call 072 - 844 52 85 menu
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 9 augustus 2021
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 14 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
timer Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 09 augustus 2021

Crematieverzekering

Met een crematieverzekering dekt u de kosten van uw crematie. Gemiddeld kost een crematie 7.500 euro. Wilt u ervoor zorgen dat uw nabestaanden de kosten van uw crematie niet zelf hoeven te betalen? Dan kunt u hiervoor een crematieverzekering afsluiten. Op deze pagina leest u alles over de crematieverzekering.

Crematieverzekering vergelijken

Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 7.500,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 7,60 p/m Bekijken
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 7.500,-
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 10,11 p/m Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 7.500,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 11,09 p/m Bekijken

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 01-01-1993
Verzekerd bedrag: € 7.500,-

Laatst gecontroleerd: 28 november 2022

Wat is een crematieverzekering?

crematieverzekeringEen crematieverzekering zorgt ervoor dat de kosten van uw crematie gedekt zijn. Hierdoor hoeven uw nabestaanden niet op te draaien voor deze kosten. Een crematie kost al snel zo’n 7.500 euro. Veel mensen kunnen dit bedrag niet zomaar betalen. Daarom kiest men voor een verzekering. Er zijn twee opties: Een kapitaal en een natura polis. Bij de kapitaal crematieverzekering wordt na overlijden geld uitgekeerd. Nabestaanden vullen daarmee zelf de crematie naar wens in. Bij de natura crematieverzekering wordt er een pakket diensten geleverd. Vooraf worden deze diensten bepaald. Na overlijden hoeft er dan minder geregeld te worden.

Wat kost een crematieverzekering?

Veel mensen vragen zich af wat een crematieverzekering kost. Deze vraag kunnen we niet zo simpel beantwoorden. Enerzijds hangt de prijs af van de leeftijd waarop u deze verzekering afsluit. In dit geval: hoe jonger u start, hoe minder u per maand betaalt. Anderzijds is de verzekeraar van belang. Er zijn een aantal crematieverzekeraars op de markt en allen vragen zij een andere premie. Tot slot is ook het verzekerd bedrag van groot belang. Door de uitvaartverzekering te vergelijken ziet u dat de premies variëren tussen een paar euro tot een paar tientjes per maand.

Crematieverzekeringen vergelijken

Een crematieverzekering vergelijken is erg slim. Er zitten flinke verschillen in de premies die verzekeraars vragen. Daarnaast zijn ook de voorwaarden van belang. Denk hierbij onder andere tot welke leeftijd u premie betaalt. Wij hebben zelf onderzoek gedaan naar de verschillen tussen uitvaartverzekeraars. Lees er op deze pagina meer over.

Stappenplan vergelijken

1. Kies het type crematieverzekering:
Er zijn een aantal soorten verzekeringen voor een crematie. Zo kunt u kiezen voor de natura- of de kapitaalverzekering. Lees goed de verschillen door voordat u er eentje kiest.

2. Kies het verzekerd bedrag:
Het verzekerd bedrag is de grootste premie bepalende factor bij een crematieverzekering. U kiest zelf de hoogte van het verzekerd bedrag. Veelal wordt gekozen voor een bedrag tussen de 5.000 en de 10.000 euro. Lees hier meer over de kosten van een crematie.

3. Wel of geen indexatie:
De kosten van de verzekering kunnen in loop van tijd stijgen. Onder andere door inflatie. U kunt hiervoor indexatie toe laten passen. Indexatie bij een crematieverzekering houdt in dat het verzekerd bedrag ieder jaar meestijgt met de inflatie. Zo voorkomt u dat er na overlijden een gat is ontstaan tussen het verzekerd bedrag en de kosten van uw crematie. U betaalt dan ieder jaar wel iets meer premie.

4. Kies de premiebetaling looptijd:
Wanneer u uw uitvaartverzekering vergelijkt zult u ook een premie looptijd moeten kiezen. Dit is de periode tot wanneer u premie betaalt. Niet alle verzekeraars gebruiken dezelfde looptijden. Dit maakt een crematieverzekering vergelijken wat lastig. Vaak kunt u kiezen om premie te betalen tot uw 80ste, tot overlijden of 30 jaar lang.

5. Vergelijk de voorwaarden: 
Een crematieverzekering vergelijken op basis van de voorwaarden is erg verstandig. Hierin staan zowel uw rechten als plichten. Maar ook of een kind gratis is verzekerd op uw polis.

Goedkoopste crematieverzekering 2021crematieverzekering vergelijken

Door te vergelijken ontdekt u snel welke crematiepolis de goedkoopste is. Let daarbij niet altijd alleen op de premie, maar ook op de voorwaarden. U heeft zelf invloed op de premie door te kiezen voor een lager of hoger verzekerd bedrag. Hoe lager het bedrag dat de verzekeraar moet uitkeren, hoe lager de premie. Ook de looptijd van de premie betaling speelt een rol. Door hiermee te spelen, ziet u snel wat de goedkoopste optie is voor u.

Crematieverzekering afsluiten

Wilt u een crematieverzekering afsluiten? Vergelijk dan de verzekeraars op onze website. Zo vindt u snel de goedkoopste of beste polis. Hierdoor betaalt u nooit te veel voor uw verzekering. Heeft u nog een vraag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2022
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat