call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering en zelfmoord

Zelfmoord is verschrikkelijk, de nabestaanden hebben regelmatig niets in de gaten gehad en voelen zich schuldig dat dit heeft kunnen gebeuren. Heeft de overledene een uitvaartverzekering afgesloten dan is het onzeker of de verzekeraar het bedrag zal uitkeren.

Verzekering ontbinden
Bij zelfmoord heeft de verzekeraar het recht om de uitvaartverzekering met terugwerkende kracht te ontbinden. Meestal geldt hiervoor een periode van 6 tot 12 maanden. Als de persoon op 1 mei een uitvaartverzekering heeft afgesloten en zich op 1 november van het leven beroofd dan kan worden gesteld dat de verzekering met voorbedachten rade is afgesloten en dit geeft de verzekeraar het recht om de verzekering te ontbinden. De verzekeraar hoeft in dit geval niet uit te keren en de premie die reeds is betaald, wordt teruggestort.

Loopt de verzekering echter al enkele jaren, dan zal de verzekeraar wel uitkeren. Sommige verzekeraars doen dit onder bepaalde voorwaarden. In de verzekeringsvoorwaarden van uw polis leest u hoe uw verzekeraar omgaat met zelfmoord en het uitkeren van de polis. Lees deze altijd goed door als u hiermee te maken krijgt.

Uitvaartverzekering en zelfmoord
4.5 (90%) 2 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629