Yarden uitvaartverzekering

Gemiddelde premie
€ 1,00
Prijs

8,2
Service

7,8
Totaalscore

8,0 (29)

Uitvaartverzekeraar Yarden is in 2001 opgericht. Inmiddels is Yarden uitgegroeid tot een organisatie met 41 uitvaartcentra, 22 crematoria en 7 begraafplaatsen verspreid door heel Nederland. Met ruim 1 miljoen leden is Yarden hiermee één van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland.

Op deze pagina vindt u de volgende onderwerpen

Yarden Uitvaartverzekering – Mijn Laatste Wensen

Yarden uitvaartverzekering biedt een flexibele en voordelige oplossing voor alle uitvaartwensen: de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. U regelt uw afscheid met deze verzekering goed en ontzorgt uw nabestaanden. De verzekering is al verkrijgbaar vanaf een paar euro’s per maand.

Met de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering van Yarden bepaalt u zelf wat uw wensen zijn en hoe u het verzekerde bedrag wilt laten uitkeren. Dit zijn de voordelen:

 • De samenstelling van de uitvaartverzekering mag u geheel zelf bepalen. U kiest dus zelf voor een uitkering in geld of dat Yarden de uitvaartkosten voor u zal vergoeden. Ook is elke combinatie mogelijk.
 • Ook tijdens de looptijd van uw verzekering mag u uw wensen, de hoogte en samenstelling van het verzekerde bedrag altijd wijzigen;
 • U bent geheel vrij in uw keuze voor een bepaalde uitvaartverzorger;
 • Hoe het verzekerde bedrag besteed moet worden geeft u geheel zelf aan;
 • Uw kinderen zijn tot 21 jaar gratis mee te verzekeren;
 • De mogelijkheid om bij een terminale ziekte tot maximaal 50% van de waarde van de verzekering in geld eerder te laten uitkeren. Dus voor het overlijden. Met dit geld kunt u bijvoorbeeld aanvullende zorg betalen of nog leuke dingen ondernemen;
 • Als u Yarden uw uitvaart laat verzorgen ontvangt u 10% ledenvoordeel, dit is 10% van het verzekerde bedrag als extra budget, wat besteed mag worden aan uitvaartgerelateerde kosten;
 • Voordelig geprijsd.

De samenstelling van de Yarden uitvaartverzekering

Voor het samenstellen van uw Yarden uitvaartverzekering heeft u de volgende mogelijkheden:

 • Yarden de kosten van de uitvaart laten betalen. Op basis van de facturen betaalt Yarden tot het maximaal verzekerd bedrag.
 • Yarden het gehele verzekerde bedrag laten uitbetalen in geld.
 • Een combinatie van de twee bovenstaande mogelijkheden. U kiest er dan voor om een deel van de uitvaartkosten door Yarden te laten vergoeden en het andere deel in geld uit te laten keren aan uw erfgenamen. Deze ontvangen dan een door u bepaalde hoeveelheid geld. U kunt zelf aangeven hoe de combinatie er uit mag zien.

De kosten van uw uitvaart en de verzekeringspremie berekenen

U wilt graag afscheid nemen op uw eigen manier en dit goed regelen. Uw uitvaartwensen zijn daarom belangrijk. Yarden helpt u om inzicht te krijgen in uw wensen en de kosten daarvan. U kunt bijvoorbeeld aan de volgende zaken denken:

 • Soort uitvaart: een begrafenis of crematie;
 • Opbaring;
 • Soort en aantal te verzenden rouwkaarten;
 • Bloemen tijdens de uitvaart;
 • Type rouwvervoer;
 • Urn, grafsteen of grafmonument;
 • Aanvullende wensen, bijvoorbeeld het inhuren van een koor of band tijdens de afscheidsdienst.

Een uitvaart kan eenvoudig zijn, maar ook zeer uitgebreid. De kosten liggen meestal tussen €5.000 en €8.000. Op de website van Yarden staat een uitvaartcalculator waarmee u snel de kosten van uw uitvaart uitrekent. U kunt vervolgens ook zien wat de premie is van de Yarden uitvaartverzekering.

