menu
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia Oegema is financieel tekstschrijver. En werkt onder andere in de verzekeringsbranche. Zij schrijft voor meerdere websites over verzekeringen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Leon Schouten
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Leon Schouten op 24 maart 2021
Leon Schouten is directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net en werkt inmiddels ruim 15 jaar in de verzekeringswereld. Hij wordt regelmatig als expert gevraagd door journalisten vanwege zijn vakinhoudelijke kennis.
Lees meer over ons schrijfproces
Leestijd: 1 minuut
Laatste update: 22 juni 2023

Uitvaartverzekering aftrekbaar

Is de premie van een uitvaartverzekering aftrekbaar? Dat is een vraag die bij veel mensen leeft. Het antwoord daarop is nee. De premie van deze verzekering is niet aftrekbaar bij de aangifte van de belasting. Voor 2009 was dit nog wel het geval, maar sinds 1 januari 2009 bestaat deze regeling niet meer.

Belastingvoordeel uitvaartverzekering

Ondanks dat de premie van de verzekering niet meer aftrekbaar is kunt u toch profiteren van belastingvoordeel. Dit is in de volgende gevallen mogelijk:

uitvaartverzekering aftrekbaar

Uitvaartverzekering box 3

Bij een koopsompolis en een uitvaartdeposito betaalt u geen vermogensbelasting zolang het verzekerde bedrag niet hoger is dan €7.913 (cijfers van 2023). Door de lage spaarrente kan dit voordelig zijn. Lees hier meer informatie over de uitvaartverzekering box 3 vrijstelling.

Is een uitvaart wel aftrekbaar?

De kosten van een crematie en de kosten van een begrafenis die niet worden gedekt door de uitvaartverzekering zijn aftrekbaar. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de kosten van:

Meer informatie?

Indien u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft over de aftrekbaarheid van uitvaartkosten, dan kunt u contact opnemen met de Belastingdienst. Dit kan telefonisch via het gratis nummer: 0800 235 83 54

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01