menu

Rouwmotor

Leestijd: 2 minuten

Wanneer er een motorliefhebber is overleden wordt er vaak gebruik gemaakt van een rouwmotor in plaats van een rouwauto. Een rouwmotor wordt ook wel uitvaartmotor genoemd en is een van de vele mogelijkheden op het gebied van rouwvervoer. Wilt u uw nabestaande een passend en uniek afscheid geven naar zijn of haar laatste rustplaats en was hij of zij groot fan van motoren? Dan is een rouwmotor misschien wel de mooiste laatste eer die u hem of haar kunt bieden.

Uitvaartmotor huren met zijspanuitvaartmotor

Een rouwmotor is niet het meest gangbare rouwvervoer, maar als het de grote passie en hobby van de overledene is, is het misschien wel het mooiste vervoersmiddel om in te zetten bij de uitvaart. Een rouwmotor huren kan door heel Nederland. Ga bijvoorbeeld voor een prachtige Harley Davidson, ook te huur in een oldtimer versie. De rouwmotoren zijn zo aangepast dat er een zijspan aan vast is gemaakt, waarop de doodskist zal liggen.

Kosten rouwmotor huren

In het algemeen kost het ongeveer 500 euro om een rouwmotor te huren voor een uitvaart. Deze prijs is echter afhankelijk van het soort motor, of u er een chauffeur bij wilt inhuren, waar de motor vandaan moet komen etc. De 500 euro huur is hiermee een richtprijs.

Valt een uitvaartmotor onder de uitvaartverzekering?

Wanneer de overledene een kapitaal uitvaartverzekering heeft dan wordt er een bepaalde bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. U mag vervolgens zelf beslissen wat er met dit geld gebeurd. Hierdoor valt de rouwmotor onder de uitvaartverzekering. Bij een natura uitvaartverzekering is dit echter niet altijd het geval. Bij een natura uitvaartverzekering wordt er na het overlijden een dienstenpakket uitgekeerd. Lees hier meer informatie over een verzekering voor een uitvaart.

Rouwmotor huren maar zelf geen motorrijbewijsrouwmotor

Hebben u en uw familieleden zelf geen motorrijbewijs? En willen jullie uw dierbare toch met een motor vervoeren naar de laatste rustplaats? Dan is het mogelijk om een chauffeur in te huren die de rouwmotor voor u rijdt. Hierdoor is het toch mogelijk om uw dierbare te vervoeren met een prachtige uitvaartmotor.

Andere soorten rouwvervoer

Bent u er nog niet helemaal uit welk rouwvervoer uw voorkeur heeft? Lees dan op onderstaande pagina’s meer informatie.

© Kompas Storefronts BV 2014-2024
Tempeliersstraat 20A, 2012 ED, Haarlem
KvK nr: 83977635 | BTW nr: NL863057317B01