Indien u de verzekering direct wilt afsluiten kunt u dat op de website doen. Ook kunt u bellen met Yarden. Bent u er nog niet helemaal uit en ontvangt u graag advies? Belt u dan de servicelijn van Yarden en/of maak een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek met een van de deskundige adviseurs of een onafhankelijke assurantietussenpersoon.

Yarden uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 9000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 9,11 Bekijken
Vergelijk Yarden
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 10,08 Bekijken
Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 11,42 Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1991
Verzekerd bedrag: € 9000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Laatste gecontroleerd: 21 september 2020

Nadenken over uw eigen uitvaart: gratis hulp van de Yarden uitvaartconsulent

Wilt u alvast nadenken over hoe uw eigen uitvaart er later uit moet zien? De uitvaartconsulenten van Yarden helpen u hier graag bij in een persoonlijk gesprek. De consulenten zijn vrijwilligers met veel ervaring. Ze zijn helemaal op de hoogte van alle mogelijkheden. Samen kunt u uw wensen invullen op een uitvaartwensenformulier. Hiermee helpt u uw nabestaanden na uw overlijden snel op weg als zij uw laatste afscheid moeten gaan organiseren. U kunt via Yarden gratis en vrijblijvend gebruik maken van een uitvaartconsulent.

Meer dan alleen de Yarden uitvaartverzekering

Yarden is een vereniging en biedt meer dan alleen een uitvaart en de verzekering daarvan. Bij Yarden is het ook mogelijk om hulp en ondersteuning te krijgen bij de uitvaart en de rouw om het verlies van een dierbare. Voor de verwerking van het verlies is een goed afscheid belangrijk. Daarom organiseert Yarden allerlei activiteiten en projecten rondom dood en afscheid. Dit doet Yarden samen met haar vrijwilligers.

Er zijn zowel voor, tijdens als na het laatste afscheid mogelijkheden om hulp en ondersteuning te ontvangen. Er is bijvoorbeeld persoonlijke steun mogelijk. Persoonlijke steun kan bijvoorbeeld bestaan uit hulp bij het opstellen van de tekst voor de rouwkaart. Of misschien wilt u liever gebruik maken van de online mogelijkheid om over uw verlies te chatten? Of wilt u hulp bij praktische zaken, zoals het opzeggen van abonnementen en dergelijke? Voor dit laatste heeft Yarden de zogenaamde Yarden Opzegdienst.

Yarden: de organisatie en de historie

Yarden is een vereniging en ontstond in 2001 uit een fusie van de NUVA en de AVVL. In 1919 werd de Arbeiders Vereniging Voor Lijkverbranding (AVVL) opgericht. Het oorspronkelijke doel was om cremeren voor iedereen mogelijk te maken. Later werd dit een breder doel: ‘de dood en de invulling van de uitvaart bespreekbaar te maken’. De AVVL bouwde in heel Nederland eigen crematoria. De Nederlandse Uitvaart- en Verzekerings Associatie (NUVA) stond voor ‘begrip voor elkaar’. Deze associatie ontstond door het fuseren van een vele verschillende plaatselijke uitvaartverenigingen.

Yarden is uitgegroeid tot een organisatie met bijna 1 miljoen leden, 900 medewerkers (inclusief 102 lokale uitvaartverzorgers), 200 vrijwilligers, 41 uitvaartcentra, 25 crematoria en 9 begraafplaatsen verspreid door heel Nederland. Afscheidsspecialist Yarden ondersteunt en inspireert u graag bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie die past bij uw wensen en budget. Wij nemen uw persoonlijke wensen serieus en leven en denken met u mee.

Yarden staat voor kwaliteit en is lid van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU). Hierdoor is Yarden ook in het bezit van het onafhankelijke Keurmerk Uitvaartzorg. Dit garandeert u een deskundige, betrouwbare, transparante en empathische dienstverlening.

