call 072 - 844 52 85

Uitvaartfotografie en je uitvaartverzekering

Steeds vaker gebeurt het dat nabestaanden een professionele fotograaf inhuren om een uitvaart op beeld vast te leggen. Waarom dit gebeurt, zijn diverse redenen voor op te noemen. Het kan in ieder geval helpen bij het rouwen om een overleden persoon. Uitvaartfotografie is niet standaard meeverzekerd in de uitvaartverzekering, maar er kan wel geld voor worden apart gezet. Hoe dit werkt, leggen we uit in dit artikel.

Zelf doen of een professionele fotograaf inhuren?

Foto’s op een uitvaart kunnen worden gemaakt door directe nabestaanden, maar vaak zijn deze overmand door emoties. Soms is het dus beter om hiervoor een professional in te schakelen. Deze persoon heeft deze emoties niet en kan dus uitstekend beeldmateriaal maken van een begrafenis of crematie. Dit geeft nabestaanden de garantie op mooie foto’s en afbeeldingen.

Het is zeker zinvol om een professionele fotograaf in te schakelen, want in een uitvaartcentrum, kerk of aula is het vaak donker. Daarom is een goede lens noodzakelijk. Een beroepsmatige fotograaf houdt hier zeker rekening mee en dus zijn nabestaanden te allen tijde verzekerd van mooi beeldmateriaal.fotograaf op uitvaart

Wordt een uitvaartfotograaf vergoedt door de uitvaartverzekering?

Als iemand een kapitaalverzekering heeft afgesloten, dan kunnen de fotografiekosten hiervan worden betaald. Het wordt lastiger als iemand een natura verzekering heeft lopen. In zo’n situatie komen de foto’s voor rekening van de nabestaanden, tenzij het expliciet is meeverzekerd op de uitvaartpolis.

Jouw uitvaartwensen en je uitvaartverzekering

Hoewel jij misschien nog helemaal niet bezig bent met je overlijden, is het toch slim om na te gaan hoe je tegenover dit onderwerp staat. Is het jouw wens dat nabestaanden later mooi beeldmateriaal in handen hebben? Dan heeft het zeker meerwaarde om hiervoor kapitaal mee te verzekeren. Je hoeft niet een volledige kapitaalverzekering af te sluiten, dit is namelijk ook mogelijk via een combinatiepolis.

Vond u deze pagina nuttig?

-
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629