menu
Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is eigenaar en content specialist en is al meer dan 15 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 31 januari 2023
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 15 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 3 minuten
Laatste update: 08 december 2023

Crematieverzekering

Met een crematieverzekering dekt u de kosten van uw crematie. Gemiddeld kost een crematie 8.000 euro. Wilt u ervoor zorgen dat uw nabestaanden de kosten van uw crematie niet hoeven te betalen? Dan kunt u hiervoor een verzekering afsluiten. 


Premie crematieverzekering vergelijken

Premie 25-jarige €6,68

Verzekerd bedrag €9.500

Vrij te besteden €7.000 en € 2.500 Monuta uitvaartverzorger

Bekijken >

Premie 25-jarige €8,03

Verzekerd bedrag €9.500

Dienstenpakket t.w.v. €7.200 en €2.300 vrij te besteden

Bekijken >


Wat is een crematieverzekering?

Een crematieverzekering is hetzelfde als een uitvaartverzekering en zorgt ervoor dat de kosten van uw crematie gedekt zijn. Hierdoor hoeven uw nabestaanden niet op te draaien voor deze kosten.


Wel of geen crematieverzekering

Een verzekering voor uw crematie is niet verplicht. Toch heeft ruim 75% van de Nederlanders een uitvaartpolis afgesloten. Of u een polis nodig heeft hangt er vanaf hoeveel geld u achter de hand heeft. Heeft u genoeg spaargeld, dan is een verzekering niet nodig. Heeft u geen spaargeld, dan kan een polis wel handig zijn.


Wat kost een crematie?

Een crematie kost in 2023 tussen de 7.000 en de 9.500 euro. Veel mensen kunnen dit bedrag niet zomaar betalen en kiest daarom voor een verzekering. Lees hier meer over crematie kosten.


Wat kost een crematieverzekering?

Een crematieverzekering kost ongeveer 7 tot 20 euro per maand. De kosten hangen af van een aantal factoren. Deze zijn:

  1. uw uitvaartwensen
  2. het verzekerd bedrag
  3. uw leeftijd
  4. de looptijd van de polis
  5. de verzekeraar
  6. uw gezondheid

Crematieverzekeringen vergelijken

crematieverzekering

Door de premie van een crematieverzekering te vergelijken, ontdekt u bij welke verzekeraar u het goedkoopste uit bent. Let daarbij niet alleen op de premie, maar ook op de voorwaarden. Hierin staat precies wat wel en niet gedekt is. Heeft u kinderen? Dan zijn deze bij sommige verzekeraars gratis gedekt. Neem dit mee in uw vergelijking.

Ieder jaar doen wij onderzoek naar de premieverschillen tussen verzekeraars. Hier leest u ons laatste onderzoek in de Telegraaf.


Stappenplan vergelijken

1. Kies het type dekking
U kunt kiezen voor de natura dekking (keert uit in diensten waarmee de crematie wordt geregeld) of voor een kapitaaldekking (keert een som geld uit).

2. Kies het verzekerd bedrag
Het verzekerd bedrag is de grootste premie bepalende factor bij een crematieverzekering. U kiest zelf de hoogte van het verzekerd bedrag. Veelal wordt gekozen voor een bedrag tussen de 5.000 en de 10.000 euro.

3. Wel of geen premie indexatie
De kosten van een crematie stijgen in de loop der jaren. Om het verzekerd bedrag mee te laten stijgen kunt u premie indexatie toe laten passen. Zo voorkomt u dat er na overlijden een gat is ontstaan tussen het verzekerd bedrag en de kosten van uw crematie. U betaalt dan ieder jaar wel iets meer premie.

4. Kies de premiebetaling looptijd
De looptijd is de periode tot wanneer u premie betaalt. Vaak kunt u kiezen om premie te betalen tot uw 80ste, tot overlijden of 30 jaar lang. Na deze periode bent u alsnog verzekerd, maar betaalt u geen premie meer.

5. Vergelijk de voorwaarden
Een verzekering vergelijken op basis van de voorwaarden is erg verstandig. Hierin staan zowel uw rechten als plichten. Maar bijvoorbeeld ook of een kind gratis is verzekerd op uw polis.


Goedkoopste crematieverzekering 2023

Door te vergelijken ontdekt u snel welke crematiepolis de goedkoopste is. U heeft zelf invloed op de premie door te kiezen voor een lager of hoger verzekerd bedrag. Hoe lager het bedrag dat de verzekeraar moet uitkeren, hoe lager de premie. Ook de looptijd van de premie betaling speelt een rol. Door hiermee te spelen, ziet u snel wat de goedkoopste optie is voor u.


Crematieverzekering afsluiten

Wilt u een verzekering voor uw crematie afsluiten? Vergelijk dan eerst de premies op onze website. Zo vindt u snel de goedkoopste of beste polis. Hierdoor betaalt u nooit te veel voor uw verzekering. Heeft u nog een vraag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Let op: via ons kunt u de uitvaartverzekering vergelijken, maar wij geven geen advies.

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01