call 072 - 844 52 85

Geen premie maar eenmalige inleg

Wilt u niet iedere maand of ieder jaar premie betalen voor uw uitvaartverzekering, maar eenmalig een inleg doen waarmee u de gehele premie dekt, dan kan dat bij de meeste verzekeraars ook. Dit wordt veelal een depositofonds of een eenmalige koopsom polis genoemd. U betaalt dan in één keer de gehele premie van uw uitvaartverzekering.

Eenmalige premiebetaling voordeliger?
Aangezien niemand weet hoe oud u zult worden, is het vooraf niet in te schatten voor hoeveel jaar u premie dient te betalen voor uw uitvaartverzekering. Verzekeraars hebben daarom vooraf bepaalt tot welke leeftijd u premie dient te betalen als u de premie in één keer wilt voldoen. Dit verschilt per verzekeraar. De ene verzekeraar rekent 30 jaar premie, de ander tot de leeftijd van 70 jaar.

Of het voordeliger is om de premie in één keer te voldoen, dan per maand is dan ook lastig te zeggen. Heeft u voor 30 jaar vooruit betaalt en overlijdt u na 10 jaar, dan heeft u in feite voor 20 jaar te veel premie betaald. Andersom kan uiteraard ook. Wellicht wordt u 90 jaar en betaalt u voor de laatste 20 jaar geen extra premie meer.

Of het voordeliger is, is daarom niet vooraf te bepalen. Het gaat er om of u dit risico wilt lopen en of u het kunt betalen. Niet iedereen heeft een dergelijk bedrag op zijn rekening staan.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629