Door Redactie op 04-05-2020 om 11:49

Geschreven door
geschreven door Mieke Verhoef
Geschreven door groot
Geschreven door Mieke Verhoef
Mieke Verhoef is senior content specialist in de financiële wereld. Naast het schrijven van artikelen is Mieke ook nauw betrokken bij onze eigen onderzoeken.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 6 april 2021
Femke Koning is senior content specialist en is al meer dan 13 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
timer Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 08 april 2021

Wel of geen uitvaartverzekering kiezen?

In deze tijden waar we kampen met het coronavirus zijn we meer bezig met de dood. Wellicht omdat we iemand kennen die is overleden aan corona, iemand die heel erg ziek is of doordat er veel over gesproken wordt in het nieuws. Misschien vraagt u zich ook wel af of u een uitvaartverzekering moet afsluiten.

Waarom een uitvaartverzekering?

Of u wel of geen uitvaartverzekering neemt, is geheel aan u. Het is in Nederland niet verplicht om een dergelijke verzekering te hebben. Wel is het zo dat als u overlijdt, uw nabestaanden de kosten van uw uitvaart moeten betalen. Deze zijn in Nederland behoorlijk hoog. Een uitvaart kost al snel tussen de 4.000 en 10.000 euro. Een flink bedrag waar u uw nabestaanden niet mee wilt opzadelen. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering, voorkomt u dit en betaalt de verzekeraar deze kosten. 

Een uitvaartverzekering kunt u vanaf de geboorte afsluiten tot een jaar of 65. Daarna is het afsluiten van een uitvaartverzekering lastiger. De kans is dan immers groter dat u snel overlijdt en hierdoor loopt de verzekeraar het risico dat zij snel moet uitkeren. Als er op jonge leeftijd een uitvaartverzekering wordt afgesloten, is de premie erg laag. Voor enkele euro’s per maand is er al een verzekering. Bent u ouder, dan betaalt u een paar tientjes. 

Het hebben van een verzekering voor uw uitvaart geeft rust, omdat u weet dat alles bekostigd kan worden en uw nabestaanden hier niet voor hoeven op te draaien.

wel of geen uitvaartverzekering

Verzekering eenvoudig afsluiten

Via onze website kunt u eenvoudig een vergelijking maken. Door het maken van een uitvaartverzekering vergelijking weet u zeker dat u niet teveel premie betaalt. Zodra u de verzekeringen hebt vergeleken kunt u de polis direct afsluiten. Dit doet u in 5 stappen;

  • Vergelijk alle uitvaartverzekeringen
  • Kies de gewenste uitvaartverzekeraar
  • Vul uw geboortedatum in
  • Kies het verzekerde bedrag, de gewenste dekking en de premiebetaling
  • Vraag de verzekering aan en wacht tot uw verzekeraar u accepteert

Was deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat