call 072 - 844 52 85 menu

Crematieverzekering

Wilt u ervoor zorgen dat uw nabestaanden niet voor de kosten van uw crematie hoeven te betalen? Dan kan het verstandig zijn om een crematieverzekering te vergelijken en af te sluiten. Een crematieverzekering vergelijken is verstandig en kan u veel geld besparen.

Crematieverzekeringen op een rij

Vergelijk Monuta
Verzekerd bedrag
€ 7.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 7,30 Bekijken
Vergelijk DELA
Verzekerd bedrag
€ 7000
Kinderen gratis
Nee
Premielooptijd
Tot overlijden
€ 7,80 Bekijken
Vergelijk Ardanta
Verzekerd bedrag
€ 7.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 8,61 Bekijken

Deze vergelijking is gemaakt op: 15 januari 2021.
De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:
Geboortedatum: 08-07-2000
Verzekerd bedrag: € 7000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Wat is een crematieverzekering?

Een crematieverzekering zorgt ervoor dat de kosten van uw crematie gedekt zijn. Hierdoor crematieverzekeringhoeven uw nabestaanden niet op te draaien voor de kosten van uw crematie. Een crematie kost namelijk al snel zo’n 7.000 euro. Veel Nederlanders kiezen voor een crematieverzekering waarbij er na overlijden een bepaald geldbedrag uitgekeerd wordt aan de nabestaanden. Dit wordt een kapitaal crematieverzekering genoemd. Een andere mogelijkheid is dat er na overlijden een uitkering in natura uitgekeerd wordt. Dit betekent dat er een pakket diensten geleverd wordt voor de crematie en er dus minder vrije keuze zal zijn voor de invulling van de crematie. Deze vorm wordt de natura crematieverzekering genoemd.

Hoeveel kost een crematieverzekering?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat een crematieverzekering kost, maar deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Dit is zoals bij de meeste verzekeringen. Enerzijds hangt de prijs af van de leeftijd waarop u deze verzekering afsluit. In dit geval: hoe jonger u start, hoe minder u zal moeten betalen voor de verzekering.

Daar komt nog eens bij dat er verschillende crematieverzekeraars zijn die dit aanbieden. Dit betekent dat er dus ook verschillende prijzen zullen gevraagd worden voor de verschillende vormen van crematieverzekeringen. Wanneer u een uitvaartverzekering gaat vergelijken zal u zien dat de prijzen variëren tussen de 4 en 12 euro per maand. Alles hangt dus ook sterk af van uw eigen wensen bij deze verzekering.

Crematieverzekering vergelijken

Een crematieverzekering vergelijken is van groot belang. Er zitten namelijk behoorlijke prijsverschillen tussen verzekeraars. Wij hebben zelf onderzoek gedaan naar de verschillen tussen uitvaartverzekeraars op het gebied van de prijzen van hun verzekeringen. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

U wilt een crematieverzekering afsluiten, maar voordat u dat doet is het verstandig om eerst te vergelijken welke verzekeringen aansluiten bij uw wensen. Onderstaand stappenplan helpt u bij het vergelijken van uw crematieverzekering.

1. Kies het type crematieverzekering: Er zijn verschillende soorten crematieverzekeringen. Zo kunt u o.a. kiezen tussen de natura verzekering of de kapitaalverzekering. Het is verstandig om u goed te verdiepen in de verschillende soorten crematieverzekeringen.

2. Kies het verzekerd bedrag: Het verzekerd bedrag is de grootste premie bepalende factor bij een crematieverzekering. Je kunt zelf de hoogte van het verzekerd bedrag bepalen. De meeste Nederlanders kiezen een verzekerd bedrag tussen de 5.000 en de 10.000 euro voor hun crematie. Bekijk hier meer informatie over de kosten van een crematie.

3. Wel of geen indexatie: De kosten van uw crematieverzekering kunnen tussentijds stijgen vanwege verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld inflatie. Indexatie bij een crematieverzekering houdt in het verzekerde bedrag ieder jaar iets mee stijgt met de inflatie. Zo wordt voorkomen dat er na overlijden een gat is ontstaan tussen het verzekerd bedrag en de kosten van je crematie. De crematieverzekeraar vraagt voor indexatie wel ieder jaar een iets hogere premie.

4. Kies de premiebetaling looptijd: Wanneer u uw uitvaartverzekering gaat vergelijken zult u merken dat u ook een looptijd van de premiebetaling kunt kiezen. Er zijn verschillende looptijden die u kunt kiezen en deze looptijden kunnen per verzekeraar verschillen. Dit maakt crematieverzekering vergelijken een stuk lastiger dan wanneer deze looptijden overal hetzelfde zouden zijn.

5. Vergelijk de voorwaarden: 
Een crematieverzekering vergelijken op basis van de polisvoorwaarden is erg verstandig. In de polisvoorwaarden staat namelijk o.a. of kinderen gratis meeverzekerd zijn en of er kosten verbonden zijn aan het afkopen van een crematieverzekering.

crematieverzekering vergelijken

Goedkoopste crematieverzekering 2020

Vroeger dachten veel Nederlanders dat de goedkoopste crematieverzekering de slechtste zou zijn, maar tegenwoordig is de mening van veel mensen veranderd. Doordat crematieverzekeraars steeds transparanter zijn geworden wordt het duidelijker dat een goedkope crematieverzekering niet persé een minder goede verzekering hoeft te zijn. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van 5 goedkope crematieverzekeringen.

Crematieverzekering afsluiten, is dat noodzakelijk?

Wilt u een crematieverzekering afsluiten? Bekijk dan de verschillende verzekeraars op onze website. Hier kunt u uw crematieverzekering vergelijken en zo kunt u zelf de goedkoopste crematieverzekering uitkiezen. Op deze manier betaalt u nooit te veel voor uw crematieverzekering. Heeft u zelf nog andere vragen over deze verzekering? En vindt u het antwoord niet terug op de website? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U wordt graag snel en deskundig verder geholpen bij al uw verdere vragen. Wij mogen u alleen niet adviseren op dit gebied!

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01