Uitvaartverzekering en zelfmoord

Zelfmoord, ook wel zelfmoord genoemd is verschrikkelijk. De nabestaanden hebben regelmatig niets in de gaten gehad en voelen zich schuldig dat dit heeft kunnen gebeuren. Heeft de overledene een uitvaartverzekering afgesloten dan is het onzeker of de verzekeraar het bedrag zal uitkeren. In dit artikel leggen we uit hoe uitvaartverzekeraars omgaan met zelfdoding.

113.nl

Voordat we u zullen informeren over dit lastige onderwerp willen we uzelfdoding en uitvaartverzekering wijzen op de website 113.nl. Indien u denkt aan zelfmoord dan kunt u hier terecht voor hulp.

Wat dekt een uitvaartverzekering bij zelfdoding?

Verzekeraars gaan hier verschillend mee om. In de meeste gevallen keert de verzekeraar niet uit wanneer de polis korter dan 6 maanden heeft gelopen. Wanneer de uitvaartpolis al langere tijd actief is keren verzekeraars vaak wel uit.

Uitvaartverzekering ontbinden

Bij zelfmoord heeft de verzekeraar het recht om de uitvaartverzekering met terugwerkende kracht te ontbinden. Meestal geldt hiervoor een periode van 6 tot 12 maanden.

Periode korter dan 6 maanden

Stel iemand sluit op 1 mei een uitvaartverzekering af. Vervolgens pleegt hij op 1 augustus zelfmoord. In dit geval zal de verzekeraar vaststellen dat de verzekering met voorbedachten rade is afgesloten. Hierdoor heeft de verzekeraar het recht om de verzekering te ontbinden. De verzekeraar hoeft in dit geval niet uit te keren en de premie die reeds is betaald, wordt teruggestort.

Periode van enkele jaren

Loopt de verzekering echter al enkele jaren, dan zal de verzekeraar wel uitkeren. Sommige verzekeraars doen dit onder bepaalde voorwaarden. In de verzekeringsvoorwaarden van uw polis leest u hoe uw verzekeraar omgaat met zelfmoord. Lees deze altijd goed door als u hiermee te maken krijgt.

Bronnen:

Voor de informatie op deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

Laatste update: 02 februari 2021

Was deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat