call 072 - 844 52 85 menu
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 31 maart 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
timer Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 06 april 2021

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Veel mensen vragen zich af of een uitvaartverzekering nodig is. Dit hangt af van uw financiële situatie. Indien u voldoende spaargeld heeft is een uitvaartverzekering niet persé nodig. Heeft u niet zoveel spaargeld dan kan een uitvaartverzekering interessant zijn. Maar ook als u genoeg spaargeld heeft kan een verzekering toch handig zijn.

Wanneer heb ik een uitvaartverzekering nodig?

U heeft een uitvaartverzekering nodig als u uw nabestaanden niet wilt laten betalen voor uw crematie of begrafenis. Een uitvaartverzekering geeft zekerheid. Ruim 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Hiermee voorkomen ze dat hun nabestaanden opgezadeld worden met de kosten van hun uitvaart. Wanneer u deze verzekering op jonge leeftijd afsluit is de premie nog laag. Wilt u op oudere leeftijd een verzekering voor uw uitvaart afsluiten dan kost dat al snel tientallen euro’s per maand.

heb ik een uitvaartverzekering nodig

Afsluiten op jonge leeftijd

Kinderen tot 18 jaar zijn in veel gevallen gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders. Tijdens de zwangerschap kunnen kinderen al worden bijgeschreven op de uitvaartverzekering van hun ouders. Wanneer uw kind 18 jaar wordt is de premie voor een dekking van 7.500 euro ongeveer 8 euro per maand. Dezelfde verzekering is voor iemand van 65 jaar ongeveer 35 euro per maand. Een enorm verschil.

Alternatieven

We hebben nu de uitvaartverzekering en de mogelijkheid van zelf sparen besproken. Naast deze twee opties zijn er nog meer mogelijkheden:

  • De uitvaartvereniging:
    Een uitvaartvereniging is een vereniging waarbij je contributie betaald in plaats van premie. Een vereniging heeft geen wintoogmerk en werkt met vrijwilligers. Hierdoor is deze optie vaak goedkoper dan een verzekering.
  • Overlijdensrisicoverzekering (ORV): 
    Deze verzekering biedt alleen dekking als de verzekerde tijdens de looptijd overlijdt. De ORV wordt vaak afgesloten bij het nemen van een hypotheek.

Uitvaartverzekering nodig?

Heeft u voldoende spaargeld of kunt u toch beter een verzekering voor uw uitvaart afsluiten? Met de hulp van onze vergelijker weet u direct of een uitvaartverzekering voor u een interessante optie is.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2022
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat