call 072 - 844 52 85

Een laag inkomen en toch een uitvaartverzekering, hoe doe je dat?

Mensen die rondkomen van een minimuminkomen sluiten de laatste vijf jaar minder uitvaartverzekeringen af. Dit blijkt uit recent onderzoek van DELA. Toch is dit de groep mensen die een uitvaartverzekering vaak het hardst nodig heeft. Mensen met een minimuminkomen kunnen de kosten voor een begrafenis of een crematie namelijk helemaal niet zelf dragen en dus is een voldoende dekkende uitvaartverzekering onmisbaar. Hoe sluit je met een laag inkomen toch een passende uitvaartverzekering af voor jezelf, je partner en/of kinderen?

Oorzaak terugloop uitvaartverzekeringen

De terugloop van het aantal afgesloten uitvaartverzekeringen is grotendeels te verklaren vanwege het provisieverbod dat een aantal jaren geleden is ingevoerd. Waar de provisie voor een assurantietussenpersoon voorheen in de verzekeringspremie was verwerkt, betalen klanten dit nu rechtstreeks aan een verzekeringskantoor. Distributie- of poliskosten die door een verzekeraar in rekening worden gebracht, komen eveneens voor rekening van de verzekerde persoon. Dit bedrag is gelukkig vaak niet zo hoog als advieskosten.

Advies- en poliskosten gespreid betalen

Mensen met een laag inkomen lukt het veelal niet om ook nog advieskosten te betalen naast de verzekeringspremie. Voor een minimaal advies ben je als verzekerde al snel een bedrag kwijt tussen de € 75,- en € 100,-. Met een minimuminkomen is dit vaak niet op te hoesten. Toch wordt er vaak een oplossing aangeboden: betalen in termijnen. Advies- of poliskosten worden zo verspreid over de periode van bijvoorbeeld een jaar. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om alsnog een verzekering af te sluiten. Dit is echter niet altijd mogelijk en dan is het beter om op zoek te gaan naar een alternatief.

Online uitvaartverzekeringen vergelijken

Een andere optie is om zelf online uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Je hoeft dus niet naar een assurantiekantoor en hiermee bespaar je dus ook flink op advieskosten. Vaak betaal je alleen een bedrag aan distributie- of administratiekosten. Dit is vaak gemakkelijker op te brengen dan een bijna € 100,- aan advieskosten aan een tussenpersoon.

Start direct met vergelijken van verzekeringen via onze site en maak het jezelf financieel gemakkelijk door online een uitvaartverzekering af te sluiten.

Een laag inkomen en toch een uitvaartverzekering, hoe doe je dat?
5 (100%) 3 votes

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629