call 072 - 844 52 85

Waar sluit je je uitvaartverzekering af?

Wil je graag een uitvaartverzekering afsluiten? Dan ben je er ongetwijfeld achter gekomen dat je de keuze hebt uit een groot aantal uitvaartverzekeraars. Enkele bekende uitvaartverzekeraars in Nederland zijn bijvoorbeeld DELA, Axent, Yarden, Monuta en Ardanta. Het is soms best lastig de verschillen te ontdekken tussen de verschillende verzekeraars. Waar let je op bij je keuze voor een uitvaartpolis?

Wordt het een kapitaalpolis of dienstenpakket?
De keuze voor een verzekeraar wordt medebepaald door wat voor soort uitvaartverzekering je kiest. Een kapitaalverzekering kun je eigenlijk overal wel afsluiten. Dit is een verzekering die een geldbedrag uitkeert als je komt te overlijden. Je kunt ook de keuze maken voor een dienstenpakket of naturaverzekering. Deze verzekering keert geen geldbedrag uit, maar biedt dekking voor onderdelen die bij een uitvaart komen kijken. Een combinatie van deze twee verzekeringen is ook een optie.

Wil je wel of geen advies?
Het is niet bij iedere verzekeraar mogelijk om advies in te winnen voor een uitvaartverzekering. Sommige mensen vinden het prettig om iemand aan de telefoon te spreken die uit kan leggen waar een verzekering precies dekking voor biedt. Andere mensen stellen het juist meer op prijs als hun de vrijheid wordt gegeven om dit zelf uit te zoeken. Dit is voor iedereen verschillend en kan uiteindelijk bepalend zijn voor welke uitvaartverzekering je kiest.

Andere redenen die de keuze voor een verzekeraar bepalen
Het is prettig als je bij een uitvaartverzekeraar ook je kinderen gratis mee kunt verzekeren. Verschillende verzekeraars bieden deze mogelijkheid aan voor kinderen tot 18 jaar. Andere verzekeraars keren juist weer een voorschotbedrag uit bij terminaal ziek zijn. Sommige verzekeraars kunnen ook de uitvaartverzorging compleet organiseren en dat is een fijn idee als nabestaanden daar liever niet mee bezig zijn.

Persoonlijke voorkeur
Bij welke uitvaartverzekeraar je uiteindelijk terechtkomt, wordt medebepaald door jouw persoonlijke voorkeuren. Waar de een geen waarde aan hecht, is voor een ander juist heel belangrijk. Probeer daarom na te gaan wat jij belangrijk vindt en maak aan de hand daarvan je keuze voor een verzekering en/of verzekeraar.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629