Uitvaartverzekering Onafhankelijk informatie centrum

Uitvaartverzekering vergelijken? Waar moet je op letten

Sta je op het punt online een uitvaartverzekering af te sluiten? Vergelijk eerst de verschillende aanbieders met elkaar voordat je een polis afsluit. Waar je op let bij het afsluiten van een uitvaartverzekering? Onderstaande 6 tips helpen je bij het maken van een goede keuze omtrent de keuze voor een uitvaartverzekering. De meeste uitvaartverzekeraars bieden de mogelijkheid om kinderen tot 18 jaar gratis mee te verzekeren. Doe dit als je onvoldoende budget hebt om voor ieder kind apart een uitvaartverzekering af te sluiten. Je uitvaartverzekering vergelijken kan je veel geld besparen. Vergelijk je uitvaartverzekering daarom voordat je er een afsluit.

2. Kapitaal- of naturaverzekering
Je hebt als consument de keuze uit een tweetal type uitvaartverzekeringen: kapitaal- of naturaverzekering. Een kapitaalverzekering keert uit in geld bij overlijden en een naturaverzekering keert uit in een dienstenpakket. Optioneel is ook een combinatie van beide mogelijkheden.

3. Premie en polisvoorwaarden
Bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen let je uiteraard op premie en polisvoorwaarden. Je wilt niet alleen profiteren van een scherpe premie, maar uitstekende polisvoorwaarden zijn minstens zo belangrijk!

4. Gebruik een uitvaartchecklist
Weet jij hoe je eigen uitvaart eruit ziet? Een uitvaartchecklist of uitvaartcalculator helpt je om daar inzicht in te krijgen. Bovendien wordt het voor jou een stuk gemakkelijker om een uitvaart samen te stellen die voor jou wenselijk is.

5. Kies voor een uitvaartverzekering met indexatie
Wil je dat het verzekerd bedrag van je uitvaartverzekering automatisch meestijgt met de indexering? Kies dan voor een uitvaartpolis met indexatie. Je betaalt er iets meer premie voor, maar je loopt niet het risico op onderverzekering.

6. Win advies in bij een tussenpersoon
Durf je het niet aan om zelfstandig een uitvaartpolis af te sluiten? Laat je dan adviseren door een onafhankelijk financieel tussenpersoon. Je betaalt hier wel advieskosten voor, maar het helpt je wel om rust te creëren in het maken van een definitieve keuze.

Uitvaartverzekering vergelijken? Waar moet je op letten
1 (20%) 2 votes