Is een uitvaartverzekering verplicht?

In sommige landen is een uitvaartverzekering afsluiten verplicht. In Nederland is het afsluiten van deze verzekering niet verplicht. Toch zijn er ontzettend veel mensen die een dergelijke verzekering afsluiten. Dat komt voornamelijk doordat we in ons leven allemaal komen te overlijden. Het is dan ook verstandig om vooraf al te zorgen dat er genoeg geld beschikbaar is voor de uitvaart. We weten immers niet wanneer we overlijden en ook bij een veel te vroeg overlijden zorgt de verzekeraar voor een goede uitvaart zonder dat de nabestaanden met financiële problemen achter blijven.

Niet verplicht, wel aanbevolen
Hoewel het afsluiten van een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering in ons land dus niet verplicht is, willen we het u wel aanbevelen. Op deze manier zorgt u er immers voor dat uw nabestaanden zich niet druk hoeven te maken om geld voor de uitvaart in het geval van overlijden. Bovendien is de premie relatief laag, zodat het niet zwaar op uw begroting zal drukken. Het is voor veel mensen een hele opluchting dat ze zichzelf niet meer druk hoeven te maken over hun uitvaart. Met de uitvaartverzekering kunt u ook vooraf bepalen welke aspecten van de uitvaart er gedekt worden. Zo kan de hele begrafenis gedekt worden of slechts een onderdeel zoals de kist of het vervoer. Daarnaast is het mogelijk om een bepaald vast pakket te laten verzekeren.

Toch liever zelf sparen?
Wilt u toch liever geen uitvaartverzekering afsluiten? Dat is natuurlijk mogelijk aangezien het niet verplicht is in Nederland. Sommige mensen sparen zelf voor hun uitvaart. Wanneer u dat wilt doen, is het verstandig om hier vroeg mee te beginnen, zodat u zeker weet dat er bij eventueel overlijden genoeg geld beschikbaar is voor de uitvaart. We raden iedereen aan om in een vroeg stadium van het leven al na te denken over de manier waarop u de uitvaart wil financieren. U voorkomt immers op deze manier dat uw nabestaanden een hoop extra kosten voor hun kiezen krijgen.

-
© Uitvaartverzekering Wijzer 2020
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvKnr: 70310629