Yarden TV commercial

 

Contactgegevens voor de Yarden uitvaartverzekering

Bezoekadres:
Transistorstraat 10
1322 CE Almere

Postadres:
Postbus 10118
1301 AC Almere

Telefoonnummer: 0800 1292
Vanuit het buitenland: 0031 88 927 3927
Overlijden melden: 0800 8192 (24 uur per dag)

Website: www.yarden.nl

29 beoordeling(en)

 1. Carina van der Sluis

  Omdat de demente partner van mijn moeder alle papieren kwijt was/ze niet wilde geven/verward was kreeg ik pas een week later de papieren en werd er maar een zeer klein bedrag vergoed…(nadat mijn moeder al wel 30 jaar haar verzekering netjes betaald had). Ik begreep dat dit vaker gebeurt; in alle verwarring van het moment worden de papieren niet op tijd gevonden en wordt er weinig tot niets vergoed

 2. Anoniem

  Zeer slecht. Onbetrouwbaar qua uitbetalingen. Je wordt continue aan het lijntje gehouden.
  Alleen als je moet bijbetalen weten ze je te vinden. Schandalige praktijken

 3. Marcel W

  goede verzekeraar, ook bekend van TV. Dat geeft mij het gevoel dat ze professioneel zijn. Premie was iets hoger dan bij andere verzekeraars maar omdat yarden de meest bekende is heb ik toch daar afgesloten.

 4. Annelies

  Ik ben tevreden met Yarden. Ik heb ze nu een paar keer gesproken via telefoon en mail en krijg altijd netjes en snel een reactie. Ze weten waar ze over spreken en ik dat geeft mij vertrouwen. Nu hopen dat ik de verzekering nog lang niet nodig zal hebben.

 5. Jan Leest

  verzekering van Yarden gekozen omdat die het best uit de premie vergelijking kwam. Over de service kan ik nog niet veel zeggen want ik heb nog geen contact met ze gehad.

 6. Danny

  net afgesloten dus nog geen idee hoe ik ze kan beoordelen.

 7. H. Nijkamp

  Makkelijk online af te sluiten, zonder gedoe. Prima premie ivm anderen.

 8. L Verhoog

  Lagere premie dan andere verzekeraars en telefonisch werd ik kundig geholpen.

 9. L vd S

  niet tevreden, slecht geholpen bij de uitvaart van mijn moeder. We hadden al zoveel verdriet en wilden zoveel mogelijk uit handen geven. Helaas bleek dit in de praktijk niet zo te gaan. Waar betaal je dan al die premie voor?!

 10. S. Zwart

  Ik heb deze week een uitvaart verzekering van Yarden afgesloten. Na veel vergelijken kwam ik bij yarden terecht omdat onze 2 kinderen ook direct gratis meeverzekerd zijn. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval en scheelt ons veel geld. Voor gezinnen met kinderen raden wij daarom yarden aan.

 11. Frank Van Berne

  mijn vader is onlangs overleden en had al jaren een uitvaartverzekering van yarden. Yarden heeft ons heel goed geholpen bij het regelen van de uitvaart. Ze zijn vakkundig, weten waar ze over spreken en leven zich goed in in jou situatie.

 12. Meriam

  Telefonisch goed geholpen, verstand van zaken. Premie sloot aan bij mijn verwachtingen en was goedkoper dan bij de andere verzekeraars.

 13. Ben Steenwijk

  Verzekering van Yarden afgesloten voor mij vrouw. We zijn blij met de geboden mogelijkheden en hopen natuurlijk dat hij nog vele jaren niet gebruikt hoeft te worden.

 14. Lisanne Groot

  Verzekering vorig jaar afgesloten en tot nu toe erg tevreden. Ik heb van de verzekering nog geen gebruik hoeven maken, maar ik heb wel al eens contact gehad met Yarden en ik werd toen goed en snel geholpen. De premie was goed en lager dan bij andere verzekeraars, daarom heb ik deze gekozen.

 15. Nienke

  Net een verzekering bij Yarden afgesloten, meerdere premies vergeleken en deze kwam er goed uit qua premie. De service kan ik nog niet goed beoordelen, maar ik heb wel andere reviews gelezen en die waren positief over Yarden. Ik heb mijn keuze dus gemaakt naar aanleiding van een goede premie.

 16. De Korte

  Yarden een aantal keer moeten bellen vanwege het overlijden van mijn vader. Mijn vrouw en ik werden goed geholpen, praktisch en snel. Je weet zelf niet van alles af en zij ondersteunen je hier goed bij. We werden ook iedere keer snel te woord gestaan, dus geen lange wachttijden aan de telefoon. Dat zie je wel eens anders bij de klantenservice.

 17. Fam vd Steen

  +Wij zijn heel tevreden over yarden als verzekeraar. Mijn ouders ( 80+) waren hier ook allebei verzekerd en toen zij overleden werden we heel deskundig geholpen. Vanwege alle verdriet die je op dat moment ervaart is het ontzettend prettig als iemand nog rationeel kan denken en je helpt in het proces en regelen van zaken. Wij zouden Yarden aanraden als je op zoek bent naar een uitvaartverzekeraar.

 18. Nick Leeflang

  Yarden krijgt van mij een goede review. Nooit problemen mee gehad

 19. Ronald Krampman

  Duidelijk, Eerlijk en professioneel. Precies wat je vooraf verwacht van een uitvaartverzekeraar

 20. Pieter van Schijen

  Wij hebben goede ervaringen met de uitvaartverzekeraar Yarden. We zouden de verzekering daarom ook aanraden aan andere

 21. Jack van der Ven

  Ik zit al sinds mijn 18e bij de Yarden uitvaartverzekering en ben erg tevreden. De communicatie is goed en de premie is lager dan de andere uitvaartverzekeraars

 22. Janie van Vroenhoven

  Ik ben super goed geholpen door Yarden toen mijn man was overleden. Veel begrip en veel zorgen uit handen genomen waardoor ik meer rust had in de hectische periode

 23. Annemiek de Kerk

  Goede uitvaartverzekering waar ik tot nu toe geen klagen over heb

 24. Fam Van der Hoeff

  Wij zijn heel tevreden over Yarden. Meerdere keren al even gebeld over iets onduidelijks en meteen goed en vriendelijk geholpen. Gelukkig hebben we nog niet echt gebruik hoeven te maken van de verzekering.

 25. A. Asis

  verzekering duurder dan ik gedacht maar is nodig
  afgeslote via dit site, veel informatie te lezen

 26. Nina Manchuta

  Ik wilde een uitvaartverzekering van Yarden afsluiten, maar toen ik telefonisch contact met ze opnam werd ik eerst 25 minuten in de wacht gezet! Daarna werd er opgenomen, maar ook meteen weer opgehangen. Ik vind dit echt een dramatische service. Als je het als bedrijf druk hebt moet je zorgen voor extra medewerkers. En als dat financieel niet uitkomt dan moet je je prijzen verhogen, zodat je wel de beste service kunt verlenen. Voor mij dus geen verzekering van Yarden, maar DELA

 27. Dhr de Wit

  Ik heb geen goede ervaringen met Yarden. In het begin ging het allemaal goed, maar toen ik mijn uitvaartverzekering wilde afkopen was het ineens allemaal moeilijk. Erg jammer, want hier heb ik veel tijd in moeten stoppen om het uiteindelijk wel voor elkaar te krijgen

 28. Arwin Groot

  Prima verzekeraar. Duidelijk in communicatie!

 29. Marianne de Wit

  Ik ben al jarenlang verzekerd bij Yarden en ik heb nooit negatieve ervaringen met ze gehad. Ik zou de Yarden uitvaartverzekering aanraden

Wat vindt u van Yarden?

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering spelen reviews een belangrijke rol. Heeft u een Yarden uitvaartverzekering? Dan zouden we het waarderen als u uw ervaring met de Yarden uitvaartverzekering met ons kunt delen. Met het schrijven van een review helpt u anderen bij het zoeken naar een goede uitvaartverzekeraar. Daarnaast is het voor de Yarden ook belangrijk om te lezen wat klanten van hun vinden en hoe ze hun dienstverlening kunnen verbeteren.


 
 

© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629