call 072 - 844 52 85 menu

Rouwkoets

timer Leestijd: 2 minuten

Als er een dierbare van u is overleden wilt u een waardig en stijlvol afscheid voor hem of haar rouwkoetsorganiseren. Bij het regelen van een uitvaart is het rouwvervoer een belangrijk onderdeel, omdat dit veelal iets zegt over de persoonlijkheid van de overledene. Er zijn diverse soorten rouwvervoer mogelijk, waarvan een rouwkoets er eentje is. Het vervoeren van de overledene naar zijn of haar laatste rustplaats in een rouwkoets is wellicht wel de meest stijlvolle manier om een laatste eerbetoon te bewijzen aan de overledene.

Rouwkoets huren

Als u een rouwkoets wilt huren zijn er verschillende mogelijkheden waaruit u moet kiezen. De keuzes die gemaakt moeten worden zijn onder anderen:Rouwkoets van Juliana

  • een traditionele witte of zwarte lijkkoets of juist een grijze rouwkoets
  • een open lijkkoets of juist een dichte
  • een sierlijke koets of juist een sobere koets
  • dient de lijkkoets bijbehorende gordijnen of kleden te hebben
  • het inzetten van een voorloper en koetsiers die voor de rouwkoets lopen
  • dienen de voorloper en de koetsiers in speciale kledij te lopen
  • dienen de paarden gekleed te zijn

Hou bij het maken van deze keuzes altijd de overledene in gedachten. Wat paste bij hem of haar?

Kosten rouwkoets huren

Het huren van een rouwkoets is duurder dan het huren van een rouwauto. Een rouwkoets huren kost gemiddeld 900 euro. Dit is echter afhankelijk van alle gekozen opties die u hierboven heeft kunnen lezen. Als u een sierlijke lijkkoets wilt, met een voorloper en koetsiers, paarden, gordijnen, kleden, etc, dan zal dit duurder zijn dan als er gekozen wordt voor een standaard uitvaartkoets.

Volgkoets huren

Naast het huren van een rouwkoets bestaat er ook een mogelijkheid om een of meerdere volgkoetsen te huren. Hier kunnen de nabestaanden in vervoerd worden naar de rustplaats van de overledene. Ook bij de volgkoetsen heeft u deze keuze of deze bekleed dienen te worden met gordijnen om de nodige privacy te geven.

Rouwkoets voorbeelden

Er zijn verschillende soorten rouwkoetsen en de meest bekende zijn de witte en de zwarte rouwkoets. Hieronder ziet u twee filmpjes van koetsen die gebruikt worden bij een uitvaart.

Andere soorten rouwvervoer

Bent u er nog niet helemaal uit welk rouwvervoer uw voorkeur heeft? Lees dan op onderstaande pagina’s meer informatie.

Was deze pagina nuttig?

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat