call 072 - 844 52 85 menu

Combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaartverzekering is één van de 3 soorten uitvaartverzekeringen in Nederland. De andere twee zijn de kapitaal uitvaartverzekering en de natura uitvaartverzekering . In dit artikel leggen we u de voor en nadelen uit van de combinatie uitvaartverzekering.

Wat is een combinatie uitvaartverzekering?

Een combinatie uitvaartverzekering is een combinatie tussen een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering. Dit betekent dat er na overlijden een gedeelte in geld en een gedeelte in diensten wordt uitgekeerd aan de nabestaanden.

Bij een combinatie verzekering is de uitkering in diensten meestal een standaard pakket. In dit pakket zitten meestal de volgende diensten:

Combinatie uitvaartverzekering

De aanvulling van de combinatie uitvaartverzekering is een geldbedrag. De hoogte van dit geldbedrag verschilt en tijdens het afsluiten van deze verzekering kunt u de hoogte van dit bedrag kiezen.

Welke verzekeraars bieden een combinatie uitvaartverzekering aan?

In nederland zijn er een aantal uitvaartverzekeraars die deze uitvaartverzekeringen aanbieden. Bekijk ze hieronder.

Wat zijn de voor en nadelen van een combinatie uitvaartverzekering?

Voordelen

 1. Veel keuzevrijheid
  Doordat er een bepaald bedrag in geld wordt uitgekeerd kunnen de nabestaanden de uitvaart uitbreiden. Ze kunnen zelf bepalen welke diensten ze naast het standaard pakket extra willen toevoegen aan de uitvaart.
 2. Weinig zelf regelen
  Een groot deel van de uitvaart wordt geregeld door een uitvaartondernemer en de uitvaartverzekeraar. Hierdoor hoeven de nabestaanden niet zoveel zelf te regelen.
 3. Geen onvoorziene kosten
  Nabestaanden hoeven in weinig gevallen zelf extra mee te betalen. Het geldbedrag van de verzekering kan hiervoor gebruikt worden.

Nadelen

 1. Relatief hoge premie
  De premie van deze verzekering ligt vaak hoger dan die van een natura of kapitaal uitvaartverzekering.
 2. Verzekerd bedrag moet vaak besteedt worden aan de uitvaart
  In veel gevallen moet het verzekerd bedrag bij een combinatie uitvaartverzekering uitgegeven worden aan de uitvaart. De meeste mensen zien dit niet als nadeel.
 3. Het te besteden bedrag kan minder waard worden
  Door inflatie (stijgen van de prijzen) kan het zijn dat uw nabestaanden in de toekomst niet genoeg geld uitgekeerd krijgen om de volledige uitvaart te kunnen betalen. U kunt dit voorkomen door het bedrag te laten indexeren. De uitvaartverzekeraar past het verzekerd bedrag dan ieder jaar aan. U betaalt hierdoor een iets hogere premie en dit zorgt ervoor dat u verzekerd bedrag stijgt.

Bekijk hier meer informatie over de kosten van een begrafenis of de kosten van een crematie, zodat u een beter beeld hebt van de kosten van uw uitvaart.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01