call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering afsluiten voor iemand anders, kan dat?

Ja, een uitvaartverzekering kunt u zowel voor uzelf als voor iemand anders afsluiten. In sommige gevallen is dit wel zo handig, bijvoorbeeld als u een uitvaartverzekering voor een kind wilt afsluiten of voor iemand die niet zo handig is met verzekeringen of computers.

U dient wel een aantal gegevens van deze persoon te weten om de juiste uitvaartverzekering voor deze persoon te kunnen afsluiten. Bijvoorbeeld welke wensen iemand heeft voor de uitvaart;

  • Wil de persoon begraven of gecremeerd worden?
  • In welke gemeente moet de uitvaart plaatsvinden?
  • Welk bedrag dient er vergoed te worden? (verzekerd bedrag)
  • Dient er bij overlijden een bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd te worden of moet de uitvaart gedekt worden?
  • Wat voor soort kist wil hij of zij?
  • Zijn er speciale wensen?

Kosten uitvaart
Zodra u dit weet, kunt u eenvoudiger inschatten welk bedrag er uiteindelijk verzekerd moet worden. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost ongeveer 7.000 – 10.000 euro. Dit verschilt uiteraard per persoon en hangt af van de wensen van de overledene. Lees hier meer over de kosten van een uitvaart.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is in Nederland niet verplicht. Toch heeft een groot gedeelte van de Nederlanders wel een uitvaartverzekering. Heeft u die niet en u komt te overlijden, dan worden de kosten van de uitvaart verhaald op uw nabestaanden. Gezien de hoge kosten van een uitvaart, kiezen veel mensen er voor om toch een uitvaartverzekering af te sluiten. Kinderen tot 18 jaar zijn bij veel uitvaartverzekeraars gratis meeverzekerd op de verzekering van de ouders. Zodra het kind 18 jaar wordt, zal er premie in rekening worden gebracht.

De premie die betaalt moet worden hangt af van een aantal andere factoren. Lees hier meer over de premie van een uitvaartverzekering.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629