call 072 - 844 52 85

Een uitvaartverzekering en uw gezondheid

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering op uw leven, legt een uitvaartverzekeraar u altijd een aantal gezondheidsvragen voor. Er moet dus een gezondheidsverklaring worden ingevuld. Aan de hand van de vragen die zijn ingevuld, wordt de premie door een uitvaartverzekeraar bepaald. Waarom is dit zo belangrijk voor een verzekeraar en hoe gaat u hiermee om?

Het risico wordt ingeschat
De vragen die u invult met betrekking tot uw gezondheid, worden gebruikt om het risico op overlijden in te schatten. De situatie kan zich namelijk altijd voordoen dat u komt te overlijden voordat alle premie is betaald aan een verzekeraar. Bepaalde gezondheidsrisico’s wil een verzekeraar dus zoveel mogelijk uitsluiten of beperken door middel van een premietoeslag.

Ziek zijn en een uitvaartverzekering
Als u ooit ernstig ziek bent geweest of momenteel wellicht kampt met een chronische ziekte, kan dat als gevolg hebben dat er een premietoeslag in rekening wordt gebracht. Dit is een aanvullend stukje premie naast de ‘gewone’ premie die geldt voor uw leeftijd. Wellicht voelt het voor u als een persoonlijke afwijzing, maar dit is niet de intentie van deze maatregel. Het risico op overlijden is nu eenmaal groter bij iemand die bijvoorbeeld een ernstige ziekte zoals kanker heeft gehad.

Premies vergelijken van een uitvaartverzekering
Mocht u te kampen hebben met een medische aandoening, dan is het altijd raadzaam de verschillende verzekeraars te vergelijken. Er kan namelijk best wat verschil zitten tussen de diverse uitvaartverzekeraars. Natuurlijk geldt dat ook als u geen medische aandoening heeft en uw uitvaartverzekering probleemloos wordt geaccepteerd.

Wees altijd eerlijk
Het is belangrijk dat u gezondheidsvragen altijd naar waarheid invult. Doet u dit niet, dan mag een uitvaartverzekering een eventuele uitkering bij overlijden weigeren. Psychische klachten worden niet door iedereen eerlijk benoemt, maar in het geval van zelfmoord naar aanleiding van psychische klachten, kan een verzekeraar een uitkering soms weigeren. Eerlijkheid duurt het langst, ook bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Een uitvaartverzekering en uw gezondheid
4.6 (92%) 5 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629