menu

Combinatie uitvaartverzekering

Leestijd: 2 minuten

De combinatie uitvaartverzekering is één van de 3 soorten uitvaartverzekeringen. De andere twee zijn de kapitaal verzekering en de natura verzekering. De combinatie uitvaartverzekering is een combinatie van de natura en de kapitaal verzekering. In dit artikel leggen we u de voor- en nadelen van deze verzekering uit. Hierdoor bepaalt u zelf of deze polis bij u past.

Wat is een combinatie uitvaartverzekering?

Zoals gezegd is de combinatie uitvaartverzekering een combinatie tussen een natura en een kapitaal verzekering. Dit houdt in dat er na overlijden een deel in geld en een deel in diensten wordt uitgekeerd. Dit wordt betaald aan uw nabestaanden.

Bij een combinatie verzekering is de uitkering in diensten meestal een standaard pakket. In dit pakket zitten vaak de volgende diensten:

Combinatie uitvaartverzekering

Naast het standaard pakket wordt er bij een combinatie uitvaartverzekering ook een deel in geld uitgekeerd. De hoogte van dit geldbedrag verschilt. Tijdens het afsluiten van deze verzekering kiest u zelf de hoogte van dit bedrag.

Welke verzekeraars bieden een combinatie uitvaartverzekering aan?

U kunt deze polis bij een aantal verzekeraars afsluiten. Dit zijn:

Voordelen combinatie uitvaartverzekering

 1. Veel keuzevrijheid
  Doordat er een deel in geld wordt betaald, hebben nabestaanden zelf de keuze hoe zij dit gebruiken. Hierdoor kunnen zij de laatste wensen van de overledene uit laten komen. 
 2. Weinig zelf regelen
  Een groot deel van de uitvaart wordt geregeld door een uitvaartondernemer en de verzekeraar. Hierdoor hoeven de nabestaanden niet veel zelf te regelen. Veel mensen vinden dit prettig in tijden van rouw.
 3. Geen onvoorziene kosten
  Tot slot hoeven nabestaanden in weinig gevallen zelf extra mee te betalen. Het geldbedrag van de verzekering kan hiervoor gebruikt worden.

Nadelen combinatie uitvaartverzekering

 1. Relatief hoge premie
  Ten eerste ligt de premie van deze verzekering vaak hoger dan die van een natura of kapitaal verzekering.
 2. Verzekerd bedrag moet vaak besteed worden aan de uitvaart
  Het tweede nadeel is dat het verzekerd bedrag van de combinatie verzekering uitgegeven moet worden aan de uitvaart.
 3. Het te besteden bedrag kan minder waard worden
  Ten derde kan het zo zijn dat door inflatie (stijgen van de prijzen) uw nabestaanden niet genoeg geld uitgekeerd krijgen om de hele uitvaart te kunnen betalen. U kunt dit voorkomen door het bedrag te laten indexeren. De verzekeraar past het verzekerd bedrag dan ieder jaar aan. U betaalt hierdoor een iets hogere premie en dit zorgt ervoor dat u verzekerd bedrag stijgt.

Lees hier meer over de kosten van een begrafenis of de kosten van een crematie. Hiermee krijgt u een beter beeld van de kosten van uw uitvaart.

Vergelijken

Via onze handige uitvaartverzekering vergelijker legt u de soorten polissen naast elkaar. Zo weet u direct welk soort verzekering het beste bij u past.

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01