim 1 miljoen leden was Yarden hiermee één van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland.

 

 

Oude uitvaartverzekering van Yarden?

Heeft u in het verleden een uitvaartverzekering van Yarden afgesloten? Geen probleem. Wanneer u overlijdt zal Yarden het verzekerd bedrag uitkeren aan uw nabestaanden. Meer informatie over andere uitvaartverzekeringen vindt u hier.

Nadenken over uw eigen uitvaart: gratis hulp van de Yarden uitvaartconsulent

Wilt u alvast nadenken over hoe uw eigen uitvaart er later uit moet zien? De uitvaartconsulenten van Yarden helpen u hier graag bij in een persoonlijk gesprek. De consulenten zijn vrijwilligers met veel ervaring. Ze zijn helemaal op de hoogte van alle mogelijkheden. Samen kunt u uw wensen invullen op een uitvaartwensenformulier. Hiermee helpt u uw nabestaanden na uw overlijden snel op weg als zij uw laatste afscheid moeten gaan organiseren. U kunt via Yarden gratis en vrijblijvend gebruik maken van een uitvaartconsulent.

Meer dan alleen de Yarden uitvaartverzekering

Yarden is een vereniging en biedt meer dan alleen een uitvaart en de verzekering daarvan. Bij Yarden is het ook mogelijk om hulp en ondersteuning te krijgen bij de uitvaart en de rouw om het verlies van een dierbare. Voor de verwerking van het verlies is een goed afscheid belangrijk. Daarom organiseert Yarden allerlei activiteiten en projecten rondom dood en afscheid. Dit doet Yarden samen met haar vrijwilligers.

Er zijn zowel voor, tijdens als na het laatste afscheid mogelijkheden om hulp en ondersteuning te ontvangen. Er is bijvoorbeeld persoonlijke steun mogelijk. Persoonlijke steun kan bijvoorbeeld bestaan uit hulp bij het opstellen van de tekst voor de rouwkaart. Of misschien wilt u liever gebruik maken van de online mogelijkheid om over uw verlies te chatten? Of wilt u hulp bij praktische zaken, zoals het opzeggen van abonnementen en dergelijke? Voor dit laatste heeft Yarden de zogenaamde Yarden Opzegdienst.

Yarden: de organisatie en de historie

Yarden is een vereniging en ontstond in 2001 uit een fusie van de NUVA en de AVVL. In 1919 werd de Arbeiders Vereniging Voor Lijkverbranding (AVVL) opgericht. Het oorspronkelijke doel was om cremeren voor iedereen mogelijk te maken. Later werd dit een breder doel: ‘de dood en de invulling van de uitvaart bespreekbaar te maken’. De AVVL bouwde in heel Nederland eigen crematoria. De Nederlandse Uitvaart- en Verzekerings Associatie (NUVA) stond voor ‘begrip voor elkaar’. Deze associatie ontstond door het fuseren van een vele verschillende plaatselijke uitvaartverenigingen.

Yarden is uitgegroeid tot een organisatie met bijna 1 miljoen leden, 900 medewerkers (inclusief 102 lokale uitvaartverzorgers), 200 vrijwilligers, 41 uitvaartcentra, 25 crematoria en 9 begraafplaatsen verspreid door heel Nederland. Afscheidsspecialist Yarden ondersteunt en inspireert u graag bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie die past bij uw wensen en budget. Wij nemen uw persoonlijke wensen serieus en leven en denken met u mee.

Yarden staat voor kwaliteit en is lid van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU). Hierdoor is Yarden ook in het bezit van het onafhankelijke Keurmerk Uitvaartzorg. Dit garandeert u een deskundige, betrouwbare, transparante en empathische dienstverlening.

Bronnen:

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Yarden
  • BGNU
  • Keurmerk Uitvaartzorg

Laatste update: 25 januari 2021

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2022
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat