call 072 - 844 52 85 menu
Geschreven door
geschreven door Mieke Verhoef
Geschreven door groot
Geschreven door Mieke Verhoef
Mieke Verhoef is senior content specialist in de financiële wereld. Naast het schrijven van artikelen is Mieke ook nauw betrokken bij onze eigen onderzoeken.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 1 april 2021
Femke Koning is eigenaar en content specialist en is al meer dan 15 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Al sinds 2008 schrijft zij over verzekeringen en alles wat daarmee te maken heeft.
Lees meer over ons schrijfproces
timer Leestijd: 2 minuten
Laatste update: 27 januari 2023

Oude polissen

In Nederland worden bijna jaarlijks verzekeraars overgenomen door andere verzekeraars. oude polissenHierdoor weten veel mensen niet meer waar hun begrafenispolissen of andere polissen lopen. Wij hebben daarom in onderstaande lijst alle oude polissen voor u op een rij gezet.

Oude uitvaartpolis zoeken

Bent u op zoek naar een verloren uitvaartverzekering of levensverzekering? Download onze handige lijst met oude verzekeraars. In de linker kolom vindt u de oude verzekeraar en in de rechter de nieuwe. Zo weet u direct welke verzekeraar uw oude polis heeft overgenomen.

Oude polissen verzilveren

Veel nabestaanden gaan pas na de uitvaart van hun dierbare uitzoeken of er ooit een levensverzekering of uitvaartverzekering is afgesloten. Vaak komen ze er dan achter dat er nog duizenden euro’s uitgekeerd kunnen worden. Kijk daarom altijd of er nog polissen zijn. Het verzilveren van deze oude polissen kan u al snel duizenden euro’s opleveren.

Stappenplan voor het zoeken van een oude polis

Met onderstaand stappenplan heeft u de grootste kans om een oude polis terug te vinden.

  1. Administratie en bankafschriften bekijken
    Bekijk altijd eerst de administratie en bankafschriften van de overledene. Vaak wordt het dan snel duidelijk welke polissen iemand had. Het kan voorkomen dat er ooit verzekeringen zijn afgesloten waar de afgelopen jaren geen premie meer voor betaald is. Omdat de premielooptijd al verlopen is. Ondanks dat het verlopen is kan het toch zijn dat er nog steeds een bedrag uitgekeerd wordt na overlijden. 
  2. Lopen de oude polissen via een tussenpersoon?
    Veel verzekeringen lopen via tussenpersonen. Soms zelfs zonder dat mensen het zelf weten. Kijk daarom in de administratie ook altijd naar gegevens van mogelijke tussenpersonen.
  3. Oude polis nog niet gevonden?
    Heeft u na al het zoekwerk de oude polis nog niet gevonden? Dan kunt u terecht bij de nabestaandendesk van Het Verbond van Verzekeraars. Het verbond kan voor u uitzoeken of u als nabestaande recht heeft op een uitkering. Ze gebruiken hiervoor hun zoekservice voor polissen. Het Verbond gaat dan bij de aangesloten verzekeraars na of de persoon in kwestie een (levens)verzekering heeft afgesloten.
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2023
